• KarstenOgPetra1

Siste punktum for Karsten og Petra

Filmene om Karsten og Petra har solgt kinobilletter for 1,3 millioner kroner i Norge. Nå kommer den syvende filmen for å sette et endelig punktum for historien om de to bestevennene. 

Karsten og Petra koser seg med å bade, samle skjell, bygge sandslott, fly med drage, fiske krabbe og sløye fisk. På stranda finner de en boks som morfar gravde ned da han var liten, sammen med sin bestekamerat.

Boksen, med gamle, rare saker, og en mystisk rebus. Nå begynner en spennende skattejakt for Karsten og Petra! Underveis får de vite mer om menneskene som bor på øya og hvordan livet var der i gamle dager. Skattejakten leder dem til en stor overraskelse.

Er du glad i å fråtse i gode filmer og TV-serier for hele familien? Les mer om RiksTVs film- og serietilbud her.

Premiere i Filmleie: 12. november

Sjanger: Familiefilm
Skuespillere: Alba Ørbech-Nilssen, Oliver Dahl, Ivar Nørve, Sigrun Enge, Hilde Lyrån, Janne Formoe, Anna Celine Bredal, Markus Tønseth
Regi: Aurora Gossé, Arne Lindtner Næss
Manus: Birgitte Bratseth
Nasjonalitet: Norge
Språk: Norsk
Lengde: 1 t. 22 min.
Produksjonsår: 2018
Distribusjon: SF Norge

Aldersgrense: Tillatt for alle

Karsten og Petra

Feel-good for de minste 

De som har vært tilhengere av filmserien med Karsten og Petra i hovedrollene har kost seg gjennom seks fantastiske familiefilmer. 

Den syvende, og siste filmen, leverer knallgodt! Dette er en gjennomført familiefilm som vil gi alle som ser på en skikkelig feel-good følelse. Og selv om dette er en film laget for de yngste, er det ingenting som tilsier at denne ikke skal kunne nytes av hele familien. 

Karsten og Petra

Feriefølelse 

Filmen er spilt inn på Hvaler, en perle i den norske skjærgården. Innspillingsstedet gir oss en solid feriefølelse: Svaberg, krabbefiske og smilende barn. Man sitter igjen med en varm følelse av å sett denne familiefilmen - kanskje også litt inspirasjon til neste familieferie? 

Karsten og Petra

Barnevennlig for hele familien

Men den skal også passe for foreldre og eldre barn, ja, det skal passe for hele familien. Og skaperne bak universet med Karsten og Petra har løst dette på en god måte. Dette er nettopp en barnefilm, men den er ikke banal og uten mening. 

Produsentene klarer også å skape spenning blant de yngste, uten å skremme de til å forlate sofaen eller kinosalen. Kudos til både manusforfatter Bratseth og produsentene. 

Det er Løveungen, Karstens bamse, som opplever den desidert største spenningen. Han kryper inn i en mørk og dyp grotte for å undersøke en flaskepost Karsten og Petra ikke får tak i. Løveungen kutter seg og vattfyllet hans tyter ut av poten hans. Selvfølgelig skremmende for Løveungen, men takket være Frøken Kanin kommer han heldigvis lett fra det! Puh. 

Man sitter igjen med en følelse av at man ikke trenger å bruke dyre dommer på ferieturer til verdens flotteste hjørner. Man kan ha det så spennende man bare vil på morfars hytte i den norske skjærgården.

Se Karsten og Petra på skattejakt i Filmleie med vår TV-boks SMART-boks II. Les mer om vår dekoder her.