• britannia 1920x1080

Britannia sammenlignes med Game of Thrones

Ny britisk serie med HBO Nordic

Den nye storslåtte serien Britannia er den mest ambisiøse dramaproduksjonen til britiske Sky, noensinne. 

Britannia utspiller seg i år 43, når romerne invaderer de britiske øyer. 
Det er et grusomt og blodig land, hvor druider i de keltiske stammene fremkaller svart magi og krigerdronninger herjer. De invaderende romerne befinner seg i en blodig krig.

Sentrale roller i serien er Kelly Reilly (True Detective), David Morrissey (The Walking Dead), danske Nikolaj Lie Kaas (Forbrydelsen), Mackenzie Crook (The Office) og Zoë Wanamaker (Harry Potter og De vises stein). 

Britannia er tilgjengelig i Underholdningsportalen på SMART-boks. Koble opp boksen til internett og få tilgang serier og filmer fra HBO Nordic. Slik kobler du opp

Villmannskap og magi i Britannia

Serien starter i det Kerra (Reilly), datteren til kongen av Cantii, står overfor sitt livs mest avgjørende øyeblikk. Romerne invaderer, og hun må lede en stor motstandsstyrke mot dem.

Da trenger hun å samarbeide med familiens erkefiende; dronning Antedia (Wanamaker), som hun virkelig ikke tror hun kan stole på.

Du får også se dette...

Vi får også følge den tidligere druiden Divis (Kaas) og unge Cait (Eleanor Worthing-Cox). Etter at Cait sin landsby blir ødelagt av romerne, bestemmer Divis seg for å hjelpe henne med å oppdage hennes egne krefter.

Romerne ledes av General Aulus Plautius (Morrissey), fast bestemt på å klare hva Julius Caesar ikke fikk til ca 100 år tidligere: Erobre og ta kontroll over hele landet. Aulus er en mektig og besluttsom leder, men han bærer også på en hemmelighet som kan true alle planene hans.

Se trailer!

Blander sammen fiksjon og fakta

Britannia kommer fra dramatiker og manusforfatter Jez Butterworth (Spectre, Black Mass), skrevet etter råd fra historikeren Jonathan Stamp. Serien tar en interessant tilnærming til det å blande fiksjon og fakta, for å fortelle en fascinerende historie om krig og mystikk i England.

Serien har mest til felles med Vikings, en annen populær HBO Nordic-serie. Når det kommer til hvordan de leverer den ekte historien ikledd fiksjon.

Du kan se Britannia og andre serier og filmer fra HBO Nordic med RiksTV-appen. Last ned appen – og ha TV i lomma. 


Et eksempel på dette ser vi i en av de aller første scenene, når serien introduserer Aulus, foreløpig den eneste karakteren fra serien vi vet eksisterte i virkeligheten.

Her ser vi en tolkning av hvordan Aulus taklet at hans 20 000 menn fryktet kannibalene og de tøffe krigerne de hadde hørt så mange myter og legender om, selv om detaljene rundt hvordan han virkelig taklet det ikke er nevnt.

Avslappet til å dø

Med karakterer som Divis og mystiske Veran (Crook), spiller serien også på mytene rundt druider, som Julius Caesar selv har beskrevet i en tekst som en skremmende gruppe mennesker, hvor blant annet deres avslappede innstilling til det å dø nevnes som en av kildene til mye tapperhet.

En noe teatralsk Game of Thrones

Tross for at serien har blitt nevnt som det britiske svaret på Game of Thrones, har serien en langt mer teatralsk tone, noe som er med på å skille de to seriene. Britannia mangler også drager og en hærer bestående av skjelett, men gjør opp for det med en kombinasjon av villskap, overtro og merkelige visjoner.

Ikke nok med det, så spiller også serien på hva som kan skje når en gruppe mennesker med sin tro og sine guder møter en annen religiøs gruppe, med en helt annen oppfatning av hva som er rett og galt.

Alle ni episodene i sesong 1 av Britannia er nå tilgjengelig.