Meny

Chris Hemsworth returnerer som den norrøne superheltguden Thor

Endelig er den her! Hvis du var blant dem som ikke fikk muligheten til å se Thor: Ragnarok på kino (eller gjerne ser den igjen), har vi en gladnyhet til deg: Filmen kan nå sees i Filmleie i Underholdningsportalen.

De to første Thor filmene tok sted i vår verden, men i Thor: Ragnarok blir vi med hovedpersonen hjem. Her skjer nemlig handlingen stort sett i verdensrommet, hvor Thor (Chris Hemsworth, Rush) står ansikt til ansikt med en ny trussel: Hela (Cate Blanchett, Ringenes Herre), Thors halvsøster.

Thor må jobbe for å redde Åsgard, hjemplaneten sin, fra total ødeleggelse. Vondt blir til verre når Thor blir fengslet på andre siden av universet, hvor han må ta et oppgjør med sin forræderske bror Loki (Tom Hiddleston, The Night Manager).

For å kunne se Thor: Ragnarok i Filmleie må du koble opp SMART-boksen til internett. Med oppkoblet boks får du tilgang til Underholdningsportalen med alle filmer og serier fra HBO Nordic. Slik kobler du opp.  

Flere filmer av Thor i Filmleie

Thor (2011)
Thor: Tales of Asgard (2011)
Thor: The Dark World (2014)
Thor: The Dark World - Exclusive clip (2014)

Til tross for flere velkjente Marvel-figurer, som Hulken (Mark Ruffalo, Spotlight), Odin (Anthony Hopkins, Nattsvarmeren) og Doctor Strange (Benedict Cumberbatch, Sherlock) holder Thor: Ragnarok mest fokus på nykommere til Marvel universet.

Oscar-vinneren Cate Blanchett er fryktinngytende som hevngjerrige Hela, mens Jeff Goldblum (kjent fra Jurassic Park-filmene) briljerer i den hysterisk morsomme rollen som Grandmaster. Snakkis-skuespilleren Tessa Thompson (kjent fra Creed og serien Westworld) stjeler mye oppmerkspmhet som Valkyrie, lederen av Åsgards kvinnelige elitekrigere.

Smilende Jeff Goldblum i kostyme sett forfra, i rollen som Grandmaster

Jeff Goldblum i rollen som Grandmaster

Her har vi altså mange kjente skuespillere, men i helt uventede nye roller, og da har vi ikke engang nevnt Matt Damon som dukker opp i en liten rolle under mange lag med sminke. Har du allerede sett denne filmen på kino, anbefaler vi deg å se den igjen, om så bare for å se om du klarer å legge merke til ham!

Stilfull regi

De prisbelønte skuespillerne er likevel ikke det eneste nye og spennende elementet i Thor: Ragnarok. Filmen er regissert av den New Zealandske kult-regissøren Taika Waititi, kjent for absurde og bekmørke komedier som «What We Do In The Shadows» og «Hunt for the Wilderpeople».

Her får han boltre seg på et mye større spillebrett – og budsjett – og resultatet er en av de mer overraskende og særegne Marvel filmene noensinne. Alt fra musikken (her er det mye Led Zeppelin!), til fargevalget, til de absurde og hysteriske one-linerne, er berørt av Waititis eksentriske smak og føles som et friskt pust innen en sjanger som stadig blir mer formel-basert og markedsfokusert.

Waititi tilfører filmen en kraftfull energi og et fokus som tydelig også bringer ut det beste i skuespillerne; Hemsworth tar prestasjonene sine som Thor til et nytt nivå, og ser ut til å ha det mer gøy i rollen enn noen sinne tidligere.

Tom Hiddleston i rollen som Loki

Tom Hiddleston i rollen som Loki

Er dette slutten for Thor?

Selv om Marvel håvet inn både penger og kritikerros (90% positiv på Rotten Tomatoes) for filmen, er det i skrivende stund ikke annonsert noen ny Thor-film. Mens vi venter i spenning kan vi se frem til et gjensyn med Thor i andre deler av Marvels cinematiske univers, som i årets nye The Avengers: Infinity War, samt neste års Avengers avslutning (fremdeles uten tittel).

Etter det er Chris Hemsworth sin kontrakt med Marvel fullført, men i følge den ettertraktede skuespilleren kan det rette manuset overtale ham til å ta på seg kostymet og løfte opp hammeren nok en gang.

Tessa Thompson og Chris Hemsworth i rollene som Valkyrie og Thor

Blir det flere Thor-filmer med Chris Hemsworth i hovedrollen?

Hemsworth avslørte nemlig til USA Today at han allerede har hatt innledende samtaler med regissør Waititi om hva de kan gjøre i en eventuell oppfølger. «Det hadde vært flott å jobbe sammen igjen.

«Det var en av de mest fornøyelige kreative samarbeidene jeg har noensinne hatt. Det hele kommer an på hvordan The Avengers filmene konkluderer», understreket Hemsworth. «Jeg er ferdig med filmingen for Avengers, som nå er i redigeringsfasen. Vi får se hvordan de mange karakterene og historiene utspiller seg.» fortsatte han, «Thor 4 er en samtale som må komme senere, om det skjer.»

Det er snart påske: Her er årets påskerim på TV