• Adrift1

Adrift er et mareritt på havet basert på virkelige hendelser

Basert på virkelige hendelser, er filmen om det brutale seilaset fra Tahiti til California tilbake i 1983 neglebitende spennende. Uten kommunikasjon, GPS og mat, blir kampen for tilværelsen tøff. 

Filmentusiaster har fått nyte spenningsfilmer hvor mennesker møter naturens største krefter i flere filmer fra regissør Baltasar Kormákur. Han gjorde Dypet i 2012 og Everst i 2015.

Nå er han tilbake i regissørstolen med filmen Adrift, en dramafilm basert på virkelige hendelser da en seilbåt havner midt i orkanen Raymond i Stillehavet. 

Få tilgang til Underholdningsportalen og Filmleie ved å koble dekoderen SMART-boks II til Internett. Les mer om hvordan du får tilgang her. 

Tami (Shailene Woodley) og Richard (Sam Claflin) er to reiseglade mennesker som ved en tilfeldighet faller for hverandre og finner den store kjærligheten. De bestemmer seg for å seile ut i havet og seiler uforventet inn i den katastorfale orkanen Raymond. Når stormen løyer, våkner Tami til en hardt skadd Richard og en smadret seilbåt. Dette er en sann historie om overlevelse, kjærlighet og eventyr. 

Premiere i Filmleie: 29. oktober

Sjanger: Drama
Skuespillere: Shailene Woodley, Sam Claflin, Jeffrey Thomas
Regi: Baltasar Kormákur
Nasjonalitet: USA
Språk: Engelsk
Lengde: 1 t. 36 min.
Produksjonsår: 2018
Distribusjon: SF Norge

Aldersgrense: 9 år
Begrunnelse: Dramatiske skildringer av forlis gjør at denne filmen får 9-årsgrense.

Se trailer! 

Publikum sitter ytterst på stolen i ønsket om mer 

Historien filmen er basert på skjedde tilbake i 1983, da nyforelskede Tami og Richard skal seile fra Tahiti til California. De treffer uventet på den ødeleggende orkanen Raymond, som gjør stor skade på seilbåten og Richard. Uten større GPS-muligheter og kommunikasjonsverktøy, må Tami steppe opp for å berge livet til Richard og seg selv. 

Filmen presenterer kjærlighetshistorien på en måte vi har sett mange ganger før. Vi får se flere tilbakeblikk på hvordan Tami og Richard møttes, hvordan kjærligheten mellom de oppstod og hvordan de fikk det noe krevende oppdraget med å føre seilbåten fra Tahiti til California. 

Dermed fortelles ikke historien i kronologisk rekkefølge, noe som bidrar til at publikum blir sittende ytterst på stolen i ønsket om mer informasjon. Seeren blir ytterst interessert i faktorene som ligger bak historien. Hvorfor er Tami og Richard nødt til å frakte denne båten til California? Hvem er båtens egentlige mannskap? Og hvor har det egentlig blitt av dette mannskapet? 

Den islandske regissøren Kormákur og manusforfatterene Aaron Kandell, Jordan Kandell og David Branson Smith gjør et velfungerende knep med den egentlige historien om båten. Denne informasjonen har de gjort til et dramatisk høydepunkt som kommer helt på slutten av filmen. 

Katastrofefilmen Adrift fra SF Anytime

En spektakulær historie om overlevelse 

Filmer om naturkatastrofer og overlevelse har en tendens til å treffe en nerve hos de fleste av oss. At denne filmen er basert på virkelige hendelser, gjør den ikke mindre neglebitende og spennende.

Måten Tami jobber for å overleve seilasen gjennom Stillehavet på, er beundringsverdig. Med informasjon om karakterenes fortid og bagasje, får man en forståelse for hvorfor de har valgt å leve på denne måten. Tami drev en strekning på over 2500 kilometer før hun ble oppdaget. Dette gjorde hun ved hjelp av en sekstant, en klokke, et par sardinerbokser og et glass peanøttsmør. 

Det er spenningen og kampen for å overleve som fungerer i Adrift. Følelsen av å være alene på havet, ensomheten og kampen for å tilværelsen kunne vært enda mer neglebitende.

Men kjærlighetshistorien som regissør Kormákur prøver å formidle, går ikke helt hjem. Den er nok heller en kjærlighetshistorie produsert som en publikumsvennlig versjon med et preg av Hollywood. 

Adrift gjør kanskje at du vil ønske litt mer ut av neste ferie, men for all del, husk redningsvest og GPS. 

Adrift har premiere i Filmleie 29. oktober. Få tilgang til Filmleie ved å koble din SMART-boks II til Internett. Les mer om hvordan du får tilgang her.