• shutterstock_90030922_1920px

Den moderne hytta lar deg strømme underholdning

Vi ønsker det like praktisk på hytta som hjemme. Med internett på hytta kan du strømme underholdning og se TV overalt.

Utviklingen går rasende fort. I løpet av få tiår har den norske hytta endret karakter – fra å være et enkelt krypinn til å bli en stor, velutstyrt helårsbolig. Hyttene blir stadig større, og mange av dem er like velutstyrte som boligen i byen.

Typisk for de nyere hyttene er at de befinner seg på regulert område, i et hyttefelt med flere titalls andre fritidsboliger. Kommunen og utbyggerne har lagt alt til rette, og infrastrukturen er på plass:

Det går vei helt fram til døra, innlagt strøm, vann og avløp, bredbånd og kanskje en storskjerm på veggen. Hyttene har gjerne gulvvarme, vannklosett, vaskemaskin og et velutstyrt kjøkken, mens interiøret følger siste trender innen møbler, tekstil, belysning og farger.

Visste du at med RiksPakken kan du se TV på hytta  og hjemme til samme pris?

Stor, hvitmalt hytte ved havet, med brygge og motorbåt.

Tradisjonelt ytre - luksuriøst indre

I tillegg øker boarealet. I mange nye hyttefelt reiser store, velutstyrte luksusbygg seg, gjerne med tre til fem soverom, to baderom, utendørs boblebad og garasje.

Byggestilen varierer. På fjellet vil vi gjerne ha hytta i tradisjonell stil, med torvtak og brunbeisede vegger i stav og laft. Langs sjøen skal hytta gjerne likne på sjøboder eller skipperhus. Mange har også realisert drømmen om et sommerhus i moderne stil, med store vindusflater og panoramautsikt til havet.

I de nye hyttene er raskt og stabilt bredbånd nå nærmest en selvfølgelighet. Dette åpner mulighetene for å strømme underholdning, alt fra direktesendte sportsbegivenheter til kattevideoer på YouTube.

Med internett kan du strømme underholdning

Vi nordmenn kobler av på forskjellige måter når vi er på hytta. For noen er det sofaen som gjelder, for andre skiløypa, mens mange av oss foretrekker en kombinasjon. Vi starter dagen teknologifritt med familien ute i sol og snø, etterfulgt av velfortjent avslapping på sofaen på kvelden, med en film, kvalitetsserie eller fotballkamp.

Med RiksTV-appen får du alt sammen, både på mobilen og nettbrettet, og på TV-en (via Apple TV). De fleste kanalene lar deg strømme fra arkivet, så du trenger ikke følge alt for nøye med på sendeplanen. Og med HBO Nordic inkludert i RiksPakken kan du se filmer og serier når du vil.

Og skulle mor og far ønske seg en stille, duppedittfri kveld i stua, men barna vil strømme underholdning, er det bare å gi dem et nettbrett med RiksTV-appen installert, så er den saken i boks.

To par sammenflettede føtter med ullsokker på, foran en avskrudd TV-skjerm.

En av mange fordeler med internett på hytta og RiksTV: Hvis noen vil slappe av i stillhet i stua hvor TVen står, kan andre som vil se TV sette seg i et annet rom og strømme til nettbrett og mobil, uten å forstyrre de som vil ha storskjermen avskrudd.

Relaterte saker:

Fakta:

  • I dag er det nesten 460 000 fritidsboliger i Norge.
  • 22 000 hytter har blitt oppført de siste fem årene.
  • I 45 kommuner er det flere hytter enn ordinære boliger! Særlig i fjellområdene har det i de siste årene vært en stor vekst i hyttebyggingen. Fortsatt er det Oppland, Buskerud og Hedmark som har flest hytter.