Meny
  • touren_web

Her er sportssommeren!

Strålende server, knallharde rykk i fjellene og viktige scoringer – det er kanskje ikke OL eller store fotballmesterskap i sommer, men det betyr ikke at det ikke er nok av høydramatiske sporsøyeblikk å glede seg til av den grunn! Her får du våre utvalgte høydepunkt du kan kose deg med i ferien!

1. juli – 23. juli - Tour de France

1. juli ruller det 104. Tour de France i gang - sommerens definitive høydepunkt for de av oss som er glad i gule ledertrøyer, kanonspurter, blytunge klatreetapper og Johan Kaggestad. De neste 23 dagene er det duket for hele 21 etapper med sykkelkaos og folkefest før det hele avsluttes opp Champs-Élysées 23. juli. La Grande Boucle er og blir en institusjon, men samtidig er det verdt å merke seg at etappetrenden fra de tidligere årene fortsetter, med kortere og brattere stigninger for å gi mer underholdende sykling. I tillegg er bonussekundene endelig tilbake! Det kan med andre ord bli en sommer hvor sykkeldramatikken virkelig... gires opp, forhåpentligvis med Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff innblandet i tetkampen på de de tidlige, flate etappene.

TV 2 sender alle Tour de France-etappene direkte, på sin hovedkanal.

3. juli – 16. juli – Wimbledon

Om Tour de France er en institusjon, hva skal man da si om Wimbledon? Den mest prestisjetunge av Grand Slam-turneringene byr alltid på de virkelig store duellene, de legendariske matchene og de peneste skjortene i tennisverdenen. Mandag 3. juli serves moroa endelig i gang. Riktignok består første uka av innledende runder, men fra tirsdag 11. juli begynner det virkelig å dra seg til med kvartfinaler og semifinaler. Allerede nå er det verdt å holde av 15. og 16. juli, da damene spiller finale lørdag og herrene søndag. Kan noen tukte Pliskova eller Kvitova på damesiden? Byr herresiden på enda et klassisk Federer / Nadal-oppgjør eller blir det hjemmefavoritt Andy Murray som løfter trofeet for annen gang i karrieren? Insidertips: Single-turneringene er selvsagt de mest interessante, men double er overraskende moro, med virkelig lange ballvekslinger og tidvis høy temperatur!

Hele turneringen sendes på Eurosport.

16. juli – 6. august – EM i fotball for kvinner

I 2013 tapte Norge EM-gullet på målstreken for et tysk lag som viste seg å være akkurat litt for sterke. Fra 16.juli er de norske fotballjentene med Ada Hegerberg i spissen på jakt etter revansje! Mesterskapet sparkes i gang med Norge mot vertsnasjon Nederland, med nye gruppespillkamper 20. og 24. Juli da mot henholdsvis Belgia og Danmark. Fra 27. Juli er sluttspillet i gang og det store spørsmålet er selvsagt om vi klarer å kjempe oss hele veien til finalen 6.August. Vi har troa!

Hele turneringen sendes på NRK

4. august – 13. august – VM i friidrett

I år går VM i friidrett av stabelen i London og som alltid er programmet fullpakket av høydepunkter. Allerede på åpningsdagen 4.August skal hjemmefavoritten Mo Farah konkurrere på 10.000-meter og 5.August er det duket for mennenes 100meter med Usain Bolt som storfavoritt.  Hold for øvrig av 9.August – da er det finale på 400m hekk for menn, hvor Karsten Warholm har vært sjokkerende god i vår og sommer!

VM i friidrett sendes på NRK

29. juli – 5. august – Norway Cup

En sommer uten EM eller VM kan være vondt for de fotballinteresserte. I stedet blir fokuset oftest flyttet over på enorme overgangssummer, latterlige agenthonorarer og klubber med milliardutlegg. Heldigvis finnes det en kur, både mot fotballabstinensene og den snikende følelsen av pengegalopp. På Ekebergsletta finner du nemlig idrettsglede og fotball slik den burde være – 22 unge spillere, en ball, en dommer og en vinner til slutt. Tro ikke at dramatikken er fraværende eller at følelsene er mindre av den grunn, snarere tvert imot. Vi anbefaler alle å følge en av de fineste fotballturneringene i verden når den sparkes i gang for å se hvor mye fotball kan bety, selv uten svimlende pengesummer og hodeløse fans. Dessuten er det her du ser norsk fotballs fremtid aller først!

TV 2 har daglige sendinger fra Norway Cup og finalene sendes direkte.

24. juni – 17. juli - Eliteserien

Eliteserien ruller videre, og frem til sommerpausen 17. juli er det en rekke godbiter å få med seg. Først og fremst byr sommeren på to av de virkelig store oppgjørene i norsk fotball. Det første allerede 24. juni når Vålerenga og Lillestrøm barker sammen til lokalderby. Uka etter er det Bergen mot Oslo når Vålerenga tar turen Brann Stadion for et hatoppgjør av de sjeldne. 9. juli er det i tillegg klart for Vestlandsderby når Ålesund møter Molde. Klarer Rosenborg å holde unna for lagene bak? Fortsetter Sarpsborg å imponere? Her blir det spenning langt inn i sommerferien!

Eliteserien sendes på Eurosport og MAX. 

Nysgjerrig på RiksTV?
Se vår beste TV-pakke her, eller vår rimeligste TV-pakke her.