Meny

Ny dokumentarserie skal bevise sammenheng mellom kjente mordere

En ny dokumentarserie spekulerer i om den beryktede Jack the Ripper også var USAs første seriemorder, dr. H.H. Holmes. Premiere 10. september kl. 22.00 på HISTORY. 

I ”American Ripper in London” forsøker eksperter å bevise forbindelse mellom Englands beryktede Jack the Ripper og USAs første seriemorder Herman H. Mudgett, også kjent som dr. H.H. Holmes.

Men hvorfor mener noen at de to historiske morderne er samme person? Graver du litt i historien om de to, vil du kanskje se en kobling:

Jack the Ripper

Jack the Ripper ble aldri tatt, og hans identitet er et av Englands mest kjente uløste mysterier. Ripper terroriserte Whitechapel-distriktet i Londons East End fra 7. august til 10. september i 1888, for så å forsvinne sporløst. I løpet av de 34 dagene drepte han minst fem prostituerte og lemlestet kroppene deres på uvanlig vis, noe som tyder på at morderen hadde god kjennskap til menneskets anatomi. Navnet Jack the Ripper fikk han fra en person som hevdet å være Whitechapel-slakteren gjennom et grusomt detaljerte brev sendt til Scotland Yard.

Dr. H. H. Holmes

Dr. H.H. Holmes var et alias for en av USAs første seriemordere, Herman H. Mudgett, født i 1861. Han ble arrestert i 1894 – i første omgang for forsikringssvindel. Som medisinstudent stjal han lik, som han brukte til å forfalske forsikringskrav og til å eksperimentere med. Han skal angivelig ha myrdet mange av sine ofre i en bygning som senere ble kjent som 'Murder Castle'. I fengsel innrømte Holmes å ha drept 27 mennesker, men ikke alle likene ble funnet. Han ble hengt for forbrytelsene sine i 1896.

Så – kan Holmes ha vært Ripper?

I 1888, da Ripper terroriserte London, var Holmes 27 år gammel. Holmes var på det tidspunktet ferdig med sine medisinstudier og hadde derfor inngående kjennskap til menneskets anatomi. Men reiste han til England og begikk de bestialske drapene?

Serien følger Jeff Mudgett, advokat og slektning av Holmes, som forsøker å bevise forbindelsen mellom de to morderne. Sammen med CIA-kriminolog Amaryllis Fox, og med hjelp fra en rekke eksperter, tråler han gjennom historisk data og har fått tillatelse til å åpne Holmes’ grav for å ta DNA-prøver.

Vil teamet i ”American Ripper in London” klare å bevise forbindelsen mellom Jack the Ripper og Holmes og dermed oppklare et av Englands største mysterier?

Følg med etterforskningen når True Crime-serien har premiere søndag 10. september kl. 22.00 på HISTORY.