Meny

Eric, Kenny, Kyle og Stan er tilbake

– og du kan vinne fine premier!

Året var 1997. Vi så på Nanny og Home and Away på ettermiddagen, Frasier på mandager, Friends på tirsdager, Familiesagaen de syv søstre på lørdager. Vi lærte humor fra Lille Lørdag og Mandagsklubben, og verden var i vater. 

Så plutselig begynte det å snike seg inn en ny type humor. En humor vi ikke hadde vært borti før; en barnslig og svart humor. Det ble harselert med promp og bæsj, Jesus, voksne, innvandrere – og alle gikk rundt og sa ”Oh my God! They killed Kenny!”, ”Mkay” og ”Screw you guys, I’m going home”. 

Vi snakker selvfølgelig om serien South Park, som nå går inn i sin 20. Sesong på Comedy Central

South Park ble for første gang vist på norske TV-skjermer høsten 1997, via MTV/Comedy Central, Canal+ og senere NRK. Serien er laget av Matt Stone og Trey Parker, og følger niåringene Eric Cartman, Kyle Broflovski, Stan Marsh og Kenny McCormick i den lille byen South Park. Vi følger dem på skolen, i dagliglivet, ute i byen og hjemme hos guttene og i skogen rundt byen. I hver episode møter guttene på en utfordring, der de som regel redder dagen og avslutter med å trekke en moralsk beslutning. 

Serien har vokst mye siden 1997, og den barnslige humoren har blitt finslipt – og serien er nå mer politisk og samfunnskritisk. Men det harseleres fortsatt på høyt nivå, og det finnes knapt en kjendis som ikke har fått gjennomgå i serien. Tom Cruise blitt fremstilt som homofil (noe de senere fikk litt trøbbel for), Bono har blitt beskrevet som avføring (!), Paris Hilton var med under navnet ”Stupid Spoiled Whore”, Justin Bieber har blitt tatt livet av – bare for å ta noen eksempler. Siden hver episode bare tar en uke å lage, har serien også mulighet til å dra inn aktuelle temaer i serien – i likhet med serier som The Simpsons

Om det er derfor serien ikke dør ut er vanskelig å si, men i likhet med Kenny lever den altså fortsatt. Vi gleder oss i hvert fall til en ny sesong på Comedy Central 15. september!

Og i den anledning, og bare fordi vi kan, deler vi ut Norgesbilletter og Comedy Central-termokrus til fem av de som klarer å svare riktig på spørsmålet under.

 

Konkurransen er avsluttet – vinnerene blir kontaktet i løpet av noen dager.