Meny

Tar United tittelen?

Kan de klare det igjen? På tirsdag starter Manchester United jakten på nok en Champions League-triumf!

Helt siden Manchester United var den første engelske klubben til å vinne den daværende serievinnercupen i 1968, har laget vært å regne blant de store kanonene i europeisk klubbfotball.

United og Champions League er en aldri så liten kjærlighetshistorie, som rommer noen av de største kveldene i klubbens historie.

Hvem husker vel ikke Ole Gunnar Solskjærs dramatiske avgjørelse mot Bayern München, som for alltid skrev nordmannen inn i historiebøkene på Old Trafford? Eller den utrolige straffesparkkonkurransen mot Chelsea i Moskva? Kan dette være året klubben henter sin tredje Champions League-tittel?

 Se Ole Gunnar Solskjær avgjøre Champions League-finalen her:

Forrykende start

Manchester United har definitivt fått en forrykende start på sesongen, med tre strake Premier League-seiere og imponerende 10-0 i målforskjell. Nylig innkjøpte Romelu Lukaku har banket inn scoringer på bestilling. Med Nemanja Matic sentralt på midten, har laget sett bunnsolid ut defensivt, og fått mer ut av rekordkjøpet Paul Pogba offensivt.

Drømmer om ny europeisk suksess

Riktignok har de ikke møtt andre utfordrere enda, men prestasjonene har gjort at hviskingen allerede har begynt, både i hjembyen og ellers i fotball-Europa. Dette laget kan vel nå finalen i Kiev i mai? Legg til et Old Trafford proppfullt av sulteforede supportere som drømmer om ny europeisk suksess, samt en José Mourinho som elsker taktisk spill, kan United se ut som et av de morsomste lagene å følge i årets turnering.

Hvor mye vet du om Champions League? Ta vår quiz her.

Jakten begynner

Basel, CSKA Moskva og Benfica står i veien før en eventuell åttendedelsfinale, og alt i alt, ser gruppa mer enn overkommelig ut for et sultent United-lag som feide unna all motstand i Europaligaen forrige sesong.

Det er kanskje verdt å nevne at Jose Mourinho aldri har røket ut i gruppespillet i Champions League tidligere, heller? Jakten begynner mot Basel på et heltent Old Trafford som forventer scoringer, underholdning og et fyrverkeri av en fotballkamp.

Kommer United til å flyte videre og vise at de er å regne med, eller blir gruppespillet en kamp mot forventningene? Første pekepinn får vi altså førstkommende tirsdag. Det er bare å glede seg!

Manchester United – Basel sendes på Viasport 1 fra kl. 20.45. Sendingen begynner kl. 20.00.