Meny

Åtte filmer du kan glede deg til i mars

Våre beste filmanbefalinger!

Mars er filmleiemåneden med stor F, for her er det mye bra å se frem til. Vi har laget en oversikt over våre filmanbefalinger denne måneden. 

Oscarvinnere, 2016s beste filmer og barnas favoritt

Hell or High Water, Arrival og Hacksaw Ridge er alle regnet som noe av det beste 2016 leverte på filmfronten. Disse tre, pluss et knippe fillmgodbiter til, blir tilgjengelig i Filmleie i løpet av mars. 

Her er våre filmanbefalinger: 

Ouija: Origin of Evil 

Ouija: Origin of Evil: Tilgjengelig i Filmleie fra 6. mars.

I Los Angeles i 1967 livnærer en mor og hennes to døtre seg av å holde falske seanser. Men under en av seansene blir den yngste datteren besatt av onde krefter fra den andre siden. Familien må konfrontere frykten de ikke visste de hadde for å redde datteren og sende demonen tilbake til den andre siden.

Hell or High Water

Hell or High Water: Tilgjengelig i Filmleie fra 13. mars.

Oscarnominerte Hell or High Water handler om brødrene Toby og Tanner som har gått hver sin vei i livet – inntil deres veier møtes igjen, da de sammen planlegger å rane banken som truer med å sette barndomshjemmet deres på tvangsauksjon. Med politiet i helene blir planen om bankranet et voldelig oppgjør, og kampen mellom det gamle og det nye ville vesten uunngåelig.

Doctor Strange

Doctor Strange: Tilgjengelig i Filmleie fra 13. mars. 

Doctor Strange, tegneseriekarakteren skapt i 1963, er Marvel-universets seneste superhelttilskudd.

Vi møter den begavede, men arrogante nevrokirurgen Stephen Vincent Strange, hvis karriere faller i grus. Strange blir tvunget til å velge en ny retning i livet og bestemmer seg for å forsvare verden mot ondskap. Bevæpnet med nyervervede, magiske krefter blir Strange tvunget til å velge om han vil vende tilbake til sitt liv i rikdom og status, eller legge alt bak seg for å forsvare verden som den mektigste trollmannen i tilværelsen.

Trolls

Trolls: Tilgjengelig i Filmleie fra 13. mars

VGs filmanmelder omtalte Trolls som en «fulltreffer for barn i femårsalderen, EDM-fans i tjueårene, overlevende fra nittitallet og gamle Slottsparken-frikere», og det høres jo lovende ut, eller hva? 

Etter at Bergenserne invanderte Trollhjem, må den overoptimistiske Poppy, og hennes motsetning, den praktiske Kvist, legge ut på en reise for å redde vennene sine. Sammen legger duoen ut på en redningsaksjon full av eventyr og uhell. De prøver å holde ut med hverandre akkurat lenge nok til å få jobben gjort, langt borte fra den verdenen de kjenner til.

Arrival

Arrival: Tilgjengelig i Filmleie fra 20. mars

Oscarvinneren Arrival er både smart og tankevekkende skal vi tro Filmpolitiets anmelder, Birger Vestmo.

Når mystiske, fremmede romskip dukker opp flere steder rundt om i verden, blir en elitegruppe bestående av lingvisteksperten Louise Banks og fysikeren Ian Donnelly, plukket ut for å kommunisere med dem og finne ut hvilke intensjoner de har.

The Accountant

The Accountant: Tilgjengelig i Filmleie fra 20. mars.

Christian Wolff er et matematisk geni med mer interesse for tall enn for mennesker. Bak fasaden som ansatt i et lite selskap, jobber han frilans som regnskapsfører for noen av verdens farligste kriminelle miljøer. Da finanstilsynet er nær ved å avsløre han, tar Christian en lovlig klient: Et robotikkfirma hvor en regnskapsassistent har oppdaget underslag i millionklassen. Mens Christian går regnskapet i sømmene og nærmer seg sannheten, kommer stadig flere lik til overflaten.

Fabeldyr og hvor de er å finne

Fabeldyr og hvor de er å finne: Tilgjengelig i Filmleie fra 27. mars. 

Er du Harry Potter-fan er Fabeldyr og hvor de er å finne et must!

Dette er fortellingen om forfatteren og magizoologen Salmander Fisle og hans fabelaktige reiser for å oppdage magiske dyr. Handlingen foregår i New Yorks hemmelige magikermiljø, hele 70 år før Harry Potter leser boken hans på Galtvort.

Hacksaw Ridge

Hacksaw Ridge: Tilgjengelig i Filmleie fra 27. mars. 

Krigsfilmen Hacksaw Ridge stakk av med flere priser under den gjeve Oscarutdelingen i februar, og er basert på den sanne historien om den amerikanske soldaten Desmond Doss

Soldaten Desmond Doss er medlem av Syvendedags Adventistkirken, et kristent, protestantisk kirkesamfunn, som av samvittighetsgrunner nekter å bære våpen. Likevel ble han tildelt «Medal of Honor» av president Harry S. Truman, for egenhendig å ha reddet livet til over 75 av sine kamerater under konstant fiendeild, ved slaget om Okinawa under andre verdenskrig.

 

Lurer du på hvordan du får tilgang til Filmleie?

For å leie film må du ha en SMART-boks koblet til internett via kabel eller trådløst internett. 

1) Med kabel: Har du nettverksuttak eller router i nærheten av TV-en, kan du koble denne direkte til mottakeren med en nettverkskabel.

2) Via Wi-Fi: Koble til trådløst nettverk (trinn 9 - 11) ved å velge nettverket som kommer opp på TV-skjermen. Vi anbefaler at ruteren din er av nyere dato. Eldre modeller er ikke dimensjonert for det høye tempoet ved dagens dataoverføring – og dermed vil tjenestene i RiksTVs underholdningsportal ikke fungere optimalt.