Meny

Dette er årets Eliteserie-vinner!

5 grunner til hvorfor Rosenborg vinner Eliteserien. Og den ene grunnen som kan felle dem.

Nå er endelig Eliteserien i gang igjen etter sommerpausen, og vi skal inn i et knalltøft kampprogram for å finne ut av hvem som stikker av med seriemesterskapet. Med 12 runder igjen har RBK fem poeng ned til overraskelseslaget Sarpsborg 08 og 7 poeng ned til Brann på tredjeplass. Her får du fem grunner til hvorfor vi i RiksTV tror RBK topper tabellen også i november, samt den ene muligheten vi gir konkurrentene.

Enkeltspillerne

Rosenborg sitter rett og slett på det beste mannskapet i ligaen. Misforstå oss rett – det er en rekke gode spillere som ikke spiller i RBK i årets Eliteserie. Ghyas Zahid har vært god for ’Enga. Anders Trondsen enorm for Sarpsborg 08. Ohi har tatt steget for Stabæk og Bjørn Bernman Sigurdasson har et toppnivå av dimensjoner. Likevel sitter RBK på matchvinnere i begge ender som andre lag sliter med å matche. Tore Reginiussen ser ut til å gjøre en strålende sesong, Pål Andre Helland er magisk når han er skadefri og Fredrik Midtsjø var fantastisk i fjor. Mest imponerende har kanskje Matthías Vilhjálmsson vært. Islendingen har knapt har startet en kamp, men ser fortsatt ut til å redde angrepet for Rosenborg, match etter match.

Bredden i troppen

Samtidig har Rosenborg også bredden til å fortsette å male på, selv når en eller flere nøkkelspillere ikke presterer eller er skadeplagede. Hypede Niclas Bendtner har ikke fungert optimalt (for å si det pent), men til gjengjeld har Matthías Vilhjálmsson tatt steget opp. Pål Andre Helland har ikke vært heldig med skadene i år, men med Midtsjø og Mike Jensen på midten ser RBK fortsatt livsfarlige ut. Talende nok kom Elba Rashani, en spiller som hadde spilt samtlige kamper i alle andre Eliteserielag, inn fra benken og banket inn to mot Sogndal.

Økonomien

Om det ikke holdt med en knallsterk sterk stall, krydret med strålende enkeltspillere har RBK i tillegg økonomiske muskler andre lag misunner dem. Med 58 millioner mer i budsjett enn Brann stiller de rett og slett i en annen finansiell liga enn konkurrentene. Bare i sommer har de vært linket til en rekke Eliteserie-profiler og i sommer har de hentet en svensk U21-landslagsspiller og Bodø/Glimts Morten Konradsen. Dersom laget går videre i Europa kommer det garantert flere nye fjes inn på Lerkendal.

Rutinen

Rosenborg er og blir et vinnerlag, med seriemesterskap i både 2015 og 2016, samt en rik historie hvor de har vunnet ligaen 24 ganger. Tradisjonene formelig renner av veggene på brakka og på treningsfeltet. Der andre klubber kaver i motgang eller ikke vet hvordan de skal forvalte medgang har Rosenborg roen og rutinen til å finne tilbake til sine egne formler og egen måte å gjøre ting på, år etter år, nesten uavhengig av stall og stab.

Fansen

Det er lett å avfeie RBK-supportere som blaserte, lite fotballinteresserte og ikke minst kresne. Ofte betegnes de som medgangssupportere, og med hånda på hjertet – det har vært år der RBKs supportere ikke har imponert overhodet. De siste årene har klubben derimot tatt steg også på tribunen, og stadig flere nevner Kjernen i samme åndedrag som Klanen, Kanarifansen og Bataljonen. Ikke uten grunn, både volum og engasjement har økt mange hakk siden det ene, monotone Rosenborg-ropet syntes å være alt hjemmesupporterne hadde å by på.

Europa

Det eneste som ser ut til å kunne gjøre noe med RBKs standing er uforutsette hendelser i Europa. Med lange reiser, sene kamptidspunkter og potensielle skader kan norske konkurrenter knappe innpå, og slitasjen på troppen kan bli stor. Samtidig er det også en åpning for at laget går på en smell eller to som kan gå på selvtilliten løs og åpne opp for lagene som jager bak. Det blir særlig spennende å se hvordan RBK takler det skuffende hjemmetapet mot Celtic som sendte dem ut av Champions League når de møter Kristiansund på lørdag!

Eliteserien i gang igjen etter sommerpausen. Kampene ser du på Eurosport Norge og MAX.

Nysgjerrig på RiksTV?
Se vår beste TV-pakke her, eller vår rimeligste TV-pakke her.