Meny

På lørdag møtes Liverpool og Manchester United til årets største hatoppgjør!

Hvem tar seieren? Vi tar pulsen på lagene! Derfor tror vi dette laget vinner. 

Det enorme derbyet - Liverpool mot Manchester United. To gigantlag, med oppgjør som alltid byr på kontroverser, nerver og intenst trøkk. Hvem stiller sterkest før lørdagens storkamp?

Dette laget har fordelen

En rask titt på tabellen avslører det vi alle vet – Manchester United har startet sylskarpt. Kun ett poengtap og to innslupne mål. For Liverpool har sesongstart bestått av gode perioder, men også frustrerende, enkle baklengsmål og ineffektivitet. Så langt, er det Manchester United som har fordelen!

Klopp versus Mourinho

Tidligere møter mellom Jurgen Klopp og Jose Mourinho i Premier League, har endt med to uavgjorte og en seier til Klopp. Tidligere har de også møttes som sjefer for henholdsvis Borussia Dortmund og Real Madrid. Her har Klopp tre seire. Kun én eneste gang har Mourinho gått seirende ut av duellen. Pluss i boka for tyskeren og Liverpool, som alltid er gode mot topplag!

Mannskapet

På papiret ser troppene forholdsvis jevnbyrdige ut, men så fort skadesituasjonen spiller inn vipper også vekta. Riktignok er Pogba utilgjengelig for United, men med Mané og Lallana ute ser hjemmelaget ut til å slite. Snakker vi x-faktor og matchvinneregenskaper ser De Gea og Lukaku rett og slett sterkere ut enn Salah og Coutinho. Nevnte vi at Matic har startet formidabelt etter overgangen fra Chelsea?

Supporterne

Det er ekte kjærlighet, flammende hat og voldsomme følelser når Liverpool og Manchester United møtes i duell. Oppgjørene er like intense på tribunen som på matta. Tilreisende fra Manchester har et godt rykte på seg, men når «The Kop» og resten av «Anfield» trykker til med ”You’ll never walk alone”, er det ingen tvil. Dette blir en fordel for Liverpool.

Statistikken

På 170 kamper har Manchester United 87 seire, Liverpool har 75 seire, mens 64 av kampene har endt uavgjort. Men det som er interessant i Premier League , er at United har 12 seire på Anfield. Til sammenlikning har Liverpool 8 hjemmeseire mot United i samme periode. Statistisk trekker altså Manchester United det lengste strået.

Dette laget vinner

Kort oppsummert, så tipper vi at Manchester United ligger best an til å vinne. Men, når de to mestvinnende lagene i England løper ut til «The North West Derby» kl. 13:30 på lørdag, kan alt skje. Rivaleriet mellom byene, lagene og supporterne er så intenst at kampene er dømt til å leve sitt eget liv. Dette blir garantert en intens festforestilling du ikke vil gå glipp av!

Kampen sendes direkte på TV2 Sport Premium - med oppladning i studio fra kl.  12:45.