• D_01

Høstens vakreste TV-opplevelse kommer fra Dynasties og BBC Earth

Sammen med Sir David Attenborough følger vi verdens farligste, men berømte, dyr. Disse fantastiske dyrene gjør hva som helst for å overleve og for å beskytte den neste generasjonen. 

Noen av verdens mest ikoniske dyreraser står ovenfor truende utfordringer og forandringer. BBC Earths nysatsning Dynasties vil bringe frem detaljer fra de unike rasenes familieliv som aldri før har blitt hverken filmet eller vist på TV. Seerne vil få et unikt innblikk i hvordan hver enkelt rase kjemper for å overleve og for å beskytte de neste generasjonene. 

Er du glad i naturprogrammer og andre fantastiske TV-opplevelser? Med RiksPakken får du over 50 internasjonale og nasjonale TV-kanaler inkludert. Les mer om vårt TV-tilbud her.

Vi er vant til å se Sir David Attenborough servere fantastiske TV-opplevelser med sine naturprogrammer fra verdens avsidesliggende hjørner. Dynasties er intet unntak. Denne høsten får vi oppleve iskalde Antarktis og pingvinenes kamp mot kulda, sjimpanser i Senegal, løver på savannen i Kenya - for å nevne noe. 

Dynasties på BBC Earth

Filmet over fire år 

I løpet av de siste fire årene, har BBC Studios' Natural History Unit filmet de fantastiske dyreartene i sitt naturlige habitat. Selv sier BBC at politikk, slosskamper, allianser, rivalisering og familiefeider også er en del av dyreriktet - ikke bare mellom mennesker. Serien vil vise hvordan noen av verdens mest berømte dyreraser må takle utfordringer når det kommer til å lede en flokk gjennom et helt liv, samt hvordan man beskytter familien. 

Ikke bare må dyreartene takle naturlige utfordringer fra deres egen art og andre, truende dyrearter i samme habitat. De må også takle utfordringer i forbindelse med miljøet og hvordan mennesker har påvirket det sårbare økosystemet disse dyreartene lever i. 

BBCs filmcrew har tilbragt mange hundre timer i hver enkelt arts ikoniske, naturlige habitat, for å fange de mest unike øyeblikkene. 

Dynasties på BBC Earth

Fem fantastiske episoder 

Dynasties fra BBC vil være en ny serie innen historiefortelling fra BBC Earth. I fem episoder skal vi følge fem av verdens mest ikoniske, berømte og farligste dyrearter. Aldri før har det britiske distribusjonshuset tilbudt seerne å følge dyrenes liv så detaljert som nå. Dette er en historie om familie, ledere og helter.  

- Da vi startet filmingen for fire år siden, hadde vi ingen anelse om hvordan hver enkelt historie ville bli, sier BBC selv om produksjonen. - Dette gjorde Dynasties til en utrolig risikofylt produksjon for vår del. Ved å tilbringe så mye tid blant dyrene, ga vi oss muligheten til å fange ekstraordinære historier om familier, ledere, triumfer og tragedier. Det var selvfølgelig en sjanse for at vi ikke kom til å fange en eneste historie i det hele tatt.

Slik er naturen - alt er uforutsigbart. 

Dynasties på BBC Earth

Samarbeidet med eksperter og forskere 

Hvordan klarer man egentlig å komme så tett på noen av verdens farligste dyrearter? For å ha den beste muligheten til å komme så tett på dyrene som mulig, rådførte teamet bak serien seg med eksperter på hver enkelt dyrerase. Det er takket være disse ekspertene at teamet fra BBC kom så tett på dyrene som de gjorde. Slik klarte de å følge de time for time, i flere ulike forhold og de forstod hvem som hadde hvilken rolle i de ulike familiene. 

På slutten av disse fire årene med intens filming, hadde filmcrewet selv blitt eksperter. De hadde nå tilbragt uendelig med tid sammen med disse fantastiske dyrene for å fange øyeblikkene som definerer Dynasties. Med den spesielle tilgangen til disse dyrene, sammen med besluttsomhet og motstandsdyktighet, klarte man å fange historiene man ønsket.

Resultatet er fem episoder som forteller en historie om styrke og adel fra dyr som aldri gir seg, selv ikke når alt virker å være tapt. 

Med RiksPakken har du tilgang til over 50 nasjonale og internasjonale TV-kanaler. 

Er du glad i BBC Earth? Med RiksPakken har du tilgang til over 50 nasjonale og internasjonale TV-kanaler. Les mer om vår bestselgende TV-pakke her.