• Dekoder

Denne kabelen gir deg mange nye TV-kanaler, TV 2 Sport 1 og 2 og mye mer underholdning

Har du en SMART-boks II under TV-en din, kan du koble den opp til nettet, og nyte mange nye funksjoner og TV-kanaler.

Sjansen er ganske stor for at mange av dine kolleger og bekjente bruker mye av fritiden til å diskutere de nyeste episodene av TV-serier, idrettsprestasjoner og andre begivenheter. Det kan hende at dette kan virke litt overveldende å følge med på. Hvordan finner de tid til å se på alt dette innholdet, og hvor?

Det finnes en enkel måte å holde seg oppdatert i underholdningsverdenen på. Det skal ikke mye til for å kunne starte programmene forfra. Det skal heller ikke mye til for å bli bedre oppdatert på hva som skjer på underholdningsfronten eller fotballfronten, både i Norge og internasjonalt.

Ikke minst få tilgang til det enorme, historiske arkivet til NRK. Og i samme slengen kan du få tilgang til et stort utvalg av nye kvalitetsserier, der nye episoder legges ut kort tid etter at de er ferdig sendt.

Det er bare én ting som trengs: Å koble opp SMART-boksen din til nettet. Det er en veldig enkel prosess, så alle kan klare det. Du har jo mest trolig smarttelefonen, nettbrettet og laptopen koblet opp mot nettet allerede, og det skjer trådløst. SMART-boksen kan kobles opp på lik linje, og det åpner for massevis av nye muligheter.

Koble opp SMART-boksen til internett

Dette får du:

  • Muligheten til å ta opp programmer og se dem senere
  • Over 15 nye TV-kanaler
  • Alle Viasport- og Eurosportkanalene
  • Bedre lyd- og bildekvalitet
  • Tilgang til Underholdningsportalen som har innhold fra HBO Nordic, Paramount+, Nordic Family og TV-arkivet fra siste 7 dager
  • Tilgang til NRKs ukesarkiv
  • UEFA Champions League, La Liga, FA Cup, Ligacup, OBOS-ligaen og mer
  • Filmleie - få tilgang til de nyeste filmene

#1 - Sjekk SMART-boksen din

Før du kommer så langt, må du imidlertid sjekke hvilken dekoder du har. RiksTV har nemlig to SMART-bokser, en SMART-boks I og en SMART-boks II. Det er altså den sorte enheten som mest trolig sitter nærme TV-en din, og som sørger for at du får inn vanlige TV-kanaler.

Begge SMART-boksene kan kobles rett opp mot nettet, den ene forskjellen er imidlertid at SMART-boks I krever at det gjøres via kabel, mens SMART-boks II kan kobles opp både med kabel og trådløst.

Slik ser de to SMART-boksene ut:

Den eldre typen, SMART-boks I, har et tydelig display foran, som viser kanalnummer og annen informasjon. Den nyere typen, SMART-boks II, har et mer moderne design. Den er også en god del mindre. Et lite, hvitt lys foran signaliserer at boksen er på.

Slik ser SMART-boks II ut

Har du en eldre dekoder du gjerne ønsker å oppgradere? Du kan når som helst bytte ut TV-utstyret ditt på Min Side.

#2 - Få SMART-boksen på nettet

For å koble SMART-boks I til nettet med kabel, må du plugge inn nettverksledningen til inngangen bak. Den er merket med Ethernet.

Det er ikke en veldig komplisert prosess: Slik kobler du opp. Husk bare å sjekke netthastigheten din – det er avgjørende for hvor bra kvalitet du får på opplevelsen. Du kan sjekke hastigheten her, og du bør ha minst 10 mbit/s for å oppleve den beste kvaliteten.

Dersom du trenger en nettverkskabel for å koble opp SMART-boksen, gjøres det altså ved at kabelen trekkes rett fra ruteren til boksen. De aller fleste rutere har utgang til kablet nettverk, og det er bare snakk om å plugge inn kablene i begge endene.

Her kobler du kabelen til

For å koble SMART-boks I til nettet med kabel, må du plugge inn nettverksledningen til inngangen bak. Den er merket med Ethernet. Alle foto: Story Labs

Slik kobler du til trådløst nettverk

Vil du koble opp SMART-boks II trådløst, må du finne nettverket ditt i denne menyen, og deretter skrive inn passord.

Hvis ruteren din står langt unna TV-en og SMART-boksen, kan det hende at du trenger en såkalt nettbro. Dette er en liten dings som tar i mot trådløse signaler fra ruteren, og lar deg dra en fysisk nettverkskabel fra nettbroen til SMART-boksen.

Har du den nyere SMART-boks II, kan du fint koble de opp mot nettet trådløst. Dette gjør du via hovedmenyen, innstillinger, og så valget for nettverksinnstillinger. Tre raske trykk før du velger nettverket ditt og taster inn passordet, så er du tilkoblet.

Da er du koblet opp. Hva skjer nå?

#3 - Nyt mer underholdning

Etter oppkobling vil du oppdage at du vil kunne bruke en rekke nye funksjoner gjennom SMART-boks. Du kan spole frem og tilbake i programmene, starte sendinger forfra om du kommer for sent hjem, og i mange tilfeller vil du oppleve bedre kvalitet på bildet og lyden.

En rekke nye kanaler vil dukke opp i programlisten din. Kanskje du er opptatt av matprogrammer? I så fall vi Matkanalen være noe for deg. Du er kanskje en helfrelst sportselsker? Med tilkoblet boks får du alle Viasport- og Eurosportkanalene, samt TV 2 Sport 1 og 2. 

Du får også en rekke internasjonale kanaler, som MTV, BBC Earth, CNN, Discovery World og både svenske og danske kanaler. Og barna? De kan boltre seg i masse spennende barneinnhold fra SF Kids, NRK Super og fra Disney.

#4 - Få tilgang til kvalitetsinnhold

Med oppkoblet SMART-boks vil du få tilgang til NRK-arkivet, som inneholder nesten 90 000 programmer. Dette er virkelig en unik mulighet til å se programmer som stammer helt tilbake til begynnelsen av 60-tallet. Samtidig får du opp alle nye NRK-produksjoner.

Strømmetjenestene HBO Nordic og Paramount+ er også en integrert del av underholdningsportalen, med knallbra bildekvalitet. Du vil da få tilgang til alt fra nye serier, som Game of Thrones, til klassikere som Sopranos eller The Wire. Samtidig blir hele tilbudet samlet under én oversiktlig startside, slik at det blir enda enklere å finne frem til innhold du vil se på.

Du får også tilgang til Filmleie, med de nyeste filmene fra Nordisk Film og SF Anytime.