• 2003889_d40_still_r2_swe_print

NORDISK FILM: THE GLASS CASTLE

Den bestselgende romanen Krystallslottet på film

Se den i Filmleie!

I 2005 utga Jeannette Walls den rørende og utleverende selvbiografien Krystallslottet. Nå er filmen, basert på den populære boka, tilgjengelig til leie hos oss.

Varmt og sterkt drama om en dysfunksjonell og ukonvensjonell familie

Boka og filmen Krystallslottet handler om Jeannette, ei ung kvinne (Brie Larson) oppvokst i en uortodoks familie av nomader. Moren Rose Mary (Naomi Watts) er en eksentrisk og lettere mentalt syk kunstner, mens faren Rex (Woody Harrelson) er alkoholiker.

På grunn av foreldrenes kritiske syn på A4-livet – og deres manglende evne til å holde på jobber – flytter Jeannette sin familie stadig vekk til nye steder. Men tross mentale- og økonomiske problemer klarer farens fantasi og livsglede å holde dem sammen.

For å kunne se THE GLASS CASTLE må du koble SMART-boksen din til internett. Slik kobler du opp

The Glass Castle, filmen basert på den populære boka Krystallslottet er tilgjengelig i Filmleie

Den turbulente barndommen fører til en mangel på rotfeste hos pragmatiske Jeanette, som mer og mer distanserer seg fra foreldrene gjennom oppveksten. Voksne Jeannette bor i New York, jobber som sladderjournalist og dater en finansanalytiker. Det er her kjernen av dramaet i filmversjonen oppstår, i det foreldrene dukker opp i New York og de to vidt forskjellige verdenene til Jeannette kolliderer.

Følger Jeanette gjennom oppveksten

Mens Larson er å se som voksne Jeannette, blir karakteren også portrettert av mange forskjellige skuespillere på forskjellige stadier i oppveksten, slik at vi får en bedre forståelse for hennes fortid og de kompliserte dynamikkene innen Walls-familien.

Det tilfører troverdighet til dilemmaet Jeanette møter som voksen, og gjør også filmen anbefalingsverdig for dem som liker sosialpsykologiske oppvekstdramaer som Moonlight og Boyhood.

Jennifer Lawrence fikk nesten hovedrollen

Det er ingen mangel på talentfulle stjerner involvert i filmen. Stjerneskuddet Brie Larson, kjent for sin sterke Oscar-vinnende prestasjon i kidnapping-dramaet Room, spiller Jeannette, mens Oscar-nominerte Naomi Watts (21 Grams, King Kong) spiller moren hennes.

Woody Harrelson, som nettopp var å se i Oscar-belønte Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, spiller hennes alkoholiserte far. Max Greenfield (”Schmidt” fra New Girl) dukker også opp i rollen som kjæresten til Jeannette. Men det var en annen Oscar-vinnende skuespillerinne som nesten fikk hovedrollen, nemlig Jennifer Lawrence.

Coveret til The Glass Castle

Siden bokas utgivelse i 2005 har den filmatiske adaptasjonen vært igjennom en del endringer, deriblant at Lawrence og «Hunger Games» regissøren hennes Gary Ross var involvert, samt at de prisvinnende skuespillene Mark Ruffalo og Claire Danes skulle spille foreldrene til Jeanette.

Lavmælt og troverdig regi

Krystallslottet er en gjenforening for Brie Larson og regissør Destin Daniel Cretton. Cretton regisserte Larson i det lavmælte indie-dramaet Short Term 12, hvor hun spilte en barnevernsarbeider som prøver å hjelpe barn fra de verste hjemmene i Amerika.

Cretton tilfører den samme realismen og empatien til det mer ambisiøse dramaet Krystallslottet, som hopper både i tid og rom og tar for seg vidt forskjellige samfunnsklasser.