• Deadpool2

Ryan Renolds er som født til rollen som den noe spesielle superhelten Deadpool

Ryan Renolds er tilbake i rollen som den pratsomme leiesoldaten med den sykelige humoren. 

Marvels veldig rappkjefta leiesoldat er tilbake. Ryan Renolds er nok en gang tilbake i rollen som Marvels noe spesielle superhelt Deadpool. 1. oktober er filmen endelig tilgjengelig i Filmleie - filmen som nærmere 300.000 nordmenn så på kino. 

Med dekoderen SMART-boks II oppkoblet til Internett, har du tilgang til Filmleie og Underholdningsportalen. Les hvordan du får tilgang her. 

Premiere i Filmleie: 1. oktober 2018
Sjanger: Eventyr, komedie, action
Skuespillere: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Josh Brolin, Brianna Hildebrand
Regi: David Leitch
Nasjonalitet: USA
Språk: Engelsk
Lengde: 1 t. 59 min.

Aldersgrense: 15 år
Begrunnelse: Flere blodige volds- og drapsskildringer gjør at denne filmen får 15-årsgrense.

Se trailer! 

Ikke en helt som passer for alle 

Ryan Renolds har splittet filmfanatikere verden over i rollen som Marvels Deadpool. Det er nettopp det som er det interessante med filmkarakterer - noen ler, andre syns det er teit og upassende. Litt sånn er det med Deadpool.

Han er en filmkarakter som har splittet Hollywood - både med sitt spesielle selv, men også med sine politiske ukorrekte usagn. Deadpool 2 vil for mange oppfattes som en uendelig sammensetting av blodige voldsscener og breialt språk. Noe som også er årsaken til at aldersgrensen er satt til 15 år. 

Ryan Renolds i Deadpool 2

Balansen mellom blodig action og humor er hårfin 

Til tross for de blodige scenene og den brutale språkbruken fra hovedkarakteren selv, er dette en film som også trimmer lattermusklene. Renolds balanserer dette hårfint. Han er perfekt i rollen som en superhelt som balanserer det faktum at han deler kropper i titalls biter, samtidig som han tøyser med ting superhelter vanligvis ikke tøyser med. 

Takler du dette, er Deadpool 2 en film du vil kose deg med. 

Ryan Renolds får virkelig skinne i rollen som Deadpool. Det finnes nesten ikke en eneste scene i løpet av filmen Renolds ikke er en del av. Filmen og karakteren Deadpool har virkelig blitt hans hjertebarn, noe som kommer tydelig frem i hans tolkning av Marvels antihelt. Det blir mye Renolds, men det har jo aldri skadet noen. 

Ryan Renolds i Deadpool 2

John Brolin i rollen som Cable 

Josh Brolin, som mange nylig har sett i rollen som Thanos i Avengers: Infinity War, glir rett inn i rollen som filmens skruk: Cable. Han er barsk, tøff og truende, slik en skurk skal være i Marvels univers.Brolin og Renolds utfyller hverandre som superhelt og superskurk, de har god kjemi og utfyller hverandre godt. 

Brolin fremstår for mange som den enkle, simple karakteren som balanserer ut Renolds noe spesielle karakter. Uansett om man er DC- eller Marvelfan, vil man sannsynligvis like dialogen og samspillet mellom Cable og Deadpool. 

Ryan Renolds i Deadpool

Gjør narr av superheltuniverset 

Selv om Ryan Renolds for mange vil fremstå som en håndfull i rollen som Deadpool, er humoren hverken ondsinnet eller slem. I bunn og grunn gjør Marvels antihelt "bare" narr av superheltuniverset som fenomen, pengemaskin og popkultur.

Blant annet kommer det gullkorn som dette:

Fuck Wolverine. First he rides my coattails with the R-rating, and then, that hairy motherfucker ups the ante by dying. What a dick. Well, guess what, Wolvie? I'm dying in this one, too.   

Det er tydelig at produksjonsselskapet, med Renolds og regissør Leitch i spissen, har fått klart mer midler i pengesekken denne gangen. Med et estimert budsjett på 100.000.000 dollar, er det klart at oppfølgeren hevet seg etter at den første filmen kom i 2016. Oppfølgeren lever opp til forventningene og gir seeren en overraskelse eller to. 

Deadpool 2 har premiere i Filmleie 1. oktober. Få tilgang til Filmleie ved å koble din dekoder til Internett. Les mer om hvordan du får tilgang til Underholdningsportalen her