Meny

Ukens høydepunkter på TV

TV-, film- og serietips!

I «ukens høydepunkter» byr vi på kommende TV-, film- og serietips. Blant annet serier fra HBO Nordic, nye filmer i Filmleie, sportsevents og underholdning for barna. Kommende uker bør du få med deg dette:

Det er alltid en premiere på et program eller serie på en av kanalene. I Filmleie slippes det stadig nye filmer og med HBO Nordic har du et hav av serier og filmer å velge mellom.

Derfor setter vi sammen en fast spalte vi kaller «ukens høydepunkter», som skrives av vår serie- og filmekspert, Steffen Stø. Neste uke blir dedikert til juleprogrammer på TV. 

Dette skjer de kommende dagene

Dette skjer på NRK 1 og TV 2 i helgen

På TV

Nobelkonserten 2017
På NRK1 11. desember kl. 19:45

Årets fredspris og hyllest tildeles ICAN og deres arbeid for å synliggjøre de katastrofale humanitære konsekvensene av atomvåpen, samt arbeidet de har gjort for å få gjennom et forbud mot slike våpen.

Nobelkonserten i Telenor Arena ledes i år av den kritikerroste og Golden Globe-nominerte skuespilleren David Oyelowo (Selma), med opptredener av artister som John Legend, Zara Larsson og norske Sigrid Raabe.

Kjør meg til OL med Magnus Devold
Premiere på TVNorge 12. desember kl. 21:00

Uten førerkort skal Magnus Devold og bilen hans ta seg fra Norge til Sør-Korea tidsnok til å rekke åpningen av OL i PyeongChang. Den 20 000 kilometer lange bilturen blir et reiseprogram utenom det vanlige!

Realityserien om hopplandslaget
Premiere på MAX torsdag 14. desember kl. 20:30

Lad opp til OL sammen med oss! Vi inviterer deg med bak kulissene og inn i hverdagen til hopplandslaget. Gjennom et helt år, fra prøve-OL i 2017 til det endelige uttaket til OL i PyeongChang i 2018, følger vi det norske hopplandslaget, gjennom 6 episoder.

Gjengen vi møter består av Kenneth Gangnes, Daniel-André Tande, Andreas Stjernen, Anders Fannemel, Robert Johansson, Halvor Egner Granerud, Johann André Forfang, Tom Hilde og Joakim Aune. Sentrale i serien er også trener Alexander Stöckl, markedssjef Bjørn Einar Romøren og sportssjef Clas Brede Bråthen.

Det perfekte kuppet
På TV 2 mandag 25. desember kl. 21:25

I den nye serien fra Solsidan-skaperen Felix Herngren, møter vi to eldre damer, spilt av Sissela Kyle og Lotta Tejle, som får livet sitt snudd på hodet. Etter at den økonomiske situasjonen i Stocholm blir for vanskelig for dem, bestemmer de seg nemlig for å bli bankranere.

Serien hadde premiere i Sverige i november og ble godt mottatt av svensk presse. Herngren er blant annet kjent for regien av Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant, så denne serien kan bli god!

Nye filmer i Filmleie

Thelma kan leies i Filmleie

I underholdningsportalen finner du Filmleie, hvor du kan leie de nyeste filmene. For å få tilgang til underholdningsportalen, med Filmleie og HBO Nordic inkludert, må du koble SMART-boksen din til internett. Slik kobler du opp.

Thelma (2017) norsk thriller/drama/romantikk
Tilgjengelig i Filmleie

En romantisk overnaturlig thriller, om en ung kvinne som i møte med kjærligheten oppdager at hun har skremmende uforklarlige krefter. Etter å ha levert kritikerroste norske filmer som Oslo 31. August og Reprise, samt sin første engelskspråklige film med Louder Than Bombs, er Joachim Trier tilbake med sin mest relaterbare film til dato. Med Thelma leverer Trier noe for dem som er interessert i en mørk thriller med overnaturlig elementer.

Baby Driver (2017) action/thriller
Kommer 11. desember i Filmleie

Baby (Ansel Elgort) lever av å kjøre fluktbilen for et roterende mannskap av bankranere. Når han så møter Debora (Lily James), ender livet hans opp med å ta en annen retning. Omtalt som "sommerens kuleste bilfilm" av Aftenposten, er dette et fyrverkeri av en actionfilm, som på fascinerende måter fletter musikken sin inn i den spennende handlingen. Vel verdt å få med seg.

9/11 (2017) action/drama
Kommer 8. desember i Filmleie

Dette er ingen dokumentar om 11. september, men en fiktiv spillefilm basert på den sanne historien om terrorangrepet på World Trade Centers. Vi gjenopplever hendelsen med stor grøss. Dette er en actionfilm fra første øyeblikk. 

Ukens serier fra HBO Nordic

Nå har vi endelig HBO Nordic tilgjengelig i underholdningsportalen, alt du trenger er SMART-boks tilkoblet internett eller en Apple TV fjerde generasjon. Vikings hadde premiere 7. desember. Les omtalen! Om du liker Vikings liker du også den nye serien Knightfall. 

Knightfall – sesong 1

Knightfall kan du se med HBO Nordic i RiksPakken

Etter suksessen med Vikings, er History Channel sin nyeste serie her. Knightfall skildrer den myteomspunnede Tempelridder-ordenen, og tar oss med på en reise til middelalderen og den mystiske ordenens jakt på den hellige gral. Med sin blanding av mektig kamper og politiske intriger burde dramaserien, som balanserer dramatikk og action, passe for fans av Vikings.

SMILF – sesong 1

SMILF kan sees med HBO Nordic i RiksPakken

Bridgette (Frankie Shaw) er i 20-årene, bor i Boston, og strever med å balansere forhold, sexliv og karriere med det å være alenemor. Komidramaserien fra og med Mr. Robot-skuespiller Shaw i hovedrollen hadde nylig premiere. SMILF burde falle i smak for fans av serier som Shameless og Better Things, spesielt med tanke på hvordan serien både er morsom, men også viser muskler på dramafronten.

For barn 

Disse barnefilmene kan nå leies i Filmleie

Det er mye gøy for barna i Filmleie, og med HBO Nordic inkludert i RiksPakken, har barna fått et helt nytt univers med barneinnhold fra strømmegiganten.

Med Toonix sitt nye innholdsbibliotek til HBO Nordic, som kom i høst, byr streamingtjenesten nå på en blanding av filmer og serier for barn. Alt fra nyere og populære serier og filmer som Adventure Time og Ben 10, til The Powerpuff Girls og klassikere som Tom & Jerry, Looney Tunes, Pippi Langstrømpe og Albert Åberg. Alt dette er bakt sammen i kategorien «Barn» i underholdningsportalen. 

Ballerina (2016) Musikal/eventyr/komedie
Kommer 11. desember i Filmleie

Filmen for alle danseglade jenter. En fattig, foreldreløs jente som ønsker å bli en ballettdanser, får livets store sjanse til å prøvespille for en kjent opera/balletskole i Paris. Filmen er et herlig og forfriskende eventyr – med et smittsomt lydspor og et øye for det visuelle.

Og du? Få også med deg Kaptein Supertruse: Den første episke filmen som kom ut i oktober. Den er morsom, leken og sjarmerer både barn og voksne!

Flåklypa Grand Prix (originalen) animasjon/komedie
Tilgjengelig i Filmleie
Kan også sees På TV2 mandag 25. desember kl. 19:25

Gode gamle sykkelreparatør og oppfinner Reodor Felgen lever et rolig liv oppe på et fjell sammen med hans to assistenter Solan og Ludvig. En dag ser de i avisen at en tidligere læregutt av Reodor, Rudolf Blodstrupmoen, har stjålet tegningene til en bil som Reodor har tegnet, og bygget den selv. De bestemmer seg for å utfordre ham.

Klassikeren fra Ivo Caprino står fremdeles kronet som en av tidenes beste norske filmer hos mange. Kjent for sin humor, karakterer og for universet laget av Kjell Aukrust, er filmen nå tilgjengelig for leie og kommer på TV2 i julen.

Sport

 El Clásico-oppgjøret: Real Madrid - Barcelona
Lørdag 23. desember kl. 13

Gjør deg klar for sesongens storkamp mellom Real Madrid og Barcelona! El Clásico er lille julaften sin gavepakke til alle fotballfans, og særlig for deg som liker spansk fotball. Når disse gigantene møtes, byr det på nerver og spenning. Gå ikke glipp av årets fotballkamp.

Håndball-VM: Norge - Sverige
På TV 2 fredag 8. desember kl. 20:30

Det er duket for Norge sin siste kamp i gruppespillet, før åttedelsfinalen. Og på menyen står det ikke mindre enn et intenst oppgjør mellom Norge og Sverige, etter at Norge har spilt mot både Ungarn, Argentina, Polen og Tsjekkia så langt i dette mesterskapet. Vil Norge slå storrivalen Sverige og gå videre til åttedelsfinale? Les mer om Håndball-VM på RiksTV.

Med RiksTV-appen kan du i tillegg se dine favoritter overalt - på hytta, på bussen eller hjemme. Les mer og last ned appen her