• Håndballbilde

Håndball på TV - høydepunktene for håndballfansen

Viasport-kanalene gir deg det ypperste nivået av europeisk klubbhåndball. Denne helgen skal flere av våre beste kvinner og menn ut i avgjørende skjebnekamper. Slik blir håndball på TV denne helgen. 

I august gikk avkastet for håndballsesongen 2017/18. For MTG, som eier Viasport-kanalene, ble det starten på en seksårsperiode med verdens beste håndballiga, tysk Bundesliga. 

I  tillegg til Bundesligaen sikret MTG seg rettighetene til EHF Cup, EHF Champions League, EM 2018 og EM 2020 for både kvinner og menn.


– Dette er håndball i verdensklasse! Og det er ekstra moro at flere av våre norske profiler gjør det så bra i Tyskland. Derfor er det gledelig at norske seere kan fortsette å se kamper fra denne turneringen – på våre flater, sier sportssjef i MTG, Anne Tufte.

Tøft for håndball-kvinnene

Kommende helg er det vinn eller forsvinn for Norges representanter i kvinne-håndballens Champions League, som vises på både Viasat 4 og på Viasport 2.

For å se Viasport 2 med RiksPakken må du koble SMART-boks til internett. Slik kobler du opp. 

Både Larvik og Vipers må prestere dersom de skal unngå rekord-tidlig exit fra Europas gjeveste turnering for klubblag. 

– Vipers leverte en kjempekamp på hjemmebane, men nå skal de ut på bortebane i Montenegro mot et lag som spiller ett av verdens tøffeste forsvarsspill, og kan til tider være direkte grisete.

– Setter dommerne en god linje har Vipers absolutt muligheter, men det blir tøft, sier Viasport-kommentator Daniel Høglund – om oppgjøret mot Buducnost som spilles lørdag kl. 19.00.

Larvik med halvert lag

Plutselig hadde Larvik ett av Champions Leagues yngste lag etter at de mistet halvannet lag med internasjonale stjerner.

– De forsøker å bygge opp laget med unge og litt urutinerte spillere. De har tatt gode steg i løpet av turneringen, sier Høglund om et noe vingeklippet Larvik-lag.

Nylig tok de sin første seier i turneringen med 25-22 over tyske Thüringer.

Søndag er ungarske Ferencváros (FTC) motstander i Boligmappa Arena Larvik, og håndball-kvinnene må ha minst uavgjort, men aller helst seier, for å avansere fra gruppespillet i turneringen.

Bundesliga på Viasport

I den tyske Bundesliga for herrer kommer kvalitetskampene på løpende bånd. Kun fem poeng skiller fra Magdeburg på sjetteplass til serieleder Fuchse Berlin, som jages tett av Rehin-Neckar Löwen.

Per nå er sistnevnte nummer èn i Tyskland, med ni strake seire.

Hver torsdag sender Viasport en toppkamp fra Tyskland, med den tidligere utenlandsproffen og landslagsspilleren, Frode Scheie, som kommentator.

I tillegg sendes det kamper fra Bundesliga 3-4 ganger i uken.

– Bundesliga er som Premier League i fotball. Det er ingen dårlige lag med. Selv om det kanskje er litt lengre mellom de store skrellene nå enn da jeg spilte, så kan topplagene fort ryke ned mot bunnlagene på bortebane, dersom de har en litt dårlig dag, mener Scheie.

Flere nordmenn i Bundesligaen

Torsdag kl. 19.00 loser han deg gjennom Melsungen mot Rhein-Neckar Löwen, mens Flensburg mot Magdeburg står på Viasports meny om en uke – med flere nordmenn i aksjon.

– VM-sølvet har ført til at de norske landslagsgutta er attraktive i utlandet. Endelig har vi fått mange Tysklandsproffer igjen, sier Scheie.
Og gir med det, nok en grunn til å se europeisk klassehåndball på Viasport-kanalene.

For å se Bundesligaen på Viasport 2 må du koble SMART-boksen til internett. Ønsker du å vite mer om hva som sendes på Viasport-kanalene? Les her for å finne favorittsporten din

Verdens beste håndball-liga på TV

For deg som er interessert i håndball

Ønsker du å bli enda bedre kjent med Viasport? Sjekk ut RiksPakken. Med RiksTV kan du se dine favorittkamper på både TV, nettbrett og mobil.