Meny
  • bendtner-web

Bendtner på godt og vondt

Bukser rundt anklene, Se&Hør-overskrifter, fyllekjøring og millionbøter. Nicklas Bendtner er definitivt en mann som stjeler overskrifter.

Nicklas Bendtner har fått en scoring og en målgivende på to kamper for RBK. Likevel er det kanskje for tidlig å hevde at dansken er en forandret mann. Få, om noen, fotballspillere på norsk jord har vært så omtalte som Bendtner, men så er det også få som har en like lang liste med skandaler bak seg.

Danskens forhold til tabloidene startet for alvor i 2008. Etter en vennskapskamp mot Wales dro Bendtner og lagkamerater fra det danske landslaget på byen i København. Spissen endte med å kysse den danske, barmfagre reality-blondinen Susan K på et kjent utested i byen og morgenen etter var alt selvsagt plastret utover danske Se&Hør. Nicklas Bendtner var med ett en mann å følge med på for paparazziene. Og ikke bare de danske.

Bukseløs på Boujis

I mai 2009 røyk Arsenal og Bendtner på et 3-1-tap mot Manchester United, og for å drukne sorgene dro Bendtner på nattklubben Boujis i London. Her ble han visstnok så full at buksene endte opp rundt anklene. Paparazziene utenfor foreviget det hele da han ble geleidet ut av dørvakter. Selv hevdet han at han ble satt opp i en felle av paparazziene som dro av ham buksa. Resultatet var dog det samme – en bukseløs Bendtner på alle forsider på øyriket.

Noen måneder senere klarte han også å kræsje en Aston Martin til 2 millioner norske kroner i rundt 160km/t. Ikke lenge etter forsvant han østover, fra Arsenal til Sunderland, men selvsagt ikke uten å havne i begivenhetenes søkelys.

Boxerbråk og alkotrøbbel

Sunderlandkarrieren startet hektisk - I løpet av tre måneder i 2011 rotet Bendtner seg borti to påståtte slåsskamper og en beskyldning om hærverk, som alle endte i kontakt med politiet. Riktignok gikk han fri for alle anklager. Like lett var det ikke å komme seg unna boxershortsbråket året etter.

Etter en scoring mot Portugal i EM 2012 viste dansken frem boxeren han har under shortsen. Den var dekket med logoen til det irske booking-firmaet Paddy Power. En kamps karantene og 735.000 kroner i bot var resultatet. Ja, og et 2-3 tap, da. Et halvt år senere ble Bendtner blir stoppet av politiet i København etter å ha kjørt mot kjøreretningen. Alkotesten avslørte en promille på 1,75 med en million kroner i bot og kjøreforbud i tre år som resultat.

De siste årene har det vært mindre og mindre å lese om Bendtner, både på banen og på byen. Sist gang det virkelig var virak rundt spissen var i Mars 2014. Den gang ble han straffet med bøter av Arsenal etter at han dro til København uten å ha fått lov. På København-turen ble han innblandet i en episode med en taxisjåfør, som hevder at Bendtner truet han på Nørrebro.

Så gjenstår det å se om Bendtner blir å se på knærne ved cornerflagget eller på knærne på byen i Trondheim. Vi håper definitivt på det første.

RBK og Bendtner møter Molde til hatoppgjør førstkommende lørdag 18.00. Kampen kan du se på Eurosport.