Meny

Historisk «El Clásico» på Viasport

Årets lille julegave!

Lille julaften, 23. desember, vises El Clásico – storoppgjøret mellom Real Madrid og Barcelona på Viasport 1. Dette mener La Liga-ekspert, Petter Veland. 

Sesongens første utgave av El Clásico kan fort bli en kamp barnebarna dine lærer om på skolen. Den politiske situasjonen i Spania, der Catalonia ønsker uavhengighet fra resten av landet, vil skape en helt spesiell ramme rundt ett av verdens mest kjente nasjonale oppgjør.

I år er det første gang du får se El Clásico med Viasport i RiksPakken! For deg som elsker fotball, får du nå fri tilgang til La Liga, Champions League og annen sport i verdensklasse. For å få tilgang til alle viasport-kanalene må du koble opp SMART-boksen din til internett. Slik kobler du opp

En politisk ramme

To dager før kampen er det nyvalg i Catalonia, etter at regionens selvstyre ble avsatt og beordret arrestert tidligere i høst. Det gir oppgjøret en ny dimensjon.

– For Barcelona er katalanernes hovedstad, mens Madrid huser Spanias politiske elite, og har blitt et symbol på alt katalanerne vil forlate. Den politiske situasjonen i Spania preger bildet i stor grad. De som sier at fotball ikke skal blandes med politikk, tar feil, mener Viasports La Liga-ekspert Petter Veland.

Les også: Slik blir fotballåret 2018

Real Madrid skuffer

Veland har i mange år fulgt spansk fotball meget tett. I år har han latt seg overraske over Real Madrids skuffende serieinnledning. 

– Allerede nå ligger de 11 poeng bak serieledende Barcelona. I Spania handler det stort sett om disse to lagene, før Atletico Madrid meldte seg på for et par sesonger siden. I tillegg har Valencia rotet det til for topplagene, og har inntatt tabellens andreplass, opplyser fotballeksperten.

Favorittlaget

Likevel har Veland Real Madrid som knepen favoritt foran storoppgjøret.

- Barcelona vil være folkets favoritt dersom begge lag har elleveren sin inntakt, men vi har sett en tendens de siste årene at laget som trenger seieren mest faktisk klarer det.

I fjor kunne Real Madrid tatt farvel med Barcelona i gullstriden, men Barcelona trengte seieren mest og vant 3-2. Jeg har derfor Real Madrid som favoritt på bakgrunn av hjemmebane-fordelen, og motivasjonen om å ikke avgjøre serien allerede nå, sier Veland.

El Clásico – største toppkampene i verden

Champions League- eller VM-finale kan nærmest sammenlignes med El Cásico i La Ligaen. Til alle som liker spansk fotball på TV, er storoppgjøret lille julaften på Viasport 1 en herlig julegave. 

Se Real Madrid - Barcelona lille julaften på Viapsort 1 kl. 13:00. Har du husket å laste ned RiksTV-appen? Gjør det! Da kan du se fotball hvor du vil, når du vil.