Meny

Champions League på TV - slik blir 5. runde

Disse lagene kan sikre avansement

Høstens Champions League har som vanlig bydd på drama og stor underholdning. Det blir det garantert mer av nå som gruppespillets to siste kamper avgjør hvilke lag som går videre til åttendelsfinalene.

Gruppespillets fire første kamper er unnagjort i alle gruppene, og så langt er det Bayern München, Manchester City, Paris Saint-Germain og Tottenham Hotspur som har mest grunn til å være fornøyd. De er allerede klare for åttendelsfinalene etter imponerende prestasjoner på hver sin kant.

Mer spenning er det for en rekke andre av Europas topplag. Deres skjebne skal nå avgjøres i løpet av de to siste rundene i gruppespillet, og 12 lag har fremdeles muligheten til å kvalifisere seg til sluttspillet i løpet av den femte runden spilles nå på tirsdag og ondag.

Husk: Skal du se fotballkamper på Viasport 2 og 3 må du ha SMART-boks tilkoblet internett. Slik kobler du opp. Du kan også se alle Viasport-kanalene i RiksTV-appen.

Liverpool i førersetet

Tirsdag er det gruppe E, F, G og H som skal ut i den femte runden. Blant annet Liverpool. Rødtrøyene fra Anfield har levert både hummer og kanari så langt denne sesongen, men i Europa leder de gruppe E med åtte poeng og kan kvalifisere seg til sluttspillet med seier borte mot Sevilla.

Det holder til og med med ett poeng for engelskmennene dersom Spartak Moskva skulle tape hjemme mot Maribor. Hvis derimot Sevilla skulle slå engelskmennene, er det de som sikrer avansement én runde før gruppespillets siste kamp.

Liverpool i femte runde i Champions League
Liverpool leder i gruppe E. Klarer de å kvalifisere seg til sluttspill? Alle bilder: Viasport

Griper Shaktar muligheten?

I gruppe F har Pep Guardiola virkelig fått opp dampen på Manchester City som står med fire strake seire og 12 poeng. De er allerede klare for utslagsspill før tirsdagens møte med Feyenoord.

For ukrainerne ligger det også mye i potten. De vil nemlig kvalifisere seg for videre spill med uavgjort mot Napoli eller et så beskjedent tap at de fremdeles er foran italienerne på innbyrdes oppgjør.

Kan sikre førsteplassen

I gruppe G har topplaget Besiktas overrasket mange, og vil med ett poeng hjemme i tirsdagens kamp mot Porto sikre seg både avansement og førsteplassen i gruppa.

Portugiserne kommer imidlertid til å gi tyrkerne kamp om poengene for de vil være sikre på avansement med seier hvis gruppetreer RB Leipzig skulle tape mot Monaco.

Slår Real tilbake?

Tottenham og Harry Kane har tatt Champions Leage med storm i høst. Deres prestasjoner mot Real Madrid (uavgjort borte og seier hjemme) vitner om at Spurs kan kjempe mot de aller beste på gode dager.

Maurico Pochettinos menn er allerede klare for sluttspillet og vil sikre seg førsteplassen i gruppa med seier borte mot Dortmund. Regjerende mester Real Madrid har fått mye pepper i det siste, men Christiano Ronaldo og kompani er fremdeles med på moroa.

De vil også sikre seg avansement med seier mot APOEL eller hvis Spurs skulle slå Dortmund.

United har kontroll

Også i onsdagens kamper blir det dramatikk. I gruppe A har ikke akkurat gruppeleder Manchester United imponert mange med festfotball, men i kjent Mourinho-stil har det likevel blitt plenty av poeng.

United har fire strake seire, og trenger kun ett poeng fra sine to siste kamper (borte mot Basel og hjemme mot CSKA Moskva) for å bli gruppevinnere og sikre avansement. Billett til åttendelsfinalene blir det også hvis CSKA Moskva ikke slår Benfica.

Basel har også mulighet til å kvalifisere seg onsdag kveld hvis de slår United og CSKA Moskva taper.

Manchester United spiller 5. runde i Champions League
Har Manchester United kontroll?

Fransk lekestue

I gruppe B finner vi det som har vært høstens store lag. Årets gruppespill har nemlig vært en lekestue for Neymar og hans Paris Saint-Germain.

Franskmennene har kledd av samtlige lag i gruppa og troner øverst på tabellen med fire strake seire og bunnsolide 17-0 i målforskjell - en maktdemonstrasjon.

Det eneste franskmennene har å spille for nå er rekorder. Med seier i de to siste kampene kan PSG nemlig bli det laget som har gjort det best i gruppespillet noensinne.

De kan også bli det laget med flest scoringer i gruppespillet gjennom tidene (Dortmund har rekorden med 21 scoringer i 16/17-sesongen), og de kan bli det første laget i historien som går igjennom et guppespill i Champions League uten baklengsmål.

Nest best i gruppa er Bayern München som også er klare for åttendelsfinalene med sine ni poeng. Den eneste spenningen i denne gruppa er hvem av Celtic og Anderlecht som tar tredjeplassen og dermed blir sendt inn i Europa League.

Trenger 1 poeng

I gruppe C er gruppelederne Roma. Deres kamper mot Chelsea i de to foregående rundene ga seerne valuta for pengene alene. Ikke minst gjelder dette Edin Dzekos vanvittige scoring i den første kampen.

Italienerne er klare for åttendelsfinale om de klarer minst uavgjort borte mot gruppetreer så langt skuffende Atlético Madrid. Også Chelsea kan sikre seg avansement til sluttspillet med seier mot Qarabağ eller hvis Atlético Madrid taper eller spiller uavgjort.

Kan gå videre med tap

I gruppe D vil Barcelona kvalifisere seg som gruppevinnere med minst uavgjort borte mot Juventus. De kan til og med sikre avansement til sluttspillet med tap så lenge Sporting Lisboa ikke vinner. Juventus er også videre hvis de unngår tap samtidig som Sporting Lisboa ikke slår Olympiakos.

Slik ser du 5. runde av Champions League med Viasport-kanalene:

Tirsdag 21. november:

 • Gruppe E: 18.00 Spartak Moskva – Maribor (Viasport 2 - Krever SMART-boks tilkoblet internett)

 • Gruppe G: 18.00 Besiktas – Porto (Viasport 1)

 • Gruppe E: 20.45 Sevilla – Liverpool (Viasport 1)

 • Gruppe F: 20.45 Manchester City – Feyenoord (Viasport 3 - Krever SMART-boks tilkoblet internett)

 • Gruppe H: 20.45 Borussia Dortmund – Tottenham (Viasat 4)

 • Gruppe H: 20.45 APOEL – Real Madrid (Viasport 2 - Krever SMART-boks tilkoblet internett)

 • Gruppe F: 20.45 Napoli – Shaktar Donetsk (Viasport+)

 
Onsdag 22. november:

 • Gruppe C: 18.00 Qarabag – Chelsea (Viasport 1)

 • Gruppe A: 18.00 CSKA Moskva – Benfica (Viasport 2 - Krever SMART-boks tilkoblet internett)

 • Gruppe D: 20.45 Juventus – Barcelona (Viasport 1)

 • Gruppe A: 20.45 Basel – Manchester United (Viasport 2 - Krever SMART-boks tilkoblet internett)

 • Gruppe C: 20.45 Atlético Madrid – Roma (Viasport 3 - Krever SMART-boks tilkoblet internett)

 • Gruppe B: 20.45 Paris Saint-Germain – Celtic (Viasport+)

Mye kan bli avgjort i løpet av den kommende Champions League-runden. All dramatikken og spenningen kan du følge på Viasport-kanalene som er inkludert i RiksPakken. Husk å koble SMART-boksen til internett. Slik gjør du det

Juventus spiller 5. runde i Champions League

Ha en gledelig fotballopplevelse!