• HBO_tHT_1920x1080

Disse HBO Nordic-seriene elsker nordmenn

Her finner du topp 10 akkurat nå

Strømmeinnhold er i sterk vekst og mange har HBO Nordic som sin store favoritt. Her er seriene som topper seerstatistikken hos RiksTV.

– Vi ser at folk bruker stadig mer tid på serier, og mindre tid på film. Jeg tror det har en sammenheng med at de beste historiene i dag er å finne i nettopp seriene, sier Kjetil Svenheim, fagsjef for kundedialog i RiksTV. Steffen Stø, fagredaktør i serienytt.no, er enig.

– Mediafokuset har endret seg, og det store utvalget av serier byr på et bredt spekter av ulike temaer, samtidig som vi blir bedre kjent med karakterene enn i en film, påpeker Stø.
Jeg tror det er en blanding av at plottet engasjerer og at man blir glad i karakterene. I tillegg har det nok stor betydning for serien om den blir en snakkis blant folk, mener han.

Dette er HBO Nordic:

 • En strømmetjeneste med film og serier.
 • Lar deg se serier og filmer online – når og hvor som helst.
 • Mer enn 5 000 serieepisoder, hundrevis av filmer og innhold for barn.
 • Blant annet tilgjengelig via TV- og underholdningsdistributøren RiksTV.

I følge Svenheim i RiksTV markerer HBO Nordic seg som en av markedets beste strømmetjenester, med flere av verdens mest populære serier.

Tall fra RiksTV viser at hele 40 prosent av de som brukte RiksTVs strømmetjenester i desember, så på HBO Nordic. Søndag, etterfulgt av torsdag og lørdag, er dagene hvor flest mennesker kobler av med seriefavorittene sine.

HBO Nordic er inkludert i RiksPakken

Kjetil Svenheim i RiksTV, smilende, i svart-hvitt

EKSPERT: Kjetil Svenheim er fagansvarlig for kundedialog i RiksTV

De beste historiene

Kjetil Svenheim påker at mange av de mest kjente regissørene og skuespillerne har tatt steget over fra film til serieformatet i de senere år.

– Steven Soderbergh er et godt eksempel. Han er nå ute med miniserien «Mosaic», der Sharon Stone har en av hovedrollene, forteller han.

HBO Nordic gir tilgang til mer enn 5000 serieepisoder, i tillegg til filmer og eget innhold for barn. Her skal det godt gjøres å ikke finne noe man liker.

Hva er serienytt.no-ekspertens egne favoritter?

– «The Leftovers» ligner ikke noe som er gjort på TV tidligere. Serien viser sorg og tro på en ekte og tankevekkende måte, mens «The Wire» har bra utforskning av samfunn og politikk. «Mad Men» er et fantastisk karakterdrama, med velplassert humor og dyptgående filosofi, sier Steffen Stø, som også har «Deadwood» og «The Sopranos» på sin topp fem-liste.

Reklameplakater for The Handmaids Tale og Westworld, side om side

NYE SUKSESSER: «The Handmaid’s Tale» og «Westworld» er blant de nye seriene som har seilt opp på topplisten det siste året. Foto: HBO Nordic

Her er seernes ti på topp HBO Nordic-serier hos RiksTV akkurat nå:

 1. Vikings
 2. Game of Thrones
 3. Gunpowder
 4. Knightfall
 5. Big Little Lies
 6. The Handmaid’s Tale
 7. The Chi
 8. Britannia
 9. Westworld
 10. Girls

Her kan du se alle HBO Nordic-seriene

Norske Kristofer Hivju i rollen som Tormund, i Game of Thrones.

MAGISK UNIVERS: «Game of Thrones» fortsetter å fascinere oss. Foto: HBO Nordic

«The Sopranos» startet showet

Svenheim understreker at RiksTV er opptatt av å tilby det beste innholdet på markedet – enten det er lineær- eller strømmeinnhold. Derfor er det ikke så rart at deres mest kjøpte løsning er RiksPakken, som inkluderer både HBO Nordic, Apple TV og de mest populære TV-kanalene.

– HBO har vært kjent for å lage de beste og største seriene helt siden «The Sopranos» hadde premiere i 1999. Samtidig er det slik at lineær-TV fortsatt er viktig for mange, påpeker Svenheim.

Han viser til at sportsbegivenheter, «gullrekka» og serier som «Farmen» fortsatt kan samle opp mot en million seere.

– Med serier, film- og barneinnhold fra HBO Nordic, sammen med over 50 TV-kanaler, inkludert rettighetene til både Eliteserien og Champions League, mener vi å ha markedets mest komplette TV-pakke, sier Svenheim.