Meny
  • Legion/FOX

Norgespremiere: Legion

– den første TV-serien fra X-Men-universet

Hva har Spider-Man, Hulken, Fantastic Four, Deardevil og X-Men til felles? Jo, de er alle hentet fra det fantastiske Marvel-universet, Marvel Comics. 

Marvel Comics er et amerikansk forlag for hovedsaklig tegneserier. Forlaget har siden sekstitallet vært de største i superheltsjangeren – og de fokuserer på historier og karakterer tilpasset et bredt publikum. Superheltene som ble skapt av Marvel-redaktør Stan Lee ble gitt en større psykologisk dybde enn det som hadde vært vanlig i sjangeren fram til slutten av 1950-årene – og folket elsket det.

Det er blitt laget en rekke filmer basert på Marvel-universet. X-Men har det blant annet blitt laget mange filmer om – men ingen TV-serie. Ikke før nå. Og det er det dette egentlig handler om.

Torsdag 9. februar er det nemlig premiere på den nye serien Legion. Legion forteller historien om David Haller (Dan Stevens – kjent som Matthew Crawley i Downton Abbey), som i ung alder fikk diagnosen schizofreni – og som siden den gang har vært inn og ut av en rekke psykiatriske institusjoner.

Dan Stevens aka David Haller

Når det kommer en ny pasient, Sydney ”Syd” Barrett (Rachel Keller) til institusjonen David befinner seg på, blir David uforklarlig tiltrukket til henne – samtidig som det skjer en oppsiktsvekkende hendelse – noe som gjør at David blir konfrontert med mulighetene for at stemmene han hører og synene han har, faktisk kan være ekte.

Serieskaperne bak den Emmy- og Golden Globe-vinnende serien Fargo, Noah Hawley og John Cameron, er også mennene bak Legion. Med skuespillere som nevnte Dan Stevens og Rachel Keller, i tillegg til Jean Smart (Fargo), Aubrey Plaza (Parks and and Recreation), Jeremie Harris (A Walk Among the Tombstones), Amber Midthunder (Banshee), Katie Aselton (The League) og Bill Irwin (Interstellar), er det ingen grunn til å tvile på at dette er den nye snakkis-serien.

Norgespremieren på Legion ser du torsdag 9. februar klokka 21.55 på FOX.