Meny
  • mcgyver

Topp 5 MacGyver-triks

MacGyver gjør comeback på TV 2. Vi feirer med de fem feteste MacGyver-triksene gjennom tidene! 

Endelig er MacGyver tilbake! Den smått legendariske serien, som gikk sin seiersgang fra 1985 til midt på nittitallet, har nemlig blitt spilt inn på nytt med Lucas Till i hovedrollen, og moroa sendes hver lørdag på TV 2 Zebra.  Nye ansikter og mer oppdatert teknologi til tross, seriens viktigste element består enda – vi snakker selvsagt om lifehacks vi aldri kommer til å se maken til igjen. Enten det er snakk om snedig omgang med fysiske lover, uventede kjemiske reaksjoner eller bare usedvanlig kreativ bruk av tilfeldige objekter -  ingen er like flinke til å få maks ut av omgivelsene og løse enhver situasjon på samme måte som MacGyver. Selv om han kun er bevæpnet med en skarve lommekniv.

Hva er vel bedre enn å feire MacGyvers gjenoppstandelse med å telle ned fem av våre favoritter fra den nær uendelige lista med MacGyver-triks? Here goes:

5. ”Slow Death" - Sesong 1, episode 19

Vi starter med en av redaksjonens definitive favoritter.

Bakteppe: MacGyver er på sett og vis fanget på et tog. Noen ombord har solgt ubrukelig medisiner til et stammefolk. Men hvem? Alle hevder sin uskyld. What to do?

MacGyver gjør selvsagt det enhver fornuftig forsker/agent/superhelt ville gjort. Ved å koble sammen et stetoskop med en blodtrykksmåler, og deretter koble begge til en alarmklokke konstruerer han en provisorisk løgndetektor, hvor alarmen ringer hver gang noen er lemfeldige med sannheten. Applaus!

4. ”There But For the Grace" – Sesong 6, episode 16

Dette er en riktig så undervurdert MacGyver-scene fra de senere år. Mac'ern går undercover for å finne ut hvem som har drept en prest, og det hele kulminerer med en showdown inne i en toalettfabrikk. For å slippe unna (de veldig trege) forfølgerne trer snarrådige MacGyver en gummihanske på en gassledning. Mens hansken fylles opp med eksplosiv gass henger han en lyspære over innretningen. For å sette av den hjemmelagde bomben gjenstår bare å kaste biter av et uferdig klosett på lyspæra. Pæra knuser og setter fyr på hansken som igjen gjør at gassen eksploderer. Briljant!

3. ”To Be a Man" - Sesong 1, episode 17

I denne klassikeren av en episode befinner vår mann seg på grensa mellom Pakistan og Afghanistan, forfulgt av det som ser ut til å være kommunistsjeiker. Missilene hagler rundt ham. Heldigvis vet MacGyver råd for å komme seg ut av knipa - en ødelagt satellitt blir med få grep (og en fallskjerm og litt gaffateip) om til en nydelig, rettvinklet og forseggjort hangglider. Ikke galt. 

2. «The Enemy Within" - Sesong 1, episode 15

En periode på 90-tallet var det slik at hver gang man skrudde på TVen før klokken 18.00 var MacGyver på skjermen. Og rundt 80 prosent av de gangene ble akkurat denne episoden (fiffig kalt «The Enemy Within») vist. Kort oppsummert sentrerer episoden rundt at en bekjent av MacGyver mot sin vilje har fått operert inn et hjerteimplantat av sovjetiske agenter. Implantatet gjør at de onde sovjeterne kan fjernstyre hjerteinfarkt. Heldigvis vet MacGyver råd. Ved å dele en mikrofonkabel i to, koble den til to lysestaker og pakke det hele inn i en gummimatte skaper han den perfekte hjertestarter som holder vennen i live. Ett poeng til MacGyver. Null poeng til onde sovjetiske spioner.

1. ”The Prodigal" - Sesong 1, episode 9

Dette MacGyver-trikset er og blir legendarisk. Det varer noe sånt som seks og et halvt minutt på skjermen, og senere blir det en del av selve introen til programmet. Kvalitet med andre ord.

MacGyver og en tilfeldig annen karakter er sperret inne på et loft. I kraft av å være MacGyver samler han umiddelbart sammen vaskemiddel, et teleskop, møllkuler, en tralle og et sykkelstyre. Et par minutter fikling..og vips! En zipline som trygt frakter dem bort fra loftet, over illsinte hunder og i trygghet. Du lurer kanskje på hvordan MacGyver fikk ziplinen opp igjen til seg, etter at førstemann hadde brukt den? Et av livets store mysterier, det der. 

RiksTVs MacGyver-hverdags-guide

Vi har alle noe å lære av MacGyver snarrådighet, og ikke minst, mannens enestående evne til å få maksimalt ut av det han har tilgjengelig. Derfor har vi samlet fem supersmarte tips til deg, så du kan få maksimalt ut av RiksTV-abonnementet ditt. Du kan jo se på det som et lite innslag av MacGyver i hverdagen?

5. Junior-appen – mer verdifull enn du tror

Vi har samlet alle barnefavorittene i en app, som du kan skreddersy til ditt barn. Det meste av innholdet er reklamefritt og appen er tilpasset både Iphone og Ipad. Ubetalelig når du trenger en liten pustepause på lørdag formiddag, og langt tryggere enn å konstruere en egen zipline!

Les mer om Junior-appen

4. NRK rett fra fjernkontrollen

Har du en SMART-boks koblet til internett har du også hele NRK TV inneholdet – alt fra nye serier, dokumentarer og programmer fra NRKs fire kanaler, til det rikeste skattekammer som finnes i Norges TV-historie. Totalt er nesten 90 000 programmer tilgjengelig!

Les mer om underholdningsportalen

3. Styr alt fra mobilen

Fjernkontrollen er borte! Herregud, fjernkontrollen. Er. Borte. Desperasjonen begynner å ta tak. Og samtidig dundrer lyden fra TVen.  What to do? Joda, Angus MacGyver hadde sannsynligvis gjort noe lurt med en binders og en søplesekk, men vi har en enda bedre løsning. Med RiksTV-appen kan man styre lyden – få tilgang til TV-guiden og mye, mye mer!

Les mer om RiksTV-appen

2. Start forfra – vår favorittknapp

Kom du inn døra tjue minutter for seint? Gikk du glipp av halve episoden? Hvor mye skylder dagens luksusfellen-deltaker egentlig? Ingen grunn til panikk! Det er bare å trykke på start forfra-symbolet, og programmet starter helt fra begynnelsen!

Les mer om Start forfra

1. Stream rett på boksen

Hvis du kobler opp boksen din til internett via wifi eller kabel får du tilgang til RiksTV sin Underholdningsportal, 15 ekstra kanaler og arkivtjenester. Hvis boksen din ikke er laget for internett så unngå for all del hjemmelagde MacGyver-løsninger med gaffateip – i stedet anbefaler vi å bestille en SMART-boks av oss!

Les mer om kanaler over internett

Nysgjerrig på RiksTV?
Se vår beste TV-pakke her, eller vår rimeligste TV-pakke her.