Meny

Liverpool mot Europa

Det kommer til å koke på Anfield når klubben endelig er tilbake i Champions League!

”We won it five times.” Supportersangen som handler om Liverpools triumfer i Europa, runger til stadighet ut på Anfiel. Den er velkjent for enhver tilreisende. Sangen forteller om stoltheten Liverpool F.C har knyttet til de store turneringene i Europa. Hvor mye følelser, lav temperatur, flomlys og onsdagskvelder som mobiliseres hos trofaste på The Kop.

Når utenlandske stjernegallerier må bøye hodet under ”This is Anfield”-skiltet før de løper ut på matta, er Anfield på sitt mest elektriske. Og overraskende ofte, er også Liverpool på sitt beste.

På onsdag er Champions League-stemningen tilbake når klubben endelig er tilbake blant Europas beste, for første gang siden 2014/2015-sesongen.

Hvor mye kan du om Champions League? Prøv deg på vår quiz her.

Optimismen er tilbake

Optimismen er på opptur i Liverpool, mye takket være karismatiske Jürgen Klopp og en tidvis fantastisk angrepsrekke med Saido Manè, Roberto Firmino og lynhurtige Mohamed Salah, som virkelig har overbevist siden han ble hentet i sommer.

Visse spørsmålstegn hefter dog ved laget. Det største heter Phillipe Coutinho. Vil han returnere med den samme gløden han hadde, etter at klubben nektet ham en overgang til Barcelona?

Hvordan skal laget som pøser inn mål klare å tette igjen bakover, uten noen særlige forsterkninger i den sårbare backrekka? Og ér virkelig bredden god nok til å konkurrere med de beste lagene i Champions League?

Se minidokumentaren om Liverpools fantastiske Champions League-finale i Istanbul:

Best mot de beste

Likevel bør Champions League passe Liverpool godt. Laget har vist seg å være formidabelt mot sterk motstand. I en Champions League-gruppe bestående av Spartak Moskva, Sevilla og Maribor, unngikk riktignok Klopp de største kanonene.

Samtidig bør gruppa by på fantastiske fotballkamper. Spartak var eksepsjonelle forrige sesong, og Sevilla påførte Liverpool et forsmedelig nederlag i en morsom Europa-liga- finale to år tilbake.

Revansje i årets Champions League


Når Liverpool entrer Anfield mot nettopp Sevilla førstkommende onsdag, til tonene av ”You’ll never walk alone”, er det liten tvil om at revansje og et bevis på at laget hører hjemme i Champions League, står øverst på agendaen. Så får det være opp til Klopp og spillerne om de er i stand til å stilne kritikerne, 13 år etter at klubben sist hentet hjem Champions League-trofeet.

Ingen trenger å sette spørsmålstegn ved supporterne på The Kop – de kommer til å gå av skaftet lenge før avspark, i håp om et nytt europeisk mirakel, på linje med den magiske kvelden i Istanbul. Og selvsagt med en drøm om å kunne synge ”We won it six times” på denne tiden neste år.

Liverpool – Sevilla sendes på Viasport 1 kl. 20.45. Sendingen begynner klokken kl. 20.00.