Min side person Søk search
  • Agatha Christie: Vitne TV 2 Påskekrim
  • Unge inspektør Morse NRK Påskekrim

Årets påskekrim på TV

– her er oversikten!

Endelig er det den tida på året igjen. Det er tida for solo, kvikklunsj, fregner, påskeegg, påskelam, lange frokoster, gåsunger, skiturer, levegg og utepils. Og ikke minst er det tida for å sette seg ned foran TV-en for å utfordre the little grey cells; endelig er det er tida for påskekrim. 

Her er endelig oversikten over årets påskekrim på TV: 

Påskekrim på NRK

NRK holder påsketradisjonen i hevd, og byr på to spennende krimserier i år. Alt ligger atter en gang til rette for en mystisk påske – og som ikke det var nok, vil NRK fra andre påskedag vise tredje sesong av serien Broadchurch – og starter med en herlig dobbeltepisode, før den vises utover april. Men først, påskekrim: 

Nedgravde hemmeligheter

Nedgravde hemmeligheter NRK Påskekrim

Fulgte du med på og likte du påskekrimmen på NRK i fjor, kan du glede deg litt ekstra til årets påskekrim. NRK kjører nemlig i gang med sesong to av Nedgravde hemmeligheter, og igjen skal vi følge Cassie Stuart (Nicola Walker) og hennes partner Sunil 'Sunny' Khan (Sanjeev Bhaskar).

Årets sesong starter med at restene av et lik blir funnet i en forseglet koffert under en mudringsjobb av elva Lea. Kroppsdelene tilhører en middelaldrende mann, og Cassie og Sunnys etterforskning peker mot fire mistenkte – som alle på sitt vis var knyttet til offeret.

Første sesong av Nedgravde hemmeligheter var fjorårets påskekrimvinner med i snitt 620 000 seere, ifølge TNS. Fikk du ikke med deg denne sesongen, kommer NRK til å vise den i reprise 4., 5. og 6. april, og serien vil dermed også ligge tilgjengelig i NRK TV i Underholdningsportalen fram til tirsdagen i påskeuka. Dette betyr at du kan hoppe rett fra sesong 1 til sesong 2, og med det er vel stemningen for påskeuka satt.

Nedgravde hemmeligheter sesong 2 vises på NRK1 mandag 10. april til onsdag 12. april klokka 21.30 – og blir liggende i arkivet i NRK TV i 30 dager etter sending. 

Unge inspektør Morse

Unge inspektor Morse NRK Påskekrim

Første episode av den opprinnelige Inspektør Morse ble sendt på britiske ITV 6. januar 1987, og den observante leser forstår kanskje da at vi snakker jubileumsår for den garva førstebetjenten. Det er søtten år siden siste episode ble sendt på samme kanal, og Morse står i dag igjen som en av tidenes mest populære TV-detektiver. Inspektør Morse døde på post i universitetsbyen Oxford i 2000, et dødsfall som var en mediebegivenhet i både engelske og norske medier – og som satte strek for den tretten år lange serien.

For fem år siden ble første episode av Unge inspektør Morse sendt, og som påskekrim i år sender NRK sesong fire i serien om den unge Morse – fra tiden før han ble inspektør, og ”bare” var detektiv. Sesong fire består av fire enkeltstående episoder, og kan sånn sett enten ses som en serie eller hver for seg. 

Sesong fire starter der sesong tre sluttet – vi er fortsatt i 1967, og bankranet som avsluttet forrige sesong preger fortsatt Morse, kollegene hans – og ikke minst preger det Joan Thursday, jenta Morse omsider innså at han hadde følelser for, og som ble holdt som gissel under bankranet.

Og mens Morse sliter med kjærlighetssorg og partneren Fred Thursday og kona hans sliter med savnet av datteren, blir liket av en mann funnet i elven – og Morse og kollegene må komme til bunns i en kriminalsak som viser seg å være den mest uforståelige og skremmende saken hittil i karrieren.

Unge inspektør Morse vises på NRK 1 skjærtorsdag til 1. påskedag klokka 21.20. 

(Og du, dersom du skal spille kunnskapsspill i løpet av påsken, kan du merke deg dette: Inspektør Morse heter Endeavour til fornavn (som også er originalnavnet på serien Unge inspektør Morse).)

Påskekrim på NRK Super

NRK Super kjører som vanlig Superkrim, der det hver dag fra 8. april til og med 15. april sendes en episode der det skjer mystiske, skumle og morsomme ting. Vi får være med på å finne ut av alt fra hvem som sender trusselbrev til Isabel i Jenter til hva som skjer når tyver hacker seg inn på Pokemon Go og gjør det mulig å også stjele mennesker. 

Superkrim sendes på NRK Super fra 8. til og med 15. april klokka 09.50 og 19.00 – og når du vil på NRK TV. 

Påskekrim på TV 2

TV 2 kjører to påskekrimmer i år, i tillegg til at de kjører reprise av humorkrimmen "Toget – på sporet av en morder" med John Brungot og Morten Ramm fra klokken 19.30 mandag til fredag i påskeuken. 

Apple Tree Yard

Apple Tree Yard TV 2 Påskekrim

Mange husker kanskje Emily Watson fra Lars von Triers Breaking the Waves fra 1996, og i påsken blir vi igjen kjent med henne igjen, i en rolle som krevde mye psykisk jobb av henne som skuespiller, som Dr. Yvonne Carmichael.

Yvonne Carmichael har en fantastisk karriere, et vakkert hjem og en kjærlig familie. Tilsynelatende. Når hun møter den fremmede og mystiske Mr. X etter å ha holdt et foredrag, innleder hun et seksuelt forhold til ham. Livet til Carmichael blir ytterligere kaotisk når hun etter en jobbfest blir brutalt voldtatt av en kollega – og både denne hendelsen og forholdet til Mr. X skal vise seg å få uante konsekvenser for henne.

Apple Tree Yard sendes mandag 10. april til torsdag 13. april klokken 21.40 på TV 2 – og du kan se episodene så mange ganger du vil i ukesarkivet en hel uke etter sending. 

Agatha Christie: Vitnet

Vitnet TV 2 Påskekrim

Vi kommer ikke utenom Agatha Christie i påskeuka – og denne gangen er det serien Vitnet, eller The Witness for the Prosecution, som vises. Boka ble utgitt i 1925, filmatisert som Anklagerens vitne i 1957 – og nå igjen som miniserie på to episoder, med blant andre Kim Cattrall fra Sex and the City som Emily French, Toby Jones som advokaten John Mayhew, Andrea Riseborough som Ramaine Heilger og Billy Howle som Leoard Vole.

Vi befinner oss i London, året er 1920, og den rike, barnløse Emily French blir funnet myrdet. Alt tyder på at det er den unge Leonard Vole som står bak ugjerningen. Vole var den siste av Frenchs unge elskere – og også enearving til formuen hennes. Vole selv nekter straffskyld, og stoler på at den gåtefulle partneren hans, korjenta Romaine, kan bevise det. Men med Agatha Christies fantastiske krimstil i bakhodet, kan vi vel trygt anta at det ikke går helt som man antar – med andre ord: Snurr påskekrim!

Agatha Christie: Vitnet sendes langfredag og påskeaften klokka 21.40 på TV 2 – og du kan se begge episodene inntil en uke etter sending i ukesarkivet. 

 

Og du, er du mer sugen på krim? VOX sender som vanlig mye krim – både i påskeuka og ellers i året – det samme gjør Investigation Discovery, som i tillegg har sesongstart på True Crime With Aphrodite Jones (sesong 6) 13. april.

Er du RiksPakken-kunde uten tilgang til Investigation Discovery? Koble SMART-boksen din til internett, og få tilgang til denne og en rekke flere kanaler og underholdningstjenester. 

God krimpåske!

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus