Meny
  • MGP2

En av disse skal representere Norge i Eurovision Song Contest 2017!

– endelig er det tid for vårens vakreste musikkfest

Lørdag 11. mars er det igjen klart for å høre seg gjennom og stemme fram hvem som skal representere Norge i årets Eurovision Song Contest. Melodi Grand Prix ledes i år av Kåre Magnus Bergh og Line Elvåshagen – som lover glamour, glitter og musikalske overraskelser gjennom kvelden.

Blir det arktisk folk pop, en blanding av heavymetal, glam og rock’n roll, country fra legendariske Rudberg eller balladen om Kristian Valens livskrise som skal representere Norge i Eurovision Song Contest i mai? Svaret får vi på lørdag, da det endelig er klart for årets Melodi Grand Prix

I september i fjor gikk MGP-general Jan Fredrik Karlsen ut med oppskriften som i år skal sikre Norge seier i Eurovision Song Contest, nemlig at det skal gjeninnføres en internasjonal jury også på den norske Melodi Grand Prix. Dette har blitt gjort ved to anledninger tidligere – i 1985 og 1995 – og for de av dere som kjenner deres ESC-historie, vet dere selvfølgelig hva som skjedde de årene*. 

TIPS: Lyst til å se gamle MGP-finaler? Søk på "Melodi Grand Prix" i NRK TV i Underholdningsportalen, og se finaler fra 1965 til 2016!

Den internasjonale juryen, som består ti utvalgte europeiske juryer, skal fungere som et korrektiv til den norske juryen og folkets telefonstemmer. Den internasjonale juryen vil kun bidra i den første delen av konkurransen – mens det er folkets stemmer som avgjør hvem som går seirende ut – og som sendes til sirkuset i Kiev i mai. 

Om det blir Ulrikke, Kristian Valen, Rune Rudberg, Åge Steen Nilsens AMMUNITION eller noen andre som vil representere Norge i Eurovision Song Contest 2017, er altså i all hovedsak opp til seerne, og dette er artistene du kan få se, høre og stemme på på lørdag:

Melodi 1: Ulrikke – «Places»
Melodi 2: Jenny Augusta – «I go where you go»
Melodi 3: Rune Rudberg Band – «Run Run Away»
Melodi 4: JOWST – «Grab The Moment»
Melodi 5: Kristian Valen – «You & I»
Melodi 6: In Fusion – «Nothing Ever Knocked Us Over»
Melodi 7: Amina Sewali – «Mesterverk»
Melodi 8: AMMUNITION – «WRECKING CREW»
Melodi 9: Elin & The Woods – «First Step In Faith / Oadjebasvuhtii»
Melodi 10: Ella – «Mamma Boy»

 

Melodi Grand Prix 2017 ser du klokka 20.55 på NRK 1 eller NRK TV (i Underholdningsportalen)!

 

(*Norge vant Eurovision Song Contest i 1985 med Bobbysocks’ La det swinge og i 1995 med Secret Gardens Nocturne)