• Hipster

Sossens tid er forbi – hipsterne overtar

Østkanten er populær. Trenden er at folk vil være hipstere fremfor snobber.

– Tøyen har nå høyere kvadratmeterpris enn Grünerløkka, sier Karianne Amlie fra Boligjakten på TV3.

Tøyenløftet er noe av årsaken. Offentlige midler og store investeringer førte til trendy boligprosjekter og et oppgradert Tøyen Torg. I dag finner du innbydende kafeer, hippe arbeidsplasser og trendy utesteder.

Hipt å bo på østkanten

Andre områder som er populære er Gamlebyen, Grünerløkka og Bislett. Den rivende utviklingen i Bjørvika gjør at områdene rundt nyter godt av det. – Trenden nå er at folk trekker mot øst der du får mer for pengene. Det har blitt kult å bo på østkanten, poengterer Amlie.

Karianne Amlie fra Boligjakten på TV3 gir deg hete boligtips
Karianne Amlie fra «Boligjakten» på TV3.
Foto: TV3/Rune Bendiksen 

Beliggenhet er viktigst for folk

– I Boligjakten, og i markedet generelt, ser vi at beliggenhet er viktigst for folk. I stedet for å flytte til utkanten av byen og få en større bolig, velger folk uten barn å bo lite på bekostning av beliggenhet, forteller Amlie, som til daglig jobber som eiendomsmegler i Aktiv Eiendom Grønland/Bjørvika.

Har folk generelt urealistiske forventninger til budsjett?

– Veldig ofte. Jeg opplever at folk er gjennomgående urealistiske. De får gjerne en «wake-up call» rundt omkring på visninger.

Det er vanskelig å være kjøper

I over 16 år har Karianne Amlie hjulpet folk å selge boliger, men først etter Boligjakten innså hun hvor vanskelig det er å være kjøper.

– Kjøpere vet ikke så mye. De setter gjerne begrensninger for seg selv i stedet for å se muligheter. Folk vet ikke alltid hva de vil ha, og det er mye usikkerhet inne i bildet. Det gjør at beslutningene blir vanskelige, og særlig når det er to parter som skal være enige.

Kariannes tips er å bruke fagfolk:

  • Støtt deg på fagpersoner, slik som som meglere, takstmenn og håndverkere. Skal du på visning, ta gjerne med deg fagfolk. Du har kanskje noen i vennegjengen eller i familien?

  • Ring til en megler i området du ønsker å bo. Sjekk hva objekter i området går for

  • Spør om området. Er det et område du kan tenke deg å bo i? For mange er området vel så viktig som selve boligen
  • Gjør alltid research. Slik blir du mest fornøyd

Du møter Karianne i «Boligjakten» hver onsdag klokka 21.30 på TV3.

Nå har du endelig tilgang til TV3 med RiksTV-appen. Se «Boligjakten» på nettbrett og mobil – akkurat hvor og når det passer deg. Slik laster du ned appen.