• VampyrVidar

Disse filmene og seriene bør du se til Halloween

Det er tid for skrekk, grøss og gru! Dette er de beste tipsene for deg som vil skru av lyset på Halloween og kose deg foran TV-skjermen. 

De fleste av oss liker en skummel film eller serie en gang i blant, selv om noen liker det litt skumlere enn andre.

Og Halloween er nesten som julaften, 17. mai og bursdag på én gang, når det gjelder skummel TV-underholdning! RiksTV har et bredt og fyldig utvalg, og hos oss får du din dose skummelhet – enten du vil skremmes litt eller mye. Og barna får selvfølgelig også masse Halloween-underholdning.

Med RiksTV får du tilgang til massevis av deilige filmer og serier fra flere distributører. Les mer om vårt film- og serietilbud her. 

Filmbiblioteket vårt er fylt med massevis av filmer i alle sjangre. Se de nyeste filmene, de gamle klassikerne og en rekke TV-serier – eller kjør en skikkelig temakveld i anledning Halloween. 

Nedenfor har vi samlet litt av den Halloween-relaterte underholdningen vi tilbyr, via de forskjellige tjenestene du kan få tilgang til hos oss.

Indiana Jones

Nyheten Paramount+ 

Dette er et nytt tilbud til våre kunder, som gir deg tilgang til det rikholdige filmbiblioteket til Paramount Pictures: Nye storfilmer, klassikere fra filmhistorien, og massevis av komplette sesonger av de morsomste seriene, uten noe ekstra kostnad for de som har RiksPakken.

Her kan du blant annet kose deg med Indiana Jones-filmene, med sin herlige blanding av action, humor og spenning, godt krydret med overnaturlige elementer.

Ungdommene i huset kan fryde seg over The Boy Who Cried Werewolf: Den unge jenta Jordan og familien hennes flytter til et gammelt slott i Romania, som de har arvet etter en mystisk grandonkel. Der havner Jordan i en ulykke, og etterpå begynner merkelige ting å skje med henne – hun begynner å forandre seg til en varulv!

Spenning blir det også i Legenden om det skjulte tempel, der tre søsken drar på det de tror er en kjedelig tempeltur. Det viser seg imidlertid at legendene er sanne, og sammen må de løse gåter og unngå feller, for å komme seg ut i live.

Coco i Filmleie

Barnevennlig grøss hos SF Anytime 

Halloween hører jo i bunn og grunn barna til, og hos SF Anytime får du masse barnevennlige grøss i filmform, både for de aller minste, og de litt større. Vi nevner i fleng: Hotel Transylvania og Hotel Transylvania 2, Monster Family, Curious George: A Halloween Boo Fest, R.L. Stines Mostly Ghostly: One Night in Doom House, Monster High: Welcome to Monster High, Vennebyen: Halloweenmysteriet, Store, vennlige kjempe, Lego: Scooby Doo og mye, mye mer.

Og så må vi ikke glemme den strålende animasjonsfilmen Coco, som til tross for elementer som dansende skjeletter er mye mer underholdende og morsom, enn den er skummel.

Selvfølgelig har SF Anytime også mye for de voksne, og her velger vi å trekke fram en norsk film: VampyrVidar fra 2017 forteller historien om ungkarsbonden som leter etter en mening med livet, men plutselig en dag våkner opp som vampyr i Stavanger. Veldig spesiell, og veldig fornøyelig.

I tillegg kan SF Anytime skilte med klassiske skrekkfilmer som IT, Truth or Dare, The Exorsist og Winchester.

Hereditary

Hårreisende Hereditary 

Det kommer flust av kvalitetsfilmer fra Nordisk Film i høst, men for deg som vil ha et godt grøss er det spesielt én som skiller seg ut, nemlig Hereditary.

Denne skrekkfilmen ble rost opp i skyene av kritikerne da den kom på kino tidligere i år, og en rekke av avisene her til lands trillet en sekser på terningen.

Publikum var enig med anmelderne, og lot seg villig skremme av historien om familien som hjemsøkes av mystiske hendelser og mørke familiehemmeligheter, etter at bestemoren dør. Skrekkfilm blir bare ikke stort bedre enn dette.

Grøss må jo heller ikke være av det overnaturlige slaget, og da kan vi anbefale den danske thrilleren Den skyldige: Politimannen Asger Holm mottar en nødsamtale på politiets operasjonssentral. I den andre enden er en fortvilet, kidnappet kvinne, men samtalen blir brutt. Med telefonen som eneste hjelpemiddel kjemper Holm en kamp mot klokken, og avdekker en forbrytelse som var mye større enn han først trodde.

Kritikerne strødde om seg med seksere og femmer da denne oppfinnsomme thrilleren ble sluppet.

Halloween på C More

Halloweenmaraton med C More Film og Serier 

Det kalles jo Halloween, så hvorfor ikke fleske til med et Halloween-maraton?

Og da snakker vi selvfølgelig om den klassiske filmserien som startet med to filmer av John Carpenter, med Jamie Lee Curtis i hovedrollen. Halloween, og den mildt sagt skumle karakteren Michael Myers, kan skremme vettet av den mest hardbarkede filmfantast, og burde være et selvsagt innslag på Halloween.

Dersom du er virkelig fan, kan du faktisk se hele fem filmer i Halloween-serien: Halloween 2, Halloween 3: Natten ingen kom hjem, Halloween 4: The Return of Michael Myers, og Halloween 5: The Revenge of Michael Myers. 

Fem filmer på én gang kan selvfølgelig bli i meste laget, men du kan naturligvis fordele de over flere grøssende kvelder. RiksTV gir deg jo muligheten til å se film akkurat når du selv ønsker.

A Discovery of Witches

Skrekkelige spennende serier fra HBO Nordic 

Strømmegiganten er kjent for de fantastiske seriene sine, men har også filmer som Evil Dead, Paranormal Activity 4, The Cell, The Purge, Totem, Sleepy Hollow og The Lazarus Effect i biblioteket sitt. Mer enn nok til en filmkveld med Halloween-tema, altså.

Og på seriefronten kan du blant annet kose deg med følgende frem mot Halloween:

A Discovery of Witches

Den dyktige historikeren Diana Bishop er en heks som fornekter sin egen bakgrunn. Men så får hun tak i hende et gammelt, forhekset manuskript. Manuskriptet inneholder svaret på mange gåter, og Diana blir kastet inn i et farlig mysterium. Denne er ny av året!

Vampire Diaries

The Vampire Diaries er historien om to vampyrbrødre i en liten by hvor overnaturlige
skapninger bor i hemmelighet blant folk, som forelsker seg i den samme jenta. Det er hele åtte sesonger å ta av, så her har du mange timer underholdning foran deg.

Penny Dreadful

Her blir noen av litteraturens mest berømte skrekkinnjagende karakterer – inkludert Dr.
Frankenstein og hans skapning, Dorian Gray og ikoniske skikkelser fra romanen Dracula – ført inn i det viktorianske London. Serien vever sammen disse klassiske skrekkhistoriene. Du kan se tre sesonger med Penny Dreadful. 

Kunder av RiksTV har altså mer enn nok å velge mellom blant filmer som kan få det til å gå kaldt nedover ryggen. Og dette er bare én sjanger – selvfølgelig byr vi på minst like mye komedie, romantikk, drama eller hva du enn måtte ønske. 

Vi har utvalget, du velger hva du vil se og når – du kan se film og serier hvor som helst, og når som helst, så lenge SMART-boksen din er koblet til internett.