Meny
  • Margit-Vea1
  • Trines-matblogg

Få inspirasjon fra matbloggerne på Matkanalen

– sesongstart for Trines matblogg og Margit Veas Hjemmelaget babymat i mars!

Matbloggerne har inntatt TV-skjermen, og er du opptatt av å lage god mat – enten til deg selv eller til barna, er det gode grunner til å følge med på Matkanalen i mars.

Her er kanskje de to største grunnene: Trines matblogg og Margit Veas Hjemmelaget babymat kommer begge med nye episoder i mars! 

Margit Vea – babymatens guru

Margit Vea

De fleste småbarnsforeldre som har hatt et ønske og en ambisjon om å lage hjemmelaget babymat, har nok vært borti babymatlageren Margit Vea – enten i bokhandlen, via google eller via familie og bekjente.

Vea er matskribent i Aftenposten Junior, blogger, kursholder og forfatter av åtte kokebøker. Nå har hun også sin egen serie på Matkanalen, kalt Hjemmelaget babymat.

Margit Vea er opptatt av at babyenes første matreise består av spennende smaksopplevelser. Så mange som fire av fem foreldre gir barnet sitt industriprodusert mat hele første året i livet – og en av Veas store kampsaker er å formidle at barn trenger sunn, naturlig og næringsrik mat tilpasset deres smaksløker og utvikling – og at hjemmelaget babymat ikke er en komplisert sak i det hele tatt.

Gjennom matprogrammet hennes får vi en innføring i barnas matreise – helt fra de første smaksprøvene, i tillegg til at vi får råd og tips om kresne barn, hvordan man unngår magevondt og våkenetter – og hvordan man kan innføre gode desserter og søt mat – uten tilsatt sukker.

Det vil bli vist seks episoder, med følgende tema:  

  1. Fyll barndommen med kraft. Næringsdrikk, riktig fett og andre gode tips, også for dem som har en tøff start. Hvordan unngå magevondt og våkenetter.  
  2. God mat å starte med. Grønnsaksmoser og fordeler med å lage babymaten fra grunnen av.
  3. Den beste babygrøten koker du selv. Næringsrik grøt som er snill mot magen. Jern i grøt fra rene råvarer.
  4. Barn elsker å spise selv. Maten aktiverer alle sanser. Hvis barn selv fikk velge hvilken mat de ville smake på, så hadde de fått flere smaksopplevelser og et mer spennende kosthold.
  5. Klar for det søte liv. Søte barn og søte fristelser. Drikke og dessert uten tilsatt sukker Barnet lærer å like det de blir tilbudt å spise.
  6. Kresne barn, eller bare vondt i magen? Litt om barnets tarmflora og næringsrik mat for dem med allergi og intoleranse.

Margit Veas Hjemmelaget barnemat ser du torsdager og lørdager fra 2. mars.

Matkanalen kan du se på nettbrett og mobil med RiksTV-appen – eller rett på TV-en ved å koble SMART-boksen din til internett

Trines matblogg – matbloggeren over alle matbloggere!

Trines matblogg

Har du noen gang laget indisk kyllingsuppe med eple, ingefær og chili, ”Verdens beste fiskesuppe” eller ”Lasagne til mafiaen”? Eller har du klart å få dreisen på å lage saftige kanelsnurrer eller eltefritt brød – og kanskje funnet en ny vri på fredagspizzaen? Da kan jeg nesten garantere deg at du har surfet deg innom Trines matblogg for oppskrift eller inspirasjon.

Trine Sandberg startet å blogge i 2007, primært for å samle oppskriftene sine for sin egen del – og for døtrene som hadde flyttet hjemmefra. Etter kort tid ballet det på seg, og bloggen har i dag – 10 år etter at det første innlegget ble publisert – i snitt 30-40 000 lesere hver dag. I 2011 ble hun kåret til "Årets matgleder", og i 2014 og 2016 kåret til "Årets matblogger". Etter å ha jobbet som jurist i Utdanningsdirektoratet med bloggen som hobby, sa hun i 2015 opp stillingen sin, og ble matblogger på heltid.

I tillegg til bloggen, har Trine også gitt ut to kokebøker. Den første boken er trykket opp i 180 000 eksemplarer og er faktisk den mest solgte kokeboken de siste 10 årene. Den tredje kokeboka skal visstnok være i kjøymda, og det er lite som tyder på at Trine har tenkt til å gi seg med å spre matglede ut til folket: I fjor lagde hun sin egen YouTube-kanal, samtidig som hun også begynte å vise seg fram på Matkanalen.

I mars er det klart for nye episoder av Trines matblogg på Matkanalen, og her vil hun lage populære retter fra Trines matblogg og fra kokebøkene – der hun viser hvordan retten lages fra begynnelse til slutt, kjapt og effektivt.

I de nye episodene vil lære å lage smakfulle supper, andebryst og en kjapp og enkel ostekake på glass. Trine vil også vise hvordan vi lager eltefrie rundstykker, og hvordan man steker den perfekte sjokoladefondanten.

Trines matblogg ser du torsdager og lørdager – premieren er 2. mars.

 

Er du RiksPakken-kunde uten tilgang til Matkanalen? Frykt ikke. Alt du trenger er å koble SMART-boksen din til internett, og Matkanalen – og de øvrige strømmebaserte kanalene – vil legge seg i kanallisten din. Matkanalen ser du også på nettbrett og mobil via RiksTV-appen.