Meny
  • Ski-VM-Post-og-Bjørn

Slik ser du ski-VM i Lahti

– årets høydepunkt for vintersporten starter snart!

Nå er det ikke lenge igjen til Ski-VM 2017 i Lahti! 22. februar kjøres det i gang med åpningsseremoni, før det går slag i slag med konkurranser for folk med ski på beina helt fram til 5. mars. Programmet ser du nederst i saken!

Vinn iPad mini og en komplett TV-pakke fra RiksTV i den store ski-VM quizen.

For to år siden gjorde Norge det godt i VM i Falun. 11 gullmedaljer, fire sølvmedaljer og fem bronsemedaljer ble henta hjem. Fire av medaljene var det hoppgutta og -jentene som sto for – og laghopp stor bakke var kanskje den største seieren av alle. Rune Velta sikret i tillegg gull i normalbakke og bronse i stor bakke – i tillegg til at han sammen med Line Jahr, Anders Bardal og Maren Lundby tok sølv i mikslag i normalbakke. Nå er imidlertid Velta pensjonert, men vi har så utrolig mange hoppere vi håper på vil gjøre det stort i årets VM.

Kongsberggutten Daniel André Tande har hittil hatt en helt fantastisk sesong. Han vant i Garmisch Partenkirchen første nyttårsdag, i Innsbruck 4. januar og hadde store sjanser til å vinne hele hoppuka. Han ligger og snuser på verdenscuplederen Kamil Stoch, som ligger på første plass og er 146 poeng foran; Tande befinner seg i skrivende stund på tredje plass på verdenscuprankingen.

Tom Hilde har hatt det vanskelig i det siste, men under lagkonkurransen i Zakopane gjorde han det godt, og vi håper han tar dette med seg til Lahti. Ellers har vi stor tro på Anders Fannemel, Andreas Stjernen, Johann Andre Forfang og Robert Johansson – som alle ligger blant topp 50 på verdenscuprankingen. 

Ved siden av Daniel André Tande, er vårt største hopphåp definitivt Maren Lundby. I helgen vant hun rennet i slovenske Ljubno. Hun er dermed den mestvinnende norske utøveren denne sesongen – og dersom hun fortsetter å hoppe så suverent og stabilt som hun har gjort de siste ukene, er det store sjanser for at hun pakker med seg en medalje hjem etter VM. 

Ting har ikke gått helt kombinertløper Jarl Magnus Riibers vei om dagen. Etter å ha vunnet Sommer Grand Prix sammenlagt i august, slet han med forkjølelse gjennom høsten. Nå har han fått skulderen ut av ledd, og mister hele VM, men vi satser på at Magnus Krog, Magnus Moan, Jørgen Graabak og resten av kombinertgjengen går inn i VM med friske kropper og passende hoppdresser – og at nordmenn for alvor får øynene opp for kombinertsporten.

I langrennssporet har vi med oss noen indikasjoner fra Tour de Ski og årets verdenscuphelger, der både Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østerg har gjort det veldig godt, og er blant favorittene til å ta hjem både én og to medaljer i VM. I tillegg er Marit Bjørgen endelig tilbake for fullt, og har allerde sikret seg et par seire i verdenscupen og i NM. 

På herresiden står Martin Johnsrud Sundby fortsatt sterkt. Vadsøløperen Daniel Stock gjorde det formidabelt bra i Ulricehamn for noen uker siden, mens Petter Northug har slitt med formen etter å ha hoppet av verdenscupsirkuset før jul, og det er slett ikke sikkert at han kommer seg med på VM-laget. De som imidlertid skal være sikret plass i Lahti, i tillegg til Sundby, er i hvert fall Finn Hågen Krogh, Emil Iversen, Johannes Høflot Klæbo, Didrik Tønseth og Anders Gløersen klare for VM. Stallen skal være på 12 stykker, så det gjenstår å se hvem som får være med. 

Under finner du programmet for VM i Lahti. Ski-VM sendes på NRK1, NRK2 og Eurosport, i tillegg til SVT1, for de som foretrekker svenske kommentatorer. Samtlige av disse kanalene finner du også i RiksTV-appen – og dermed kan du få med deg alt av Ski-VM, uansett hvor du måtte befinne deg i løpet vintersportsirkuset. 

Program, VM i Lahti 2017: 

Torsdag 23. februar:

13.00 – Hopp, normalbakke kvalifisering damer
16.30 – Langrenn sprint (finale) herrer og damer

Fredag 24. februar:

09.30 – Kombinert, normalbakke
12:30 – Kombinert, 10 km Gundersen
13.30 – Hopp, normalbakke kvalifisering menn
16.30 – Hopp, normalbakke damer

Lørdag 25. februar:

11.00 – Langrenn, 15 km fellesstart med skibytte kvinner
13.30 – Langrenn, 30 km fellesstart med skibytte menn 
16.30 – Hopp, normalbakke menn

Søndag 26. februar:

11.00 – Kombinert, laghopp
10.30 – Langrenn, klassisk lagsprint menn og kvinner
14.30 – Kombinert, 4x5 km lag
16.30 – Hopp, normalbakke miksa lag

Mandag 27. februar

Hviledag.

Tirsdag 28. februar:

12.45 – Langrenn, 10 km klassisk kvinner

Onsdag 1. mars:

11.00 – Kombinert, stor bakke (HS130)
12.45 – Langrenn, 15 km klassisk menn 
15.15 – Kombinert, 10 km Gundersen
17.00 – Hopp, kvalifisering stor bakke (HS130) menn

Torsdag 2. mars:

14.00 – Langrenn, 4 x 5 km stafett kvinner
17.30 – Hopp, stor bakke menn

Fredag 3. mars:

12.30 – Langrenn, 4 x 10 km stafett menn 
15.00 – Kombinert, laghopp
17.15 – Kombinert, 2 x 7,5 km lagsprint

Lørdag 4. mars:

13.30 – Langrenn, 30 km fristil damer
16.15 – Hopp, stor bakke laghopp, menn

Søndag 5. mars:

13.30 – Langrenn, 50 km fristil menn

 

I tillegg vil NRK kjøre VM-studio flere ganger om dagen, VM-kveld hver kveld etter Dagsrevyen – og sportshumorprogrammet Helt Ramm med Nicolay Ramm og Robin Bryntesson hver kveld etter Kveldsnytt. Eurosport sender i tillegg sportsmagasinet Best of Lahti mandag 6. mars klokka 14.00.