Meny
  • EurosportWeb (2)

Eliteserien er tilbake!

Den gamle Tippeligaen har skifta navn til Eliteserien, men det er langt fra de eneste forandringene. Nå blir det derbylørdager, og supersøndager og en kontroversiell danske som står klar til å stjele overskrifter! Vi har samlet de fem viktigste grunnene til å glede seg til seriestarten i helga!

1. Storoppgjørene

Det er lite som er så deilig som et godt norsk lokaloppgjør. Når Lillestrøm og Vålerenga møtes til hatoppgjør på intime Åråsen eller nyopprykkede Kristiansund skal vise hva de er laget av mot storfavorittene Molde er norsk fotball på sitt absolutt beste. La oss heller ikke glemme de tradisjonsrike matchene der ALT står på spill. Arrogante og seiersvante trøndere i møtet med heltente bergensere eller Godset og Odd som braker sammen for å fordele viktige poeng i toppkampen er heller ikke å kimse av! Det er bare å se over terminlista allerede!

2. Profilene

Nicklas Bendtner. Nicklas Bendtner. Nicklas Bendtner. Ah, for en fryd det skal bli å følge den kontroversielle dansken! Spørsmålet er om han kommer til å avslutte sesongen med 20 mål og legendestatus, eller med fire innhopp og Pascal Simpson-rykte. Men herregud – Bendtner er langt fra den eneste vi gleder oss til å se igjen. Henning Hauger er tilbake i Godset. Morten Morisbak Skjønsberg er fortsatt en krumtapp i Stabæk-forsvaret. Fjorårets beste Tippeliga-spiller Pål André Helland står foran en sesong som kan ta ham ut av landet, og ikke glem Ghayas Zahid og Muhamed Keita sammen i Vålerenga! Dette kan bli ordentlig moro!

Slik ser du Eliteserien og OBOS-ligaen med RiksTV

3. Talentene

Hvem blir årets Sander Berge eller Martin Ødegård? Hvem tar steget fra totalt ukjent og uetablert til landslagsaktuell juvel i løpet av våren og høsten? Rosenborg-stopper Jacob Rasmussen kan bli en umiddelbar favoritt – Vålerengas hengslete og tekniske Klanen-favoritt Magnus Grødem en annen. For øvrig er det bare å krysse fingrene for at stjerneskuddet Rafik Zekhini holder seg skadefri. I form er Odd-spilleren en attraksjon av de sjeldne i norsk toppfotball.

4. Trenerne 

Nivået på trenerne i årets Eliteserie er faktisk skyhøyt. Og nytt år betyr nye feider, småkrangler og herlige episoder, som oftest med sitatmaskinen Dag Eilev Fagermo i sentrum. Han er faktisk i gang allerede, se her. Forvent minst en fire-fem stikk til Rosenborg og Molde før sommerpausen kommer fra den kanten. Ronny Deila med Klanen i ryggen kommer sannsynligvis også til å by på mye moro, nesten uavhengig av hvordan det går med laget.  Legg til ærgjerrige Ole Gunnar Solskjær og en Kåre Ingebritsen som satser på Europa med sitt Rosenborg, og du sitter med et knippe trenere det er verdt å følge med på!

5. Sendingene

Eurosport Norge er hovedleverandør av Eliteserien og før årets første kamp sparker i gang er det gjort en del interessante grep. Blant annet er det nå «Derbylørdag» hver lørdag, og seks ganger i løpet av sesongen arrangeres «Supersøndag» hvor hovedkampen vises på TVNorge i stedet for Eurosport Norge. Eurosport har også styrket staben betraktelig, og hanket inn de tidligere toppspillerne Thomas Myhre og Roger Risholt, samt nye kommentatorer. Kjetil Rekdal presenterte seg behørig under landskampen i helga – han blir garantert også en av Eliteseriens mest omtalte i år. Det er med andre ord bare å benke seg foran TV-en når startskuddet går førstkommende lørdag klokken 18.00!

Nysgjerrig på RiksTV?
Se vår beste TV-pakke her, eller vår rimeligste TV-pakke her.