• BridgetJones1

Disse filmene må du se på Singles' Day

Å være singel handler ikke bare om å være alene og ensom, det handler også om ikke-romantisk kjærlighet, altså kjærlighet til familie og venner. 11. november feires Singles' Day over hele verden. 

Gjennom filmens historie har vi møtt flere karakterer som har truffet en nerve hos single kvinner og menn. Sterke karakterer som Carrie Bradshaw, Bridget Jones, Meredith Grey, Samantha Jones, for ikke å glemme James Bond, har alle truffet en nerve hos oss. 

Så hva er vel bedre enn å bli inspirert av de som gjorde sitt singelliv til et ikon? Trenger du en dytt for å leve singellivet i en storby som Carrie Bradshaw? Eller trenger du gutsen til å leve som singel sammen med gode venner og familie som Bridget Jones? Ja, da bør du velge filmer deretter på Singles' Day. 

Er du glad i å fråtse i klassiske filmer og serier? Med vår bestselgende TV-pakke har du tilgang på utallige filmer og serier. Les mer om RiksTVs film- og serietilbud her. 

 How to be single

For deg som elsker å være singel 

Selv om samfunnet ofte stempler det å være singel som noe negativt, er det ikke nødvendigvis alltid slik. Noen mennesker bare elsker å være single. Å ikke tenke på noen andre enn seg selv, gjøre akkurat det man vil til enhver tid og bare ha seg selv i fokus - det er for mange en perfekt hverdag.

Dette er filmene for deg som vil feire deg selv, selvtillit og friheten. 

how to be single

HOW TO BE SINGLE

Rebel Wilson er en av de mest kjente skuespillerne for dagens ungdom. Med store roller i populære titler som Pitch Perfect og Braidsmaids har hun sjarmert mange filmelskere i senk med sin utrolige humor og personlighet. Filmen How to Be Single er intet unntak. Dette er, naturligvis, filmen som forklarer hvordan man er singel, på godt og vondt.

Samle dine single venner, for denne får dere garantert i godt humør! 

Det finnes gode måter å være singel på og det finnes dårlige, og så er det... Alice. Og Robin. Lucy. Meg. Tom. David. New York City er full av ensomme hjerter på jakt etter den rette. Det de har til felles er behovet for å lære hvordan man best er singel i en verden hvor definisjonen av kjærlighet stadig endres.

bridget jones

BRIDGET JONES 

Bridget Jones. Den ikoniske filmkarakteren som har sjarmert oss i senk siden den første filmen kom på norske kinoleretter tidlig på 2000-tallet. Renée Zellweger er utrolig dyktig i rollen som den klumsete, klønete og sjarmerende Bridget Jones. Livet som singel i 30-årene er desidert ikke et lett liv, men Bridget gjør det hun kan for å gjøre livet til en fest. Med eller uten kjæreste.

Dersom du skulle være i tvil om hvilken film du ser på Singles' Day, så er det absolutt denne du må se! 

32 år gammel og stadig single, bestemmer Bridget Jones sig for at genvinde kontrollen over sit liv - hun begynder at skrive dagbog. Resultatet bliver en provokerende hyldest til alt, der gør livet værd at leve. Bridget lægger stemme til vores mest skjulte lyster og laster og sætter fingeren på enhver kvindes dårlige samvittighed. Filmen er baseret på bogen med samme navn, skrevet af Helen Fielding.

ghostbusters

GHOST BUSTERS (2016)

Å være singel handler ikke alltid bare om å være ensom, deprimert og kjærlighetssyk. Det handler også om å være sterk, modig og smart. Derfor er det like viktig å se filmer som kan gi deg en følelse av girlpower, som den følelsen du får av å se en romantisk komedie hvor prinsessen får sin prins. 

Ghost Busters fra 2016, med blant annet Melissa McCarthy i en av hovedrollene, er alle de kvinnelige karakterene single og skikkelig sterke karakterer. I rollene sine fremstår de som utrolig smarte og dyktige mennesker, selv om de er single.

De beviser at man ikke trenger en bedre halvdel for å ha stor suksess. 

 finding dory

Finding Dory 

Det er ingen hemmelighet at mange single mennesker føler at menneskene rundt dem, har "kommet lenger i livet" enn det de har. Er man singel, begynner man å tenke over livet på en annen måte. Derfor ser man Finding Dory, hvor Ellen DeGeneres har Dorys stemme. Og hvem blir vel ikke glad av å være Ellens stemme? 

Som Dory sier: Just keep swimming. Pixars animasjonsfilmer er ikke bare for barn. Neida, animasjonsfilmen kan lære alle i alle aldre noe om hvordan man må akseptere hvem man er og at man ikke skal la noen trekke deg ned. Å være singel kan like gjerne handle om å finne seg selv fremfor en kjæreste. 

Se Finding Dory og bli inspirert til å fortsette fremover - uansett hva. 

The Other Woman

For deg som er singel og bitter 

Det er ikke alltid like kult at vår sivilstatus gjøres til en kommersiell merkedag. Har du vært singel kanskje litt for lenge når Singels' Day ankommer en mørk høstkveld, er det lett at det trekkes frem ymse følelser fra dypet. Er du som Bridget Jones, som er lei av å feire bursdager alene, bruke helgene i nedslitte barer med venninner eller er du lei av at moren din maser om barnebarn? Da er dette filmene du må se.

Spy

Spy

Er du singel og bitter, er det ingenting som får tankene over på noe annet som en god komedie. Spy med hysteriske Melissa McCarthy i hovedrollen er en actionkomedie fra 2015, hvor også Jude Law (!) og Jason Statham dukker opp. Dette er komedien som vil gi deg så mye latterkrampe, at du faktisk glemmer hvor miserabel du var i utgangspunktet. 

Spy handler om CIA-analytikeren Susan Cooper, en usynlig kontorrotte, får aldri den anerkjennelsen hun fortjener. Men da hennes partner Bradley Fine forsvinner sporløst, og toppagenten Rick Ford havner i vansker, så tilbyr Cooper seg å jobbe under dekke og infiltrere en gruppe våpensmuglere under ledelse av Rayna Boyanov, med oppdrag å forhindre en internasjonal katastrofe.

the other woman

The Other Woman 

Har du hatt uflaks når det kommer til dating og kjærlighetslivet? Da vil komedien The Other Woman fra 2014 få deg til å trekke på smilebåndene. Her dukker blant annet Nikolai Coster-Waldau fra Game of Thrones opp i rollen som den sleskete mannlige kjæresten, ektefellen og elsker. Han blir tatt med buksene nede (bokstavelig talt) og må rydde opp i rotet blant hans tre (!) kvinnelige kjærester. 

Carly oppdager at hennes nye kjæreste Mark ikke er til å stole på når hun tilfeldigvis støter sammen med hans kone Kate. Carly og Kate trøster hverandre og oppdager dessuten at Mark er utro med en tredje kvinne, Amber. De tre kvinnene blir en usannsynlig jentetrio som bestemmer seg for å ta skikkelig hevn.

Her spiller Cameron Diaz, Leslie Mann og Kate Upton meget godt sammen! 

Minions

Despicable Me 

Dette er filmen som beviser at det ikke er nødvendig med mennesker for å føle på glede og kjærlighet. Siden de gule figurene dukket opp i den første Despicable Me-filmen i 2010, har både barn, tenåringer og til og med voksne blitt forelsket i de gule figurene. Dette er filmen man må se for å slippe å tenke på menneskeheten - men heller drømme seg bort i en fantasiverden vi absolutt vil leve i. 

I Despicable Me blir vi kjent med en idyllisk villaforstad med blomstrende hager står et annerledes hus: en svart rønne med en død gressmatte. Under jorden har superskurken Gru sitt hemmelige gjemmested. Bevæpnet med krympestråler, frysepistoler og stridskjøretøy planlegger han og hans hær av små gule minioner verdens største tyveri. De vil stjele månen!

Men de har ikke regnet med tre foreldreløse jenter: Margo, Edith og Agnes.

trainwreck

TRAINWRECK 

Amy Schumer har blitt kjent på verdensbasis etter at hun har servert latterkramper på sølvbrett i flere komedier, men også fordi hun setter kvinners selvbilde på agendaen. Nylig hadde filmen I Feel Pretty premiere i Filmleie, hvor filmen gir publikum en selvtillitsboost. Også i Trainwreck er Schumer god i rollen som journalisten som lever med total frihet. 

Da hun var liten fikk Amy høre av faren at monogami ikke er realistisk. Som reporter lever hun nå etter det mottoet med total frihet, langt fra kjedelige romantiske forpliktelser. I virkeligheten er hun alt annet enn lykkelig. Da hun begynner å falle for hovedpersonen i artikkelen sin, den sjarmerende og vellykkede idrettslegen Aaron Conners, begynner Amy å lure på om det ikke er alle andre voksne som har hatt rett hele tiden.

Moana fra SF Anytime

For vennegjengen og familien 

Selv om Singles' Day naturligvis feirer det å være singel, feirer dagen også det å feire ikke-romantisk kjærlighet, altså kjærlighet til familie og venner. Selv om man er singel, betyr ikke det nødvendigvis at man ikke har kjærlighet og varme i livet.

Vi slår et slag for å samle gode venner eller familien for en hyggelig TV-kveld! Dette er filmene vi anbefaler for deg og dine favorittpersoner, enten du deler DNA med de eller ikke. 

Vaiana

Moana 

Animasjonsfilmen Moana fra 2016 fikk et rykte på høyde med Frost. Handlingen, karakterene og ikke minst musikken har slått godt an hos både de yngste, tenåringene og hos de voksne. Dette er absolutt en film å se sammen med familien eller med gode venner. 

Filmen handler om den eventyrlystne tenåringen Vaiana, som seiler ut på et vågalt oppdrag for å redde sitt folk. På reisen møter hun den mektige halvguden Maui. Han veileder henne i forsøket på å bli en ekte sjøfarer, og sammen legger de ut på en actionfylt reise over det åpne hav hvor de møter enorme monstre og skjulte verdener.

Underveis innfrir Vaiana sine forfedres søken og oppdager den ene tingen hun selv alltid har søkt: sin egen identitet.

The Devil Wears Prada

The Devil Wears Prada 

En av tidenes absolutt mest ikoniske filmer. Meryl Streep er fantastisk i rollen som den iskalde redaktøren Miranda Priestly. Moteinteresserte jenter og kvinner over hele verden har sett denne filmen uttalige ganger, for å få en liten følelse av hvordan moteindustrien kanskje oprerer. Er Miranda Priestly så iskald som Vogue-redaktøren Anna Wintour? 

I The Devil Wears Prada møter vi Andrea Sachs som kommer til New York med en drøm om å få jobbe i ukebladbransjen. Hun tror at hun endelig er på rett vei når hun klarer å få den ettertraktede jobben som assistent for Miranda Priestly.

Men Miranda viser seg å være sjefen fra helvete, og Andrea må snart bestemme seg for om hun er villig til å selge sin sjel til djevelen for å oppnå sine drømmer.

Breakfast at Tiffanys

Breakfast at TiffaNYS

Klassikeren Breakfast At Tiffanys fra 1961 kjenner kanskje mange fra ungdomsserien Gossip Girl, hvor den ikoniske filmen opptil flere ganger nevnes. Men har dagens ungdom egentlig sett filmen som har gitt inspirasjon til så mye annet? Her er det bare å samle sammen venninngjengen, for dette er en must-see. 

Med legenden Audrey Hepburn i en av hovedrollene, er Holly en sjarmerende og eiendommelig playgirl i New York City, som er fast bestemt på å gifte seg med en brasiliansk millionær. George Peppard spiller hennes nabo, en forfatter som "sponses" av den velstående Patricia Neal.

Det er ikke vanskelig å gjette seg til hvem som er den rette mannen for Holly. 

Er du glad i film og serier? Med vår bestselgende TV-pakke har du tilgang til utallige filmer og serier. Les mer om RiksTVs film- og serietilbud her.