Meny
  • aguero

Vil du briljere i vennegjengen?

Vil du briljerere i vennegjengen under Manchester City – Liverpool på søndag? Vi har finkjemmet internett for å gi deg et stort utvalg av fakta, trivia, merkelige historier... og Sergio Agueros forsøk på å bli popstjerne! 

Med kun 10 kamper igjen teller hvert eneste poeng i Topp 4-racet, og Manchester City – Liverpool kommer garantert til å bli et nervepirrende drama av en fotballkamp. Når søndagen kommer og vennegjengen er samlet betyr det selvsagt at du ønsker deg tre poeng, mer enn noe annet. Det kan vi dessverre ikke garantere. Det vi derimot kan gi deg er muligheten til å imponere med velplukket, interessant og obskur fakta om lagene som møtes. Det eneste som kan måle seg med anerkjennelse for  at laget ditt spiller undeholdende fotball  er anerkjennelse for at du er en underholdende type, ikkesant?  Derfor har vi samlet en rekke unødvendig merkelig og  trivia om de to lagene som du kan briljere med i reklamepausene. 

1. Agüero-komplekset.

Oddsen på at Sergio Agüero scorer på søndag er, som alltid, lav og så langt har den lille argentineren 4 nettkjenninger mot Liverpool, alt i alt. Mer imponerende er det at han utrolig nok har scoret mot 29 av de 30 Premier League-klubbene han har møtt så langt i karrieren. Hvilken klubb han ikke har scoret mot? Ganske utrolig det også. Bolton Wanderers. 

Her kan du se noen av Sergio Agüeros vakreste scoringer for City.

2. Strykebrett-skaden.

Supertalentet Gabriel Jesus er dessverre ute med skade og får ikke løpt ut på Etihad-gresset. Forhåpentligvis kommer han tilbake til formen han var i tidligere i år, fremfor å ende opp som nok et stjerneskudd som fikk karrieren ødelagt av skader. Uansett kommer han neppe til å lide samme skjebne som keeperen Michael Stensgaard som ble kjøpt inn av Liverpool i 1994. Dansken fikk ikke en eneste kamp for klubben grunnet en skulderskade han pådro seg på tragikomisk vis.... da han satte opp et strykebrett.

3. Macca på søndag?

Og mens vi er inne på keeper-karrierer...  James Milner og Yaya Toure blir å regne som veteraner i søndagens møte med sine 31 og 33 år, men de har likefullt langt opp til den eldste City- og Premier League-spilleren noengang. Keeperen John Burridge var nemlig småpene 43 år, 4 måneder og 26 dager gammel da han ble nemlig bytta inn for City mot Newcastle i April 1995. Til sammenlikning – det er omtrent like gammel som Steve McManaman hadde vært, dersom han ble byttet inn på Etihad til helga. 

4. Balotellis ene assist.

Mario Balotelli var en av flere spillere som har spilt for både City og Liverpool,  riktignok med svært begrenset suksess for de røde. I løpet av de fire årene i Premier League klarte italieneren å score 21 mål, men utrolig nok står han kun med en eneste målgivende pasning. Til gjengjeld var det pasningen som satte opp Sergio Aguero til den livsviktige 3-2-scoringen på overtid mot QPR og dermed sikret City sitt første Premier League-trofe i 2012.

Gjenopplev Agueros fantastiske scoring her.

5. Ardwick mot skottene.

Manchester City – Liverpool er definitivt en kamp med et visst historisk sus, men ting kunne så absolutt vært annerledes. De første syv årene gikk nemlig Manchester City  under navnet Ardwick F.C. Og Liverpool? Vel, de er delvis et resultat av at Everton sa opp leia si på Anfield og John Houlding, leietakeren sto igjen med et stadion uten lag. Styret dro derfor til Skottland og signerte 13 nye spillere som utgjorde det nye Liverpool F.C i 1892. 

6. Pearce-tørken.

Nå er City kjent som et angrepslag av dimensjoner, men man skal ikke mer enn ti år tilbake i tid før ting var så meget, meget annerledes. I 2006/2007-sesongen scoret City kun ti mål på hjemmebane hele sesongen.  Mest bemerkelsesverdig er det kanskje at alle målene kom i høstsesongen. Laget scoret med andre ord ikke et eneste mål på hjemmebane fra 1. Januar til 15. August. På en eller annen måte klarte likevel Stuart Pearce å beholde jobben  og City klarte å beholde plassen i Premier League. I 2013/2014 scoret til sammenlikning laget 102 mål. 

7. Liverpool på overtid.

Om City tar ledelsen på søndag er det ingen grunn til å skru av TV'en. Liverpool er ikke bare det laget som har gjort det best mot topp ti i ligaen – det er også laget som har henta opp flest poeng etter å ha kommet under. Hele 14 poeng har laget tatt siden August etter at motstanderen har scoret først. Og selv om City tar ledelsen på overtid og det ser helt ferdig ut, vil jeg anbefale å ikke stikke på kjøkkenet i sluttminuttene. Vi skal nemlig ikke mange år tilbake før den merkelige situasjonen oppsto hvor Arsenal tok ledelsen etter 94 minutter, men Dirk Kuyt utliknet for de røde fra straffemerket etter oppsiktsvekkende 102 minutter. 12 minutter på overtid, og det seneste målet i Premier League sin historie. ( At Kuyt scora på straffe bør heller ikke være noen overraskelse. Liverpool er nemlig også laget som har fått flest straffer i Premier Leagues historie.)

Se den dramatiske avlsutninga på Arsenal – Liverpool her.

8. Agüeros musikkkarriere.

Vi begynte med noen vakre fulltreffere av Sergio Agüero og vi avslutter også med Sergio Agüero . Men noen fulltreffer snakker vi ikke. På tidlig 2000-tall var nemlig godeste Agüero en helt i hjemlandet Argentina. Såpass omsvermet var han at det neste naturlige steget var å prøve seg som popstjerne. Med vekt på «prøve». Her er låta, i all sin prakt. God fotballhelg!

Hvor mye kan du om Premier League? Test deg og vinn fete premier i quizen.