Meny
  • NRK_Hovedbilde

Slik følger du årets Stortingsvalg

Kampen om velgerne er i gang. Les hvordan du følger Stortingsvalget 2017 frem til oppgjørets time mandag 11. september.

Med en rekke programmer for enhver smak skal NRK gi seerne stor innsikt i Stortingsvalget 2017, og med dette skape en arena for de politiske diskusjonene. Samtidig har TV 2 Nyhetene aldri før sendt flere timer valgstoff i forkant av et Stortingsvalg. Med dette ligger alt til rette for at velgerne kan følge partienes viktigste kamp.

Rekker du ikke å se alt diekte? Har du en SMART-boks koblet til internett får du alle NRKs programmer direkte på TVen din via Underholdningsportalen.

Mandag 14. august
I kveld sparkes valgkampen 2017 i gang og partilederne skal kjempe for din stemme. Kl. 18.45 møtes Erna Solberg og Jonas Gahr Støre til ”statsministerduell” på TV 2, mens NRK1 sender ”åpningsdebatten” fra kl. 21.30.

NRK følger valget 2017 gjennom en rekke programmer.

Tirsdag 15. august
”Valgmagasinet” sendes hver ukedag fra mandag til torsdag på NRK1. Ole Torp møter alle partilederne til utspørring og inntar NRKs valgstudio utenfor Stortinget sammen med Ingerid Stenvold, Nina Owing og Gry Blekastad Almås. Sammen tar de pulsen på valgkampen, med reportasjer, direkteinnslag og aktuelle gjester i studio.

Onsdag 16. august
Gjennom valgkampen ettergår ”Detektor” politikeres utsagn og undersøker om de er korrekte. I tillegg tar programmet for seg myter om valg, som «Når det er dårlig vær, går valgdeltagelsen ned.» NRKs faktasjekk ledes av Fredrik Solvang og sendes hver onsdag kl. 20.15 på NRK1.

Torsdag 17. august
”Underhuset” har valgspesial-sendinger som ledes av Yama Wolasmal og Jon Hustad. De sender direkte fra Arendal kl. 19.00, og de tre siste fredagene før valget kl. 18.00 på TV 2 Nyhetskanalen.

Live Nelvik inviterer til valgkamptalkshow på NRK.

Fredag 18. august
Må valgkampen bare være knallharde debatter og hissige angrep mellom politikerne? Atle Bjurstrøm og Live Nelvik inviterer partilederne til valgkamptalkshow hver fredag. Her loves det løs stemning, gode samtaler og sprudlende humør. I tillegg serverer Knut Nærum skråblikk på valgkampen. ”Valgfri” sendes hver fredag kl. 22.35 på NRK1.

Søndag 20. august
TV 2 fortsetter suksessen med ”Valgstudio”. I de siste tre ukene før valget kommer TV 2 til å gå i kjernen på de viktigste valgkampsakene med gode debatter og ferske meningsmålinger. Programmet ledes av Siri Kleiven Strøm og Arill Riise, og sendes rett etter 21-Nyhetene mandag til torsdag, samt søndager.

Valgstudio på TV 2.

Onsdag 23. august
På NRK1 leder Ingunn Solheim og Jarle Roheim Håkonsen debatt fra kanten av Jostedalsbreen.

Søndag 27. august
I Partilederutspørring på TV 2 Nyhetskanalen hver mandag til torsdag kl. 16.00 stiller programleder Yvonne Fondenes alle partilederne til veggs. 

Mandag 28. august
På TV 2 Nyhetskanalen inviterer Øyvind Brigg politikere til ”Valgdebatten” kl. 18.00, og til politisk nachspiel direkte fra utestedet Rodin’s i Oslo i programmet «Valgstudio nachspiel» kl. 22.00. Begge programmene sendes hver mandag til torsdag frem til valget.

I et nytt konsept skal politisk reporter Linn Wiik sette partilederne i førersetet av en bil, for å gi velgerne svar på hvem som burde styre Norge. Verken kommunikasjonsrådgivere eller andre får lov til å sitte på. «Bak rattet» sendes på TV 2 de siste to ukene før valget.

Tirsdag 29. august
På NRK1 blir det Statsministerduell ledet av Ingunn Solheim og Jarle Roheim Håkonsen.

Onsdag 30. august
Gry Blekastad Almås og Nina Owing reiser fra nord til sør for å ta tempen på valgkampen. Gjennom to programmer presenterer de hverdagen til folk, og får politikerne til å diskutere den. ”Norge stemmer” sendes 30. august og 6. september på NRK1.

Torsdag 31. august.
Faten Mahdi Al-Hussaini lurer på hvilket parti hun skal stemme på og skal gjennom valgkampen forsøke å finne det partiet som passer best for henne.”Faten tar valget” på NRK1 er innom temaene miljø, integrering, forsvar og utdanning.

TV 2 nyhetene byr på timer med valgstoff i forkant av Stortingsvalget.

Torsdag 7. september
Årets partilederdebatt ledes av Arill Riise og sendes fra TV 2 sitt studio på Karl Johan torsdag kl. 21.40.

Fredag 8. september
NRK1 sender den tradisjonelle partilederdebatten i Bergen ledet av Ingunn Solheim og Jarle Roheim Håkonsen.

Mandag 11. og tirsdag 12. september
TV 2 inviterer til ”Valgnatt” mandag fra kl. 20.00. NRK1 følger valginnspurten med en omfattende dekning. Ingerid Stenvold og Gry Blekastad Almås leder ”Valgnatt”, som følger stemmetellingen over hele landet. Tirsdag morgen kl. 07.00 overtar Rima Iraki med ”Valgmorgen”. I tillegg blir det en partilederdebatt tirsdag kveld, ledet av Nina Owing og Ole Torp.

Ta Erna med i senga! Med RiksTV-appen på din mobil, nettbrett og Apple TV kan du følge valget når og hvor du vil – i hele Norge. Appen er inkludert i RiksPakken.