Meny

Hopp-Maren skal sveve seg til OL-gullet

Maren Lundby (23) har vunnet to seire og fått to andreplasser av fire mulige denne sesongen. Hun leder dermed verdenscupen.

OL-gull er sesongens hovedmål for den unge og lovende hopp-jenta fra Kolbukameratene.

– Jeg føler at forutsetningene for å hoppe bra på ski er tilstede i år også, forteller Maren Lundby (23). Sin unge alder til tross; Lundby er nesten som en veteran å regne innen hoppsporten.

Allerede som 14-åring ble stortalentet tatt ut til sitt første verdenscuprenn, etter å ha overrasket stort med en bronsemedalje i NM i 2009.

Maren Lundby, norsk hopper, har vinnersjanser til OL-gull i 2018

Gjennombrudd i fjor

Under fjorårets sesong løsnet det endelig for den rolige og sympatiske lillehamringen.

I Nizjnij Tagil i Russland, var det ingen som svevde lenger enn den norske hopp-jenta, som med det tok sin aller første seier i et verdenscuprenn.

En måned senere kopierte hun bragden i Sapporo, Japan, før hun gikk til topps også i Romania og Slovenia, før sesongen ble avsluttet med bronse i OL-bakkene i Pyeongchang, Sør-Korea.

Les mer om: Vinter-OL 2018 i PyeongChang

Føler seg sikker før hoppsesongen begynner

– Før sesongen i fjor hadde jeg ikke vunnet et eneste renn, så jeg var veldig spent på om jeg skulle klare det, eller om det ble nok et år der jeg var nummer to, tre eller ti.

– Jeg var nok litt mer usikker på mitt beste nivå i fjor, men føler meg mye mer sikker på at jeg kan vinne renn i år, sier Lundby, få dager før sesongen braker løs for dame-hopperne i Lillehammer 1.-3. desember.

Åpningen i helgen er et høydepunkt

– Åpningen på Lillehammer blir på en måte vårt andre høydepunkt. Det er en trippel. Det blir derfor en sammenlagtvinner i løpet av helgen.

– Helst ønsker jeg å få en god start på sesongen – og å være med og kjempe i toppen. Men det er noe spesielt med den første helgen. Alltid litt startnerver, og ting som ikke går helt på skinner slik man ønsker.

– Klarer jeg å være med i toppen er jeg fornøyd, for da ser jeg at det er gode muligheter til å vinne renn denne sesongen også, sier 23-åringen.

Mye trening i sommer

Årets sesong er spesiell. I februar kommer mesterskapet alle har lyst til å vinne; OL i Pyeongchang.

– Gjennom sommeren har det vært mye trening og terping på både fysikk og teknikk. Inn mot vinteren handler det mest om å få «huet» klart, slik at jeg kan tråkke til skikkelig når det faktisk gjelder.

– Det handler også om å spare energi der du kan spare – slik at jeg er helt klar når det begynner å dra seg til ut i februar. Det er et ganske tett program før det, sier Lundby.

Mener hun er en favoritt til OL-gull

De fire verdenscupseirene hun tok i fjor har gitt henne bekreftelsen på at hun kan slå hvem som helst. Det har medført at hun er en favoritt i manges øyne, noe Lundby selv ser på som utelukkende positivt.

– Jeg synes det er bra at folk mener jeg er en favoritt, for det tyder på at jeg har gjort mye bra frem til nå. Jeg mener selv at jeg har noe der oppe å gjøre.

Maren Lundby er klar for hoppsesongen 2017/2018

Målet er OL-gull

Hun er fullt klar over at forventningene til henne i år er høyere enn i fjor.
– Det må jeg bare leve med, smiler Lundby, som heller ikke er sjenert over å si hva hun ønsker å oppnå i OL:

– Resultatmålet er helt klart å ta OL-gull. Samtidig tenker jeg at dersom jeg i det hele tatt får medalje vil jeg være fornøyd med det, for det er bare èn gullmedalje og alle vil ha den.

Artikkel ble skrevet før hoppsesongen 2017/2018 begynte. Per dags dato leder Maren Lundby verdenscupen, og har vunnet to seire og fått to andreplasser av fire mulige denne sesongen. Det lover godt før vinter-OL.