• KarstenogPetra2

Dette kan du se i høstferien med RiksTV

Finn frem pledd og popcorn og kryp sammen i sofakroken. Her er den spennende TV-høsten med RiksTV!

Når høstmørket kommer snikende og frosten legger seg på bakken, er det bare å sette seg godt til rette foran TV-en. Med RiksTV finner du et bredt utvalg av fengende filmer og TV-serier for hele familien. Her får du tips til både nyheter og klassikere som er tilgjengelig på RiksTVs kanaler og filmleie.

Vil du vite mer om hvilke strømmetjenester du kan fråtse i med RiksTV? Les mer om våre tilleggsprodukter her. 

For de yngste barna 

Elias

Elias 

Norsk animasjonsserie.
Alder: Alle.

Redningsskøyta Elias er en kjent og kjær figur blant de minste. Han holder til i Lunvik, sammen med Helinor, Duppe, Kjapp, Tråle og Kruse. Denne gangen må Elias hjelpe til når den årlige fiskekonkurransen går av stabelen, og det dukker opp både søppel og ubudne gjester.

Eliasbåten er en koselig serie som også setter fokus på sjøvett og havet. Det finnes både serier, filmer og bøker om livet i Lunvik.

Tilgjengelig i Filmleie. 

Legenden om Enyo

Australsk animasjonsserie.
Alder: Alle.

Legenden om Enyo handler om nomadestammen Doodjierne og den 12 år gamle adoptivgutten Enyo. Enyo drømmer om å bli jeger, men først må han bli sjaman og finne veien til den legendariske skjulte dalen.

Vi følger Enyo og nomadestammen på den eventyrlige reisen gjennom en forhistorisk verden. Legenden om Enyo passer for alle barn som liker fantasy og eventyr.

Tilgjengelig i Filmleie. 

Karsten og Petra på Safari

Karsten og Petra på safari (2015) 

Norsk film.
Alder: Alle

I den siste filmen om Karsten og Petra reiser de to bestevennene på safari i Afrika. Her forsøker de å hjelpe en løveunge med å finne tilbake til moren sin. Det byr på mange utfordringer for radarparet, som blant annet finner en løvefelle.

Mange barn er glade i Karsten og Petra, som vi først ble kjent med i serien om de to 5-åringene som møtes i barnehagen. Både serien og filmene Karsten og Petra på Safari (2015), Karsten og Petras vidunderlige jul (2014) og Karsten og Petra blir bestevenner (2013) er tilgjengelig i Filmleie. 

For de største barna 

Deadpool 2

Deadpool 2 (2018) 

Amerikansk eventyr/komedie/action.
Alder: 15 år.

Ryan Reynolds er tilbake som den eksentriske og rappkjeftede superhelten og leiesoldaten Deadpool. Denne gangen må ha han samle troppene sine for å hjelpe en gutt med overnaturlige krefter som trues av den onde Cable.

Deadpool 2 er en film med både humor og action. Karakteren Deadpool skiller seg fra andre tradisjonelle superhelter, med en noe spesiell humor og personlighet.
Filmen inneholder mange actionscener og språkbruk som ikke egner seg for de aller minste.

Tilgjengelig i Filmleie fra 1. oktober. 

Solo

Solo: A Star Wars Story 

Amerikansk Sci-Fi/action/eventyr.
Aldersgrense: 12 år.

I "Solo: A Star Wars Story" tar Millennium Falcon oss med på en reise til en galakse langt, langt vekk og ut på et helt nytt eventyr med de mest elskede kjeltringene i galaksen. Gjennom en serie av dristige eskapader dypt inn i en mørk og farlig kriminell underverden, møter Han Solo sin mektige, framtidige co-pilot Chewbacca og støter på den notoriske gambleren Lando Calrissian. Dette blir en reise som vil stake ut kursen til en av Star Wars sagaens mest usannsynlige helt.

Dette er en film som passer for større barn med interesse for Science-Fiction, samt interessen for historien fra Star Wars-universet. Flere voldsomme kampsekvenser og scener med actionvold gjør at denne filmen får 12- årsgrense.

Tilgjengelig i Filmleie. 

Descendants

Amerikansk serie.
Aldersgrense: ca. 8 år

I Disney-serien Descendants følger vi tenåringsbarna til en rekke kjente Disney-karakterer, som Den gode Feen, Tornerose og Mulan. Noen av barna til de onde karakterene har sittet fengslet på De Fortaptes Øy, men etter en kollisjon forårsaket av Ben, Prinsen av Auradon (sønnen til Belle og Udyret), møtes heltenes og skurkenes verden. Vil barna følge i foreldrenes fotspor, eller finner de sin egen vei?

Descendants dykker ned i Disneys magiske og fantastiske verden, og passer for barn og ungdom fra 8 år.

Tilgjengelig på Disney Channels XTRA. Kanalen finnes på RiksTV-appen, nett-TV og via Underholdningsportalen på dekoderen SMART-boks II. 

A Discovery of Witches på HBO Nordic

A Discovery of Witches

Amerikansk eventyr/dramaserie.
Aldersgrense: ca. 15 år.

A Discovery of Witches er en ny serie på HBO Nordic som handler om Diana Bishop (Teresa Palmer). Diana er professor i vitenskapshistorie, men da hun oppdager et gammelt forhekset manuskript i Oxfords bibliotek kan hun ikke lenger fortrenge sine magiske evner. Boka avdekker en rekke mysterier, og det er ikke bare Diana som er interessert i den. På veien får hun hjelp av en vampyr – men er han til å stole på?

A Discovery og Witches er basert på den første boka i All Souls-triologien av Deborah
Harkness, og er midt i blinken for tilhengere av Twilight, True Blood og Harry Potter.

Tilgjengelig på HBO Nordic.

For hele familien 

Night at The Museum

Natt på museet: Gravkammerets hemmelighet 

Amerikansk eventyr/action/familiefilm.
Aldersgrense: 7 år.

Forbered deg på den villeste natten hittil når vår favorittnattvakt Larry begir seg ut i verden med sine merkverdige venner fra New York. Denne gangen treffer de en rekke historiske personer fra The British Museum i London, og sammen tar de fatt på en eventyrlig jakt for å redde magien som gir dem liv om natten.

Ben Stiller er blant verdens mest anerkjente komikere, og har markert seg både som skuespiller, regissør, produsent og manusforfatter. Blant hans mange filmer kan vi nevne Alle elsker Mary, Kanonball, Zoolander, Starsky &sHutch, Madagascar, Meet The Parents og Meet The Fockers, Reality Bites, Along Came Polly, The Royal Tenenbaums, Mystery Men, Flirting With Disaster og The Cable Guy.

Tilgjengelig i Filmleie. 

Stardust (2007) 

Britisk/amerikansk fantasyfilm.
Alder: 11 år

I Stardust møter vi den unge gutten Tristan (Charlie Cox) som lover en pike å skaffe henne et stjerneskudd. Men stjerneskuddet viser seg å være den vakre kvinnen Yvaine (Claire Danes), som har skadet seg i himmelfallet. Dessuten jages hun av både onde hekser, prinser og nisser. Stardust er en fantasyfilm om kjærlighet og fantasivesener som passer for hele familien. Vi møter flere kjente skuespillere, som Robert De Niro, Sienna Miller, Michelle Pfeiffer og Rupert Everett.

Tilgjengelig på HBO Nordic. 

Kidding på HBO Nordic

Kidding 

Amerikansk komiserie.
Egnet for ungdom og voksne.

Jim Carey er endelig tilbake på skjermen. I den nye TV-serien Kidding spiller han Jeff, også kjent som barne-TV-onkelen Mr. Pickles. Mr. Pickles regnes som et forbilde for barn, og har alltid noen kloke og oppmuntrende ord på lur. Men når familielivet til Jeff går i oppløsning bak kulissene, har han hverken morsomme dukker eller eventyr å gjemme seg bak.

Kidding er en komiserie med alvorlige og triste undertoner, og egner seg for ungdom og voksne.

Tilgjengelig på HBO Nordic.

Med vår bestselgende TV-pakke RiksPakken, er strømmetjenesten HBO Nordic og Filmleie inkludert. Se serier i verdensklasse og se de nyeste filmene via vår leietjeneste. Les mer om RiksPakken her.