• 81_c2017_still_stridgiantpearc201722_dan_print

Foto: Nordisk Film

Dette er den utrolige historien om den kjempestore pæra

Den danske boksuksessen er endelig blitt animert.

Med Trond-Viggo Torgersen som en av  stemmene, gir historien om den kjempestore pæra bare gode vibber til seerne. 

Sjanger: Animasjon 
Medvirkende: Selma Thurmer, Trond Teigen og Trond Viggo Torgersen
Regi: Philip Einstein Lipski, Jørgen Lerdam og Amalie Næsby Fick
Premiere i Filmleie: 20. august 2018 
Utgitt: 2018 

I denne sjarmerende familiefilmen møter vi elefanten Sebastian og hans beste venn, katten Micho. De bor i den koselige havnebyen Solby. Solby er en idyllisk og stille by, helt til byens borgemester, JB, forsvinner sporløst. På fisketur finner Micho en flaskepost fra JB - en flaskepost som inneholder et bitte, lite frø. Dette frøet vokser seg til den kjempestore pæra, som blir en viktig suksessfaktor i historien om å redde JB. 

Klar for filmkveld med familien? Se filmen i Filmleie ved å koble din SMART-boks II til Internett ved hjelp av et par enkle grep.

Se traileren her! 

Populær forfatter 

Historien om den kjempestore pæra er i utgangspunktet en barnebok skrevet av Jakob Martin Strid med Erlend Loe som medvirkende. Boken ble utgitt i 2012 og ble raskt en populær barnebok i flere barnefamilier. Dansken har vært en stor favoritt blant mange når det gjelder barnebøker - som ofte leses millioner av ganger på sengekanten. Nå har boken blitt filmatisert, til manges glede. Ikke overraskende har Erlend Loe hatt en finger med i spillet når boken skulle bli animert. 

den kjempestore pæra

Foto: Nordisk Film 

Ikke en Pixarproduksjon 

Flere anmeldere trekker frem poenget om at et dansk animasjonsstudio ikke kan måle seg med suksessfabrikker som Pixar og Illumination. For de med et ekstra godt øye kan animasjonene virke glatte og tegnestilen er mer renvasket enn i andre animasjoner. Allikevel er dette en god tolkning av den populære barneboken fra danske Strid.

Noen av hovedelementene i det narrative i boken er utelatt fra filmen for å gi filmen mer motstand og "meningfull fremdrift". Dette er naturlig da en bok skal filmatiseres, også i det animerte formatet. Uavhengig av de tekniske formalitetene rundt filmatiseringen, er dette fortsatt en drømmeverden for de yngste. En drømmeverden hvor dyrene går på to bein sammen med resten av samfunnet. I hvilken verden er dette ikke en drømmeverden?

Den kjempestore pæra Nordisk Film

Foto: Nordisk Film 

"Flaskeposter har ingen juridisk verdi" 

Med den idylliske og velkjente stemmen til Trond-Viggo Torgersen i en av rollene som professoren gjør filmen til en stor hygge for hele familien. I tillegg må dette være den eneste familiefilmen som har gjort stor suksess hvor en av replikkene var "flaskeposter har ingen juridisk verdi". Denne skal vi absolutt kose oss med! Vi anbefaler at du gjør det samme. 

Klar for filmkveld med familien? Se filmen i Filmleie ved å koble din SMART-boks II til Internett for å få tilgang til Underholdningsportalen.