Meny

Toms fem på topp

Nå er det endelig duket for den 18. sesongen av programmet ingen går lei, og dermed også verdens lengstlevende realityserie, nemlig 71 grader nord. 

Det er mange grunner til at 71 grader nord er blitt en såpass populær serie. Det å la vanlige folk (og etter hvert også kjendiser) kjempe seg gjennom vårt landstrakte land, er en suksessfaktor i seg selv. Serien er også i konstant utvikling, med større utfordringer, mer spektakulære turer, nye steder å konkurrere på og vakrere og vakrere naturbilder. 

Men én som står ved lag i serien, med beina godt planta i jorda, er Tom Stiansen. For ellevte året er han programleder for serien, og i løpet av årene som har gått har han fått vært med på og fått være vitne til tøffe konkurranser, skumle situasjoner, vakre landskap, høye fjell – og mye moro. Men hva har vært aller, aller best? 

Tom fikk utfordringen: Velg ut de fem absolutt beste øyeblikkene fra de elleve årene med 71 grader nord. Dette var det vi fikk i retur: 

1. Den flyvende sekken

Da jeg var på Preikestolen med kjendis 71 og det blåste mye der oppe, og en jeg gikk sammen med la i fra seg en sekk med speilreflekskamera og litt klær og solbriller oppi midt på platået. Så kom det et vindkast og tok sekken, blåste den utfor kanten og den ble borte... Så 5-6 sekunder etterpå kom sekken flyvende opp igjen på en vindrosse som løfta sekken opp, og inn på kanten igjen. Hadde vi hatt det på film kunne vi kanskje fått flere YouTube-visninger enn Ylvis med The Fox!

2. Alene på toppen

Da jeg gikk i forveien opp til Møysalen i Vesterålen på Kjendis-sesongen der Didrik Solli-Tangen vant. Satt der oppe alene i 2 timer og venta og hadde verdens beste utsikt, og verdens beste vær — helt utrolig!

 Didrik Solli-Tangen på toppen av Møysalen

Didrik Solli-Tangen på toppen av Møysalen i kjendis-versjonen av 71 grader nord i 2012 

3. Hengekøyene i Gygrekjeften

Da jeg måtte fire meg ut på vaieren til hengekøyene for å lage promo til programmet før deltakerne kom opp der de skulle sove i hengekøyer som var spent opp ved Gygrekjeften ytterst i Sognefjorden 600 meter over bakken. Det kilte bra i magen da —det er da en kjenner at en lever!

Se bakomfilmen til hengekøyescenen på Gygrekjeften her: 

4. Min første randoneetur

Første topptur jeg hadde med 71 grader nord, det må ha vært i 2008, og det var fantastisk vær og føre på Kvænan på Senja — min første randonetur!

5. Da Rogern rula

Da Roger Ruud, som selv mener han overhode IKKE har korttidsminne, ruula på Kims lek etter å ha hoppa tandemhopp i en duell mot Aylar Lie.

Se Aylar Lie hoppe tandemhopp her: 

 

Den 18. sesongen av 71 grader nord har premiere mandag 29. august klokka 20.30 – på TVNorge