Meny

TV-aksjonen 2018 – hjelp barna til en utdanning!

Søndag 22. oktober er det duket for årets TV-aksjon. I år går pengene til UNICEF og deres arbeid for utdanning av barn i krig og konflikt i Pakistan, Syria, Sør-Sudan, Mali og Colombia.

For deg og meg er retten til utdanning noe vi tar for gitt, mens for barn i konflikt- og krigsherjede land er ikke utdanning en selvfølge. Når de voksne kriger og er uenige rammes de som er mest uskyldige, nemlig barna.

De har ingen skole å gå til, eller en lærer som viser hvordan man plusser og hvordan man staver ord for å kunne lese.

– Kunnskap er makt. Jeg håper at vi klarer å formidle hvor viktig utdanning er for et land. Pengene går til de viktigste folka vi har, og det er kidsa!, proklamerer Mikkel Niva.

Engasjerer seg sterkt for TV-aksjonen 2018

Sammen med Leo Ajkic, Line Andersen og Benedicte Bendiksen har han fått det ærefulle oppdraget om å lede årets TV-aksjon.

Årets programledere i TV-aksjonen 2018
Disse, Leo Ajkic (t.v), Mikkel Niva, Line Andersen og Benedicte Bendiksen, skal ledeTV-aksjonen 2018. Foto: Julie Marie Naglestad/NRK

– TV-aksjonen er en av de viktigste programmene vi har i Norge, og den største dugnaden her til lands. Da jeg ble spurt ble jeg kjempeglad, og mer nervøs enn vanlig, forteller Niva, som innrømmer at han engasjerer seg ekstra for TV-aksjonen i år.

– Det at voksnes konflikter skal ramme barna er urettferdig. Det er viktig at barna har en skole å gå til. Et sted der de lærer, spør og kan være nysgjerrige.

Utdanning gir muligheter

– Utdanning er noe av det viktigste for vår fremtid. Donerte penger vil bidra til å gi barn en fremtid. Vi gir dem en mulighet, forteller den kjente programlederen.  

Den over seks timer lange direktesendingen som vises på NRK1, skal for første gang sendes fra to steder, fra både Oslo og Søre Ål. Mikkel Niva bidrar som auksjonarius, og skal lede auksjonen underveis i sendingen.  

Årets sending får en annen vri

– I år blir det ingen telefonpanel med ulike kjendiser. I stedet har jeg to kjente gjester av gangen. Folk donerer fantastiske premier som du kan vinne på auksjonen, som blant annet:

  • Sove i tretopphytter i Brumunddal
  • Signert vinnertrøye fra Edvald Boasson Hagen fra årets Tour de France
  • Åpent veteranfly
  • Fossil fra Svalbard, som er 150 milliarder år gammelt

– Vi vil by på humor og underholdning. Men det er selve saken som er viktigst å fremme. TV-aksjonen viser det viktige dugnadsarbeidet som gjøres i hele landet.

En perfekt sjekkearena

– Sett av 2 timer på søndag og gå som bøssebærer. Det er den perfekte søndagsturen. Ta  med deg en bøsse og en venn, eller en date – det er perfekt som date!, oppfordrer Niva.

Klikk deg inn på blimed.no og meld deg på.

Dette går pengene til

Pengene som kommer inn til UNICEF skal sørge for skoleustyr, videreutdanning av lærere, oppbygging av skoler og læringssentre i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.


Koble SMART-boksen din til internett, og se NRKs innhold når du vil. På NRK TV kan du velge dine favoritter fra hele NRKs programtilbud, enten du foretrekker drama, underholdning eller dokumentarer. Du kan også få med deg de ferskeste nyhetssendingene, og du kan plukke en god, gammel klassiker fra NRK-arkivet.