• Lykkeland    FOTO PETTER SKAFLE HENRIKSEN NRK kopi

Disse seriene gleder vi oss til i 2018

Vi har plukket ut noen nye og returnerende serier på kanalene og fra HBO Nordic. Se fram til disse seriene i 2018. 

2017 er over. Det var et emosjonelt år med storserien Game of Thrones, den nye Emmy-suksessen The Handmaid’s Tale og siste sesong av den populære norske TV-serien SKAM.

Les også: Kommende premierer fra HBO Nordic i 2018

Vi har tatt en titt på hva som er på vei i 2018, og valgt ut noen nye og returnerende norske og internasjonale serier. Dette er ingen komplett liste, men viser en smakebit. Disse seriene som er listet opp mener vi er verdt å få med seg. Fra sci-fi, romantikk og komedie, til et periodedrama satt til bakteppet av norsk oljehistorie. 

Herrens veier, kommer 3. januar på NRK1

I Herrens veier følger vi Familien Krogh, en 300 år gammel presteslekt bestående av den egenrådige patriarken og presten Johannes, hans handlekraftige kone Elisabeth og deres to sønner.

Den fransk-danske dramaserien fra Borgen-skaper Adam Price, med Lars Mikkelsen (House of Cards) og Ann Eleonora Jørgensen i hovedrollene, spiller på hvordan en sterk tro kan påvirke en familie.

En Natt, kommer våren 2018 på NRK1

En natt kommer våren 2018 på NRK1

Denne romantiske komiserien handler om to mennesker (MyAnna Buring og Anders Baasmo Christiansen), begge med personlige problemer, som møtes på en blind date. Daten varer mye lengre enn noen av dem hadde først antatt.

En Natt blir den første TV-serien fra Øystein Karlsen og Kristopher Schau siden Dag tok slutt i 2015. Med både humor og mørke vil En Natt fortelle en fascinerende historie om dating mellom to voksne mennesker.

Med RiksPakken har du den komplette TV-pakka. Nyhet i år er at HBO Nordic er inkludert i Underholdningsportalen. Det eneste du behøver er å koble opp SMART-boksen din til internett. Slik kobler du opp

Heimebane, kommer våren 2018 på NRK1

Dramaserien følger Helena Mikkelsen (Ane Dahl Torp) som blir fotballtrener for et herrelag i eliteserien. Dette er starten på en utfordrende fotballsesong, hvor hun må vinne respekten til spillerne, supporterne og en klubb som lett kan gi henne sparken.

Serien, med navn som Rolf Christian Larsen (Kampen om Tungtvannet) og John Carew også med i rollene, kan minne mest om en slags norsk utgave av Friday Night Lights, en serie som ble elsket av både sportsfans og ikke-sportsfans.

Lykkeland, kommer høsten 2018 på NRK1

Lykkeland kommer våren 2018 på NRK1. Her med Pia Tjelta.

Foto: Petter Skafle Henriksen/NRK

Dramaserien er satt til Stavanger i 1969, i en tid hvor fiskeindustrien er på vei ned og de store oljeselskapene vil trekke seg ut, fordi ingen har tro på at det fremdeles finnes olje på norsk sokkel. Men lille julaften, 1969, borer Phillips Petroleum seg inn i tidenes største oljefelt. Dette endrer alt.

NRK-serien er et norsk periodedrama, med en dose norsk og internasjonal historie satt inn i handlingen. Serien er basert på en idé av Synnøve Hørsdal og er storsatsningen til statskanalen i år, med navn som Pia Tjelta og Per Kjerstad (Monster) i sentrale roller.

Babylon Berlin, kommer i 2018 på NRK1 

Den tyske dramaserien er basert på bok-serien til Volker Kutscher. I serien følger vi etterforskeren Gereon Rath (Volker Bruch), som i 1929 blir sendt til Berlin for å etterforske et nettverk av dop, sex, politiske intriger og mord, i det nazismen begynner å ta tak i Tyskland.

Med regissør Tom Tykwer i spissen, kjent for filmer som Løp! Lola! Løp! og Cloud Atlas, har serien fått en positiv mottagelse av tysk og britisk presse allerede. Det er bra den endelig kommer til Norge.

Den store internasjonale produksjonen ser utvilsomt ut til å ha truffet på det visuelle, og kan passe både for dem som liker drama og historie.

Flere premierer på NRK1

Du kan glede deg til sesongpremiere på 4. og siste sesong av Broen på NRK1 allerede 1. januar. Den danske dramaserien Herrens veier har premiere 3. januar. Og lørdag 6. januar på NRK 1 har Nesten voksen premiere. 

Serien følger tre venninner fra folkehøyskolen, Ida (Kjersti Tveterås), Camilla (Jenny Skavlan) og Siri (Renate Reinsve) idet de snubler inn i 30-årene. Den ene er nybakt mamma, den andre nybakt bonusmamma og den tredje er singel.

Husk at alle serier og programmer på NRK vil ligge tilgjengelig på NRK nett-TV under NRK Arkivet i Underholdningsportalen. 

Med RiksTV-appen kan du se Broen, Nesten voksen og mange flere serier dersom du har lastet ned appen. Dette gjelder alle serier og filmer fra strømmegiganten HBO Nordic også. Få underholdning på mobilen, nettbrett eller Apple-TV. Last ned appen

Sesong 11 av The X-Files, kommer 4. januar på TV3

Den populære sci-fi serien returnerer, hvor agent Fox (Gillian Anderson) og Mulder (David Duchovny) undersøker paranormale hendelser for FBI.

Etter å ha kommet tilbake til TV-skjermen med sin fantasi og nostalgi i 2016, får vi nok et gjensyn av Fox, Mulder og andre kjente fjes fra The X-Files. Av de 10 episodene som kommende sesong består av, er det avslørt at åtte av episodene vil være episoder med enkeltstående historier, mens to av episodene vil ta for seg seriens overordnede mytologi.

Hvite Gutter, kommer våren 2018 på TVNorge

Kompisene Leo, Jens, Herman og Mathias var ansett som helter på videregående. Nå, åtte år senere, bor de fortsatt sammen på Oslos vestkant. Livet er en lek og de har ingen planer om å flytte fra hverandre. Problemet er bare at oppførselen som gjorde dem til vinnere i tenårene, ikke lenger er en suksessformel.

Den nye serien om vestkantgutter fra Oslo, ser ut til å ta sikte på å passe inn et sted mellom Girls og Entourage. Kan serien, beskrevet som en humoristisk dramaserie, bli den neste norske hitserien? 

Sesong 2 av Westworld, kommer i 2018 med HBO Nordic

Westworld er en sci-fi dramaserie, som følger hendelser i en high-tech fornøyelsespark, hvor roboter i parken begynner å "våkne til live". Den nye sesongen finner sted kort tid etter den eksplosive slutten på første sesong.

Serien fikk både gode anmeldelser og ble en seersuksess for HBO Nordic i sin første sesong. I 2018 er serien med Evan Rachel Wood, Ed Harris, Anthony Hopkins og norske Ingrid Bolsø Berdal endelig tilbake.

Dette året vil også svenskene Fares Fares, Vikings-favoritten Gustaf Skarsgård og andre navn som Jonathan Tucker (Kingdom) og Hiroyuki Sanada (The Wolverine) dukke opp i serien.

Barry, kommer våren 2018 med HBO Nordic

Denne originalserien handler om den tidligere marinesoldaten Barry (Bill Hader), som jobber som en billig leiemorder i midtvesten i USA. Ensom og misfornøyd med livet sitt, ender Barry motvillig opp med å dra til Los Angeles for å drepe noen, men blir på veien tatt inn av en gruppe ivrige håpefulle innen teaterscenen i Los Angeles.

Bill Hader (Saturday Night Live) og Alec Berg (Silicon Valley) står bak komiserien med den noe spesielle handlingen, hvor skuespill og mord bokstavlig talt krysser veier.

Here And Now, kommer 12. februar 2018 med HBO Nordic

Dramaserien er satt til Portland, Oregon, i USA, hvor vi får et innblikk i livet til en moderne multietnisk familie. De fire søsknene i familien har en intrikat dynamikk, da tre av dem er adoptert mens én er det biologiske barnet til deres foreldre Audrey (Holly Hunter) og Greg (Tim Robbins). Når en av dem begynner å se ting som ingen andre ser, blir familiebåndene satt på prøve.

Med Oscar-vinnerne Holly Hunter og Tim Robbins i hovedrollene er det utvilsomt knyttet forventninger til det lovende nye familiedramaet. Serien fra serieskaper Alan Ball ser ut til å være passende for dem som så Ball sin forrige TV-serie; Six Feet Under, også med en familie i fokus.

Sharp Objects, kommer i 2018 med HBO Nordic

Krimthrillerserien sentrerer seg rundt reporteren Camille Preaker (Amy Adams). Fersk ut dørene fra et psykiatrisk sykehus, blir hun sendt til hjembygden sin for å dekke mordet på to barn, hvor hun også må gjenopprette kontakt med sin fraseparerte mor og halvsøsteren.

Miniserien på 8 episoder er basert på boken med samme navn, fra Gone Girl-forfatteren Gillian Flynn. Serien med Oscar-nominerte Amy Adams i hovedrollen har potensiale til å bli en stor snakkis sommeren 2018 for fans av slike krim og thrillerserier som True Detective og Luther.

Roeng, kommer våren 2018 på TV 2

Roeng har premiere i 2018 på TV 2

Komiserien handler om ordføreren (Fridtjov Såheim) i den fiktive kommunen Roeng, som investerer fellesskapet sine midler, med høy risiko. I det han frykter å miste alt, treffer kommunen istedenfor den store jackpotten, og det lille samfunnet blir med ett ekstremt velstående.

Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin, skaperne av Lilyhammer, forteller dermed hva som kunne skjedd hvis Terra-skandalen ikke hadde ødelagt økonomien til norske kommuner, men heller gjort det motsatte.

9-1-1, kommer i mars 2018 på FOX

Den nye dramaserien 9-1-1 utforsker livene og karrieren til de som risikerer livene sine for å redde andre daglig. De er alltid først på åstedene i Los Angeles; politi, ambulansepersonell og brannmenn.

Den nye serien, fra skaperne av American Horror Story, har et stjernebelagt cast, med de Emmy-nominerte skuespillere Connie Britton (Friday Night Lights), Angela Bassett (American Horror Story) og Peter Krause (Six Feet Under) i de sentrale rollene. En potensiell seriefavoritt for deg som savner Den Trejde Vakten.

Deep State, kommer våren 2018 på FOX

Deep State kommer våren 2018 på FOX

Max Easton (Mark Strong) er tidligere agent for MI6. Han klarer imidlertid ikke å si nei når han blir bedt om å returnere en siste gang, for å stoppe et Iransk missilangrep. Situasjonen eskalerer når det viser seg at Max sin sønn, Harry (Joe Dempsie), som han ikke har sett på mange år, har fulgt i sin fars fotspor som agent.

Den nye thrillerserien kan sees både som en spenningsthriller og et familiedrama. Serien er spilt inn i Marokko og London, og kommer fra serieskaper Matthew Parkhill (Rogue).