• RiksTV_HBO_gunpowder_1920x1080

Gunpowder graver ned i hendelsene som førte til Guy Fawkes Day

Miniserie på HBO Nordic

Miniserien Gunpowder tar for seg de dramatiske hendelsene som førte til Guy Fawkes Day i England.

Game of Thrones-stjernen Kit Harington innehar hovedrollen i Gunpowder, og debuterer samtidig som produsent med denne serien, som nå er tilgjengelig med HBO Nordic i underholndingsportalen.

Du har alle serier og filmer fra HBO Nordic inkludert i RiksPakken. Du må koble opp SMART-boksen din til internett for å se innholdet fra underholdningsportalen. Slik kobler du opp

Thrillerserien, i tre deler, er basert på historien til motstandsgruppen Kruttsammensvergelsen (“The Gunpowder plot”, derav seriens navn) med Robert Catsby (Harington) som en av handlingens mest sentrale karakter.

Med i rollene er også navn som Liv Tyler (The Leftovers), Peter Mullan (Ozark, Quarry), Mark Gatiss (Sherlock, Game of Thrones), Tom Cullen (Knightfall) og Shaun Dooley (Broadchurch) i serien som er skapt av Ronan Bennett (Top Boy), og regissert av J. Blakeson (The Disappearance of Alice Creed).

Se trailer under!

Dykker dypt ned i Kruttsammensvergelsen

Serien starter i England, i 1603. Elizabeth I er død og den skotske monakeren James Stuart (Derek Riddell) blir James I av England. Hans protestantiske kongerike har vært i krig med det katolske Spania i en generasjon og engelske katolikker blir straffeforfulgt.

Messer er forbudt og flere attentater på kongen har vært forsøkt, uten hell.
Gjennom serien skildres historien bak sammensvergelsen, som fikk navnet fra ideen om å plassere tønner fulle av krutt under parlamentsbygningen i London. Dette med et mål om å myrde kong Jakob I av England og de engelske parlamentsmedlemmene under åpningen av parlamentet i 1605, 5. november.

Dette er hvorfor England hver 5. november markerer avsløringen av Kruttsammensvergelsen, med fyrverkeri og båltenning.

Husk å laste ned RiksTV-appen, som du får til både mobil, nettbrett og Apple TV. Med RiksTV-appen på mobil kan du se favorittseriene dine uansett hvor du befinner deg. Slik laster du ned RiksTV-appen

Kan appelere til Taboo-fans

Gunpowder minner om en annen BBC-serie fra tidligere i år, nemlig Taboo, men naturligvis uten Tom Hardy. Begge seriene spiller på sin egen mørke periode, og ingen av dem er redde for å vise frem blodige scener.

Gunpowder er tidvis også eksplisitt uten å trenge og bruke fantasien. Serien handler om en tid, der dyp og alvorlig religiøs konflikt rådet. Derfor mangler det ikke på ekte hendelser, verken blod eller beskrivelser av dem som endte opp med å bøte med livet eller ble torturert for sin tro.

En karakter rett ut fra Taboo

Seriens mest ondskapsfulle karakter kunne også, nærmest, vært en karakter tatt rett ut fra Taboo. Seriens karakterisering av grundige, onde og indoktrinerte Sir William Wade (spilt av Shaun Dooley), fortjener å nevnes.

Så, om du er ute etter en kort serie som skildrer historiske hendelser på en engasjerende måte, kan Gunpowder være en serie å sjekke ut!