• Julekongen

Dette er årets julekalendere på TV

Ingenting gir oss julestemning som julekalendere på TV! Dette er årets høydepunkter blant kanalenes julekalendere. 

Enten vi liker det eller ikke, så har vi nordmenn et forhold til julekalendere. De kommer i utallige formater - enten det er barne-TV på skjermen eller det er en ny forundringspakke hver dag i advent. Uten julekalender, kommer vi ikke i julestemning. Så enkelt er det. 

Hvert år stilles det store spørsmålet: hvilke julekalendere går på TV? 

NRK er kjent for å satse stort på julekalendere hvert år. Klassikere som Jul i Skomakergata, Linus i Svingen og Jul i Blåfjell har alle fått en plass i hjertet hos hver eneste nordmann. På TV 2 har vi sett de folkekjære karakterene i The Julekalender, mens TVNorge og Discovery-kanalene har servert mindre tradisjonelle serier som Jul i Blodfjell eller Nissene på låven. 

Gå ikke glipp av en eneste episode av din favorittserie! Med RiksTV kan du se TV på farten med RiksTV-appen og starte favorittprogrammene dine forfra

Julekongen tilbake på NRK

Adventstiden på statskanalen NRK tildeles Julekongen. I år får vi en reprise av serien som handler om ni år gamle Kevin. En dag oppdager Kevin en tunnel som fører han inn i en grønn skog, full av ekte riddere og et gigantisk hemmelig kongerike!

Julekongen kan sees på NRK Super fra 1. desember. 

Tinkas Juleeventyr på TV 2

Jul for hele familien på TV 2 

Årets julekalender på TV 2 er god underholdning for hele familien. I Tinkas Juleeventyr møter vi nissejenta Tinka, som sammen med de andre nisseungene skal til Kong Gobbe for å få overrakt nisseamuletten ved en høytidelig seremoni på kongeslottet.  

Denne amuletten skal markere at hun er en ekte nisse. Men noe går galt. Tinkas amulett skifter ikke farge og hun forstår at hun ikke er som de andre nissene. Dette blir starten på Tinkas juleeventyr. «Tinkas juleeventyr» skal på en rørende morsom og hyggelig måte minne oss på at vi må respektere og gi rom og kjærlighet til de som er litt annerledes.

Tinkas Juleeventyr vises hver dag på TV 2 fra 1. desember kl. 18.00.

SVT

Spennende komedie for hele familien på SVT 

I Sverige har SVT produsert en helt ny julekalender som passer for hele familien. Storm på Lugna gatan er en spennende komedie om en familie som flytter fra storbyen og ut til Järnkroken, en småby som definitivt har sett sine bedre dager. Familien blir med på den årlige julekonkurransen i byen - men det skjer selvfølgelig ikke uten utfordringer. 

Storm på Lugna gatan kan du se på SVT1 fra 1. desember. 

Ny produksjon fra Danmark 

Danmark henger seg også på "juletrenden" ved å vise flere julekalendere. Men årets største satsning er den ferske produksjonen Theo & Den Magiske Talisman. Serien handler om Theo og hans eneste og beste venn, morfaren Harald. Theos morfar er alvorlig syk og i håp om å redde han reiser Theo inn i en magisk verden. 

Theo & Den Magiske Talisman har premiere på DR1 1. desember. 

The Julekalender på TV 2 Zebra

The Julekalender på TV 2 Zebra 

Klassikeren The Julekalender går man aldri lei. I år er serien fra 1994 tilbake på TV 2 Zebra! Nissene Fritz, Hansi, Gynter, potetbøndene Gjertrud og Olaf Sand og den mystiske Benny er tilbake. Len deg tilbake med musikken fra Travellin' Strawberrys og kom i julestemning! 

The Julekalender vises hver dag fra 1. desember på TV 2 Zebra kl. 19.30. 

Jul i Blodfjell

Jul i Blodfjell på TVNorge 

I 2017 kom TVNorges nye julekalender, Jul i Blodfjell. Dette er en utradisjonell julekalender som går nye veier for å fange TV-seerne. Med en blanding av bestialske drap, mørk humor og lun julestemning er dette en julekalender for de som ønsker noe utenom det vanlige i julestrida. 

Med skuespillere som Lene Kongsvik Johansen, Atle Antonsen, Fridtjov Såheim, Ine JansenTrond Fausa Aurvåg, Jon Øigarden og Kevin Vågenes er dette en julekalender som vil passe godt for flere! 

Jul i Blodfjell starter 1. desember på TVNorge. 

Kom i julestemning med riktig TV-pakke. Les mer om vår bestselgende TV-pakke.