Meny
  • pl_web

Storoppgjøret som betyr alt!

Liverpool mot Arsenal betyr høydramatiske, underholdende og intense oppgjør og denne gangen står topp 4 på spill! Supportene innad i redaksjonen har  kranglet så busta fyker om hvem som tar hjem seieren, så her får du de fem beste grunnene til hvorfor Liverpool sikrer tre poeng, men også de fem sterkeste grunnene til hvorfor Arsenal tar med seg seieren hjem til London!

Lørdag 18:30 barker altså Liverpool og Arsenal sammen til et oppgjør som kan bety mye i kampen om topp 4. Men hvem stikker av med seieren? Vi lot supporterfraksjonene på kontoret krangle seg i mellom, og samlet sammen de aller beste argumentene!

I den høylytte og ganske så påståelige Liverpool-svingen av kontoret er det liten tvil om at hjemmelaget er sterkest. Mellom alt maset om Klopp, hjemmepublikum og «neste år» klarte vi å tyde følgende fem tungtveiende argumenter for hvorfor Liverpool tar tre poeng:

Hvor mye kan du om Premier League?
Vinn TV-pakke fra RiksTV og iPad mini. Ta quizen her.


Klopp vs Wenger

Jurgen Klopp og Arsene Wenger har møttes 3 ganger i Premier League - Klopp har aldri tapt. 2 uavgjorte og 1 seier er fasiten og tidligere i sesongen kjørte Klopp og Liverpool over Arsenal i en høydramatisk kamp på Emirates. De første 60 minuttene var så overbevisende at Liverpool tidvis så ut som en soleklar tittelkandidat. Klopp sendte også Arsenal ut av Champions League med Dortmund i 2013 etter en imponerende 2-1-seier i London. Klopp har med andre ord en liten fordel når lagene jogger ut på Anfield-matta på lørdag. 

Se høydepunktene fra Liverpools strålende 4-3-kamp mot Arsenal i høst her: 

 

Liverpool mot topplagene

Liverpool har en usedvanlig imponerende statistikk mot topplagene, og denne sesongen har laget fortsatt ikke tapt mot de argeste tittelrivalene. Tottenham ble feid av banen i en imponerende forestilling en drøy uke tilbake, og City fikk smake på Klopps hårete Heavy Metal-fotball på nyttårsaften. Årets Liverpool-lag ser ut til å være skapt for å møte balltrillende, tekniske lag, og når Liverpool møter stjernegallerier legger de inn et ekstra gir. Arsenal på sin side sliter stort på bortebane mot rivalene og har kun en uavgjort på bortebane mot Chelsea å vise til. Vi tipper Arsenal kan bli løpt i senk, også i dette møtet.

 

Historien

Det er nesten blitt en tommelfingerregel – sett av dagene der Arsenal og Liverpool møter hverandre.  En rekke av oppgjørene mellom Liverpool og Arsenal har nemlig nesten blitt som moderne klassikere å regne.  Hvem husker vel ikke Andrei Arshavins fire mål på Anfield som sikret 4-4 i en utrolig fotballkamp tilbake i 2008/2009-sesongen, eller Dirk Kuyt sitt straffespark 12 (!) minutter på overtid på Emirates? Eller hva med den smått utrolige 0-2-kampen da Liverpool tapte seriemesterskapet på målstreken til Arsenal på Anfield? Statistikken snakker dog sitt klare språk – på Anfield har Liverpool vunnet 48, Arsenal står kun med 26 trepoengere.

Se Andrei Arshavins fantastiske kamp på Anfield her:

 

Maksnivået

Liverpool trives best mot spillende Topp-8-lag som angriper og gir laget mulighet til å sette press. Og når de får spille sitt spill finnes det knapt et bedre lag i Premier League anno 2016/2017. Bevegelsene, farten, presisjonen...Lallana, Coutinho, Firmino, Mané. I første halvdel av sesongen var Liverpool en nytelse av et fotballlag, med en voldsom entusiasme blandet med en teknisk presisjon og en scoringsvilje ingen andre lag har vært i nærheten av. Ingen visste hvem som kom til å avslutte angrepene, men at det kom til å bli målrikt lå i kortene hele veien. Finner Klopps utvalgte tilbake til det maksnivået kan ende med særdeles stygge sifre på tavla halv ni, lørdag kveld...

Se noen eksempler på vakkert Liverpool-spill her: 

 

Arsenals vaklende forsvarsspill

... Og særlig hvis man ser på Arsenals svakheter.  I løpet av sesongen har laget vist frem tidvis vaklende forsvarsspill og Wenger sliter med å få skikk på midtforsvaret uten Koscielny. De fikk fem mål i sekken av et sultent Bayern Munchen i Champions League og stadig flere ser ut til å mene at unggutten Rob Holding bør få en plass i startelleveren. Det lover ikke spesielt godt. I tillegg har  Bellerin kun glimtvis vist hva han er god for i år. Defensivt på midten har Xhaka en tendens til å komme på etterskudd og dra på seg mer eller mindre unødvendige kort. Dersom Liverpool først tar ledelsen kan det bli tungt for gjestene fra London.

Les mer om Arsenals defensive svakheter her: http://mysoccerhq.com/tactical-analysis-of-chelsea-vs-arsenal/

På motsatt ende, i det vi her på kontoret liker å kalle Highbury-fløyen, faller disse argumentene på steingrunn. Jevnt over har Arsenal-fraksjonen liten tro på at turen til Merseyside skal by på store problemer. Arrogant? Kanskje. Men til gjengjeld har de solide poenger å lene seg på når de forventer seier til Arsenal:

 

Formen

Liverpool har kun en seier på de siste tolv kampene og har tidvis vært usedvanlig svake. På mandag ble de feid av banen i Leicester i en kamp hvor de ikke bare så tafatte, men også umotiverte og håpløst bakpå ut. Og selv om Arsenal er svakere enn Liverpool mot topp fire, er de så absolutt bedre mot lag i motgang enn Liverpool kan vise til. Med 8 seire på de siste tolv og en sterk kamp mot Hull i baklomma er det liten tvil om hvilket lag som ser ut til å ha med seg medvind inn i møtet.

Se høydepunktene fra Arsenals sesong her:

 

Historien

Arsenal ender alltid innenfor topp 4. Alltid. Uansett hvor trått det ser ut til jul, uansett hvor svake laget er i enkeltkamper – Arséne fikser alltid en plass i det gjeve selskapet. Ryktene løper (som alltid) om at dette kan være Wengers siste sesong, noe som gjør det ekstra vanskelig å se for seg Champions League-plassen skal ryke i år. Og når plassen skal sikres, får Liverpool unngjelde.  


Skadene

Liverpool-kaptein Jordan Henderson er sannsynligvis ute med skade. Selvom det er lett å se for seg at både Saido Mané og Coutinho er viktigere for Liverpool sliter laget voldsomt uten Henderson. Kun 26% av kampene uten kapteinen er vunnet uten av ham, mot 53% med ham i startelleveren. Legg til at Lucas Leiva eller Ragnar Klavan sannsynligvis starter i midtforsvaret og sentrallinja til Liverpool virker alvorlig svekket. Arsenals teknikere kan rett og slett få enorm plass å boltre seg på.

Se opp for angrep av denne typen: 


Alexis Sanchez

Alexis Sanchez. Trenger vi egentlig å si noe mer? Etter å ha blitt flyttet enda høyere i banen har han virkelig vartet opp noen perlescoringer! Det er sannsynligvis usedvanlig vondt for Liverpool-supportere å tenke på at han visstnok var svært nær å flytte til Merseyside for å erstatte Luis Suarez, men desto deiligere for Arsenalfansen å ha en spiller av det kaliberet å lene seg på. 17 mål på 25 kamper så langt, med seks av dem på de siste åtte kampene. Om han avgjør på lørdag? Alt ligger ihvertfall til rette.

Se briljante Alexis Sanchez her: 

 

Keeperduellen

Liverpools keeperproblemer ser bare ut til å vokse for hver eneste sesong. Verken Karius eller nåværende førstevalg Mignolet har vært i nærheten av å overbevise og den ene tabben avløser den andre, kun avbrutt av usikre utboksinger, fomlete opptredener i feltet og øyeblikk hvor de ser ut til å miste konsentrasjonen fullstendig. Riktignok har ikke Cech vært like bunnsolid som han tidvis var hos Londonrivalene Chelsea, men her er det klar fordel Arsenal. Dersom en keeper avgjør denne kampen, noe som kjapt kan bli tilfellet, er det en voldsom overraskelse om det ikke er Cech som kommer seirende ut av den duellen.

Her kan du se Simon Mignolet være... vel, Simon Mignolet: 


Hvem på kontoret jubler høyest på lørdag? Hvem tar de tre poengene til slutt? Svaret får du på TV 2 Sport Premium på lørdag 18:30. Sendingen starter 12:30, så du rekker å få med deg både Manchester United mot Bournemouth og Leicester mot Hull først. Og husk at runden fortsetter søndag med Spurs mot Everton og Sunderland mot Manchester City, før ballet avsluttes mandag, da med West Ham mot Chelsea klokken 21:00. God fotballhelg! 

 

Allerede kunde? Bestill TV 2 Sport Premium her
Vinn TV-pakke fra RiksTV og iPad mini. Ta quizen her.