Tips til julefilmer - disse kan du strømme

Julen er her, og du vil kanskje velge selv både hva og når du vil se filmer? Disse filmtipsene beholder julestemningen. 

Her er tips til filmer du kan leie i Filmleie, samt inkluderte filmer fra HBO Nordic. Disse filmene kan enkelt strømmes i julen, når det passer deg og dine. 

Vi lister opp alt fra klassiske julefilmer og feelgood, til aktuelle storfilmer. Alt du behøver å gjøre er å koble opp SMART-boksen til internett og trykke på hjem-knappen for å komme til underholdningsportalen. Slik kobler du opp

Snekker Andersen og julenissen (2016) for barn

Snekker Andersen (Trond Espen Seim) elsker julen mer enn noen annen høytid, og gjør hvert år alt for at familien skal få en ordentlig jul. Det viktigste med julen er jo som kjent, besøket av selveste Julenissen!

Hjelp, det er juleferie (1989) komedie

Chevy Chase har hovedrollen i denne morsomme julefilmen, om familien Grimswold som har bestemt seg for at denne julen skal de endelig få samlet familien og virkelig “knytte kjærlighets hellige bånd”. Men det er lettere sagt enn gjort. Lett og leken komedie med knusende morsomme replikker.

En Underbar Jävla Jul (2015) komedie

Kjæresteparet Simon (Anastasios Soulis) og Oscar (Anton Lundquvist) har endelig bestemt seg for å fortelle sine noe homofobiske familier at de skal ha barn, via sin venninne og surrogat Cassi (Rakel Wärmländer).

Og hvilken dag er vel bedre å dele en slik gave enn julaften? Denne varme svenske komedien stiller på kjærlighetens vis – spørsmålet om hvor tolerant denne tilsynelatende tolerante familien egentlig er.

The Holiday (2006) komedie

Jude Law, Kate Winslet, Cameron Diaz og Jack Black er bare noen av de kjente skuespillerne i denne sjarmerende feelgood-filmen. To kvinner, som bor på hver sin side av verden, bestemmer seg for å bytte liv.

Iris (Winslet) flytter til USA, mens Amanda (Diaz) overtar hennes hus i England. I helt nye omgivelser må de ta steget ut av egne komfortsoner og lærer mer om seg selv, enn de noen gang ville ha gjort hjemme.

Alene Hjemme-filmene - komedie

Det blir ikke jul uten Alene Hjemme! Du kan se alle 3 fimene i Filmleie. I Alene Hjemme 1 glemmer familien til Kevin McCallister ham igjen når de drar på juleferie til Paris. Dermed blir det en helt annen jul enn Kevin hadde forventet. 

Mens han nyter livet hjemme alene, oppdager han at noen robber tomme hus i nabolaget. Når tyvene snur nesa mot hans eget hus, bestemmer Kevin seg for å ta opp kampen mot “The Wet Bandits”.

Paddington (2014) for barn

Litt i samme baner som 101 Dalmatinere, handler denne utgaven av Paddington om at en taksidermist (Nicole Kidman) er på jakt etter ham og den sjeldne pelsen hans.

Filmen er anerkjent for sin nydelige og sømfrie sammensetning av animasjon og live-action. Den er et lite kunststykke for både dem som har vokst opp med Paddington, og dem som får sitt første møte med denne herlige lille bjørnen.

Bridget Jones’s Baby (2016) komedie

Alle gode ting er tre, sies det. Tredje Bridget Jones er en sjarmerende og morsom film, som holder godt fast i det som mange falt for i den usikre, klønete Bridget.

Hun gjør det hun kan for å komme seg gjennom både kjærlighet, jobb og singellivet, og det er alt for lett å kjenne seg igjen i situasjonene hun kommer opp i. Denne gang er Patrick Dempsey med i en av de sentrale rollene, og Shazzer og Bridget sin mor er selvfølgelig på plass, for å gjøre vondt verre for den håpløse heltinnen.

Du finner også Bridget Jones Diary i Filmleie. 

Hidden figures (2016) drama

Katherine (Taraji P. Henson), Dorothy (Octavia Spencer) og Mary (Janelle Monáe) er hjernene bak mye av det som utgjør NASA sitt arbeid med å komme seg først ut i verdensrommet. Men fordi de er kvinner, høster de lite anerkjennelse for deres arbeid.

Deres sjef (Kevin Costner) er imidlertid en “moderne mann”, og i samsvar med kvinnenes sterke personlighet, kan dette forandre alt.

Lion (2016) drama

Fem år gammel roter Saroo seg bort på et tog og blir fraktet tusenvis av mil vekk i fra familien sin. Han finner ikke veien hjem igjen og blir etter hvert adoptert av en ny familie.

25 år senere prøver han, med kun et håndfull minner og Google Earth til hjelp, og finne igjen familien sin i et av verdens mest folksomme land. Dette er garantert en film du vil bli rørt av.  

Bad Moms (2016) - komedie

Tre mødre, spilt av Mila Kunis, Kathryn Hahn og Kristen Bell, får en dag nok av tilværelsen sin og bestemmer seg for at livet er for kort. De vil endelig sette seg selv først. Dette fører dem til mye moro og mange komiske situasjoner.

In Bruges (2006) drama

Etter at en jobb går veldig galt, må leiemorderne Ray (Colin Farrell) og Ken (Brendan Gleeson) ligge lavt i småbyen Bruges i Belgia. Ray hater middelalderbyen de ender opp i, mens Ken koser seg.

Livet i den lille byen blir stadig mer surrealistisk, og muligens livsforandrende, etter hvert som de blir kjent med turister, lokalbefolkningen, en amerikansk dverg og en potensiell romantisk interesse for Ray.

Dunkirk (2017) drama/action/thriller

Det er 2. verdenskrig og tyskerne har omringet allierte franske, britiske og belgiske tropper på stranda Dunkirk i Frankrike. Det som er så fantastisk med denne filmen er hvordan den forteller den sanne historien om evakueringen av omkring 300 000 soldater. Hvordan det ble brukt både land, hav, og himmel for å få dette til. Filmen har fått karakter 5 av flere filmanmeldere. 

Biler 3 (2017) for barn

Dette er en actionfylt film full av brent gummi og konkurranselystne superbiler. Det er gjort mange teknologiske fremskritt i bilverdenen, og Lynet McQueen må bruke både fantasien og finne nye allierte, for å klare å holde fart med de nye bilene på banen.

American Made (2017) drama/action/thriller

Barry Seal rekrutteres av CIA for å holde et øye med en voksende trussel i Mellom-Amerika. Snart finner han seg i ledetog for en av de største hemmelige CIA-operasjonene i USAs historie. Operasjonen blir startskuddet for Medellin-kartellet og bringer nesten ned president Reagan og Det Hvite Hus. En ny film verdt å få med seg. 

Filmer du kan strømme fra HBO Nordic

A Most Violent Year (2014) drama/thriller

Abel Morales (Oscar Issac) forsøker å holde det gående med sitt selskap på vei opp i New York City i 1981. Volden og forfallet i omgivelsene rundt dem trekker ham inn i en spiral av korrupsjon, og truer med å ødelegge alt han og kona Anna (Jessica Chastain) har bygget opp.

Kopps (2003) komedie

I en svensk småby har politiet ikke akkurat mye å gjøre fra dag til dag. Lovbrudd skjer bare ikke i småbyen. Derfor blir det bestemt fra sentralt hold i politiet at politistasjonen bør legges ned. Med det må det klekkes ut en vanvittig bra plan for å beholde jobbene til byens lokale helter.

The World's End (2013) action/komedie/sci-fi

Fem venner gjenforenes i et forsøk på å toppe deres egen pub-til-pub runde for 20 år siden, og helt ubevisst ender de opp med å bli menneskets siste håp for å overleve et angrep fra romvesener.

Bad Teacher (2011) komedie

Skolelæreren Elizabeth (Cameron Diaz) drikker og ruser seg, og jakter på velstående menn å gifte seg med, for å kunne slutte i jobben sin. Da hennes forlovede kvitter seg med henne, sikter hun seg inn på den sjarmerende og rike lærervikaren Scott (Justin Timberlake).

Farsan (2010) komedie

En elsket far med navn Aziz (Jan Fares) forsøker å holde hodet over vann med kulturelle forskjelligheter, tapet av sin kone, og jakten på en ny kjærlighet i et gjennomsnittlig svensk samfunn.

Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt film-år!