Meny
  • manchesterderby_web

Gigantenes skjebneuke i Premier League

Rydd timeplanen – denne uka er det nemlig klart for utrolige oppgjør i både London og Manchester. 

Har topp 4 noengang vært tettere? Har det noengang stått mer på spill når topplagene møtes? Og har Premier League-entusiaster noengang fått et råere kampprogram å glede seg til? Hele Topp 4 kan avgjøres av intense lokaloppgjør! En ting er sikkert – denne uka kommer det til å lukte svidd av med både the Manchester Derby og the North Lodon Derby på menyen.

Allerede på torsdag kommer det til å koke i Manchester. Når vest møter øst og det ligger en Champions League-plass i potten er det rett og slett nødt til å bli temperatur på Etihad. En av årets definitivt viktigste kamper for både City og United-fans, spesielt slik tabellsituasjonen er nå. United ligger bare ett poeng bak, samtidig som de jakter på Europa League-plass. Nesten definisjonen på en såkalt sekspoengskamp dette!

Forrige møte ble en usedvanlig morsom og fartsfylt affære, med stolpetreff anmass og en rekke situasjoner som kunne bikket begge veier. Til slutt holdt City unna og tok med seg tre poeng fra Old Trafford. Et resultat United utvilsomt er sultne på å revansjere. Etter Zlatans skrekkskade og med en liten midtstopperkrise i emning ser kanskje United betydelig svekket ut. Likefullt – ikke undervurder Mourinhos taktiske sluhet. Laget overbeviste tross alt mot Chelsea selvom de så betydelig underlegne ut på papiret, og knuste Burnley i helga. Her går form, spillermateriale og alt annet ut vinduet så fort oppgjøret blåses i gang. 

Se høydepunktene fra forrige møte her:

Galskapen fortsetter i London

Som om City – United ikke var oppgjør nok for en enkelt runde fortsetter galskapen på søndag når det er klart for det viktigste oppgjøret i London så langt i år. Hatforholdet mellom Spurs og Arsenal går virkelig dypt, og denne kampen er uhyre viktig for begge. Kan Spurs fortsatt ha heng på tittelkampen? Kan Arsenal havne utenfor Topp 4? For å virkelig kaste mer bensin på bålet kan dette bli kampen der vi opplever et slags omvendt St. Totteringhams Day. (For de uinnvidde – St Totteringhams Day er dagen Tottenham ikke lenger matematisk kan ta igjen Arsenal på tabellen.) Hvis alt klaffer for Spurs kan vi faktisk havne i en situasjon hvor Tottenham, med seier, kan feire at de garantert holder Arsenal bak seg og samtidig er med i tittelkampen for fullt. Samtidig kan det bli noe av det siste Wenger gjør for Arsenal. På den andre siden kan dette være kampen Arsenal tar grep om fjerdeplassen og Tottenham sparkes ut av kampen om ligagull. Forvent høyoktan fotball og tårer og tenners gnissel på tribunene! 

Her kan du se en dokumentar om rivaleriet mellom Arsenal og Tottenham:

For øvrig er det verdt å minne om at neste uke møtes United og Arsenal til knokkelkamp om Champions League-plass. Premier League bare fortsetter å gi! 

Manchester City – Manchester United spilles torsdag 27. april kl. 21.00. Sendingen starter kl. 20.00 på TV2 Sport Premium

Spurs – Arsenal spilles Søndag 30. april kl. 17.30. Dagen starter allerede kl. 13.00 med Manchester United – Swansea på TV2 Sport Premium

Nysgjerrig på RiksTV?
Se vår beste TV-pakke her, eller vår rimeligste TV-pakke her.