Meny

Hvem ryker ut av Champions League?

Nå skal alt avgjøres!

Tirsdag og onsdag spilles de siste gruppespillskampene i Champions League, og 14 av Europas beste lag skal slåss om de siste billettene til sluttspillet. Hvem er sterkest når det gjelder som mest?

Tirsdag er det gruppe A, B, C og D som skal i aksjon.I gruppe A ligger Manchester United på topp og har tilsynelatende full kontroll. De trenger i realiteten ett poeng fra hjemmekampen mot CSKA Moskva for å sikre seg gruppeseier. Uansett ligger de så godt an at de kan tåle å tape med seks mål og likevel gå videre. 

I denne gruppa er den største spenningen knyttet opp til hvem som følger United videre inn til åttendelsfinalene. Det blir enten CSKA Moskva eller Basel. Sistnevnte går videre om de får likt eller bedre resultat fra sin bortekamp mot Benfica enn det CSKA klarer borte mot United.

Hvis både Basel og CSKA Moskva vinner er russerne avhengig av å vinne med minst tre mål mer enn Basel for å komme videre.

Se hele TV-programmet for 6. runde av Champions League nederst i artikkelen. For å se alle kampene må du koble opp SMART-boksen din til internett. Slik kobler du opp

Gigantmøte

I gruppe B er billettene til sluttspillet allerede delt ut, og både Bayern München og Paris Sain-Germain er klare. Spenningen ligger i hvem som blir gruppevinnere. Det får vi svaret på når gigantene skal møtes. Franskmennene vant det første oppgjøret 3-0, så Bayern må vinne med minst fire mål for å gå til topps.

Bayern Munchen i sluttspill i Champions League

Én storklubb ryker

I gruppe C er Chelsea klare for gruppespillet. De vil sikre seg førsteplassen i gruppa med seier hjemme mot Atlético Madrid eller hvis Roma skulle tape hjemme mot Qarabag. Den siste billetten til sluttspillet går til enten Roma eller Atlético Madrid. Roma er videre med seier mot Qarabag, eller hvis spanjolene ikke slår Chelsea.

De kan også stikke av med gruppeseieren hvis de vinner og Chelsea taper. Atlético er helt avhengig av seier, og må håpe Roma går på en smell i sin kamp. Hvis det skjer, er det Atlético som går videre til sluttspillet på innbyrdes oppgjør.

Med RiksPakken får du tilgang til alle Viasport-kanalene. Slik får du med deg verdens beste fotballigaer. 

Spenning for Juventus og Sporting

Barcelona er gruppevinnere i gruppe D, men spenningen lever for Juventus og Sporting. Italienerne er videre hvis de slår Olympiakos borte eller hvis Sporting taper borte mot Barcelona. Sportings håp er at de vinner, mens Juventus taper. Ender de to likt går Juventus til sluttspillet.

 Juventus videre i sluttspill i Champions League

Vidåpen gruppe

Onsdag skal det gjøres opp status i gruppe E, F, G og H. I førstnevnte gruppe er Liverpool fremdeles i førersetet, og vil kvalifisere seg med uavgjort hjemme mot Spartak Moskva. De er også sikret gruppeseier om de vinner, eller med ett poeng dersom Sevilla taper mot Maribor. Skulle Liverpool tape ryker de ut hvis ikke Sevilla også går på en smell mot Maribor.

Sevilla vil kvalifisere seg med et uavgjortresultat eller hvis Spartak ikke vinner. De kan også ta gruppeseieren hvis de vinner og Liverpool taper. For Spartaks del er seier det eneste som gjelder. Får de det er de videre. De kan også vinne gruppa med seier samtidig som Sevilla mister poeng.

Liverpool spiller i sjette runde av Champions League

Blått lys for Napoli

I gruppe F er det Shaktar Donetsk og Napoli som slåss om den siste billetten. Ukrainerne går videre om de unngår tap hjemme mot Manchester City eller hvis Napoli skulle tape sin bortekamp mot Feyenoord.

For Napolis del er kun seier godt nok samtidig som de må håpe Shaktar taper. Skulle så skje er det nemlig Napoli som går videre på innbyrdes oppgjør.

Én fot i sluttspillet

I gruppe G blir det enten Porto eller RB Leipzig som slår følge med Besiktas. Portp har fordelen før den siste runden hjemme mot Monaco, og de er videre med seier eller så lenge RB Leipzig ikke sniker seg foran på poeng. RB Leipzigs håp ligger i at de plukker flere poeng i sin hjemmekamp mot Besiktas enn Porto klarer mot Monaco.

Disse er klare for sluttspill

Gruppe H er allerede avgjort og Tottenham (gruppevinnere) og Real Madrid er klare for sluttspillet.

Real Madrid er allerede med videre til runde 6 av Champions League

Disse kampene av Champions League ser du med Viasport-kanalene

Tirsdag 5. desember:

20.45 Bayern München - PSG – Viasport 1
20.45 Chelsea - Atletico Madrid – Viasat 4
20.45 Manchester United - CSKA Moskva – Viasport 2 (koble opp SMART-boksen på internett for å se kampen. Slik kobler du opp.)
20.45 Barcelona - Sporting Lisboa – Viasport 3 (Krever oppkobling av SMART-boks)
20.45 Olympiakos - Juventus – Viasport +

Onsdag 6. desember:

20.45 Liverpool - Spartak Moskva – Viasport 1
20.45 Tottenham - Apoel – Viasport 2 (Krever oppkobling av SMART-boks)
20.45 Real Madrid - Bor. Dortmund – Viasport 3 (Krever oppkobling av SMART-boks)
20.45 Shaktar Donetsk - Manchester City – Viasport +