Meny

Historisk «El Clásico» på Viasport

Årets lille julegave!

Lille julaften, 23. desember, vises El Clásico – storoppgjøret mellom Real Madrid og Barcelona på Viasport 1. Dette mener La Liga-ekspert, Petter Veland. 

Sesongens første utgave av El Clásico kan fort bli en kamp barnebarna dine lærer om på skolen. Den politiske situasjonen i Spania, der Catalonia ønsker uavhengighet fra resten av landet, vil skape en helt spesiell ramme rundt ett av verdens mest kjente nasjonale oppgjør.

I år er det første gang du får se El Clásico med Viasport i RiksPakken! For deg som elsker fotball, får du nå fri tilgang til La Liga, Champions League og annen sport i verdensklasse. For å få tilgang til alle viasport-kanalene må du koble opp SMART-boksen din til internett. Slik kobler du opp

En politisk ramme

To dager før kampen er det nyvalg i Catalonia, etter at regionens selvstyre ble avsatt og beordret arrestert tidligere i høst. Det gir oppgjøret en ny dimensjon.

– For Barcelona er katalanernes hovedstad, mens Madrid huser Spanias politiske elite, og har blitt et symbol på alt katalanerne vil forlate. Den politiske situasjonen i Spania preger bildet i stor grad. De som sier at fotball ikke skal blandes med politikk, tar feil, mener Viasports La Liga-ekspert Petter Veland.

Les også: Slik blir fotballåret 2018

Real Madrid skuffer

Veland har i mange år fulgt spansk fotball meget tett. I år har han latt seg overraske over Real Madrids skuffende serieinnledning. 

– Allerede nå ligger de 11 poeng bak serieledende Barcelona. I Spania handler det stort sett om disse to lagene, før Atletico Madrid meldte seg på for et par sesonger siden. I tillegg har Valencia rotet det til for topplagene, og har inntatt tabellens andreplass, opplyser fotballeksperten.

Favorittlaget

Likevel har Veland Real Madrid som knepen favoritt foran storoppgjøret.

- Barcelona vil være folkets favoritt dersom begge lag har elleveren sin inntakt, men vi har sett en tendens de siste årene at laget som trenger seieren mest faktisk klarer det.

I fjor kunne Real Madrid tatt farvel med Barcelona i gullstriden, men Barcelona trengte seieren mest og vant 3-2. Jeg har derfor Real Madrid som favoritt på bakgrunn av hjemmebane-fordelen, og motivasjonen om å ikke avgjøre serien allerede nå, sier Veland.

El Clásico – største toppkampene i verden

Champions League- eller VM-finale kan nærmest sammenlignes med El Cásico i La Ligaen. Til alle som liker spansk fotball på TV, er storoppgjøret lille julaften på Viasport 1 en herlig julegave. 

Se Real Madrid - Barcelona lille julaften på Viapsort 1 kl. 13:00. Har du husket å laste ned RiksTV-appen? Gjør det! Da kan du se fotball hvor du vil, når du vil. 

Hva synes du om saken? Vi setter stor pris på kommentarer og innspill. Vi regner imidlertid med at alle som kommenterer viser alminnelig folkeskikk, og vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg som ikke forholder seg til dette. Se også vår personvernside.

comments powered by Disqus