Meny

Eliteserien sparkes i gang

Slik ser du årets sesong

Kong vinter hersker fremdeles, men nå står det sikreste vårtegnet av alle for døren – nemlig seriestart i Eliteserien.

I år deltar 13 lag fra fjorårets Eliteserie (Brann, Haugesund, Kristiansund, Lillestrøm, Molde, Odd, Rosenborg, Sandefjord, Sarpsborg 08, Stabæk, Strømsgodset, Tromsø og Vålerenga) og tre opprykkere fra 1. divisjon (Bodø/Glimt, Start og Ranheim).

Nytt i år: Se Eliteserien på nett-TV. Med RiksTV har du TV overalt. Programoversikt nederst i artikkelen. 

Drømmer og overraskelser, på godt og vondt

Hvem har brukt vinteren best, til rekruttering og på treningsfeltet? Hvem skal sjokkere, og hvem blir fadeser? Det lurer titusenvis av supportere over hele landet på.

Eliteserien er ligaen som byr på det aller meste – på godt og vondt. Lag som i fjor kjempet mot nedrykk kan i år blande seg i medaljestriden og vice versa. Hver eneste sesong leverer Eliteserien overraskelser, underholdningsverdi og spenning. 2018 blir neppe et unntak, svært lite kan tas for gitt i toppen eller bunnen.

Jublende RBK-fotballspillere klynger seg sammen

Klar favoritt

Men selv om alt kan skje i Eliteserien, er visse ting mer sannsynlige enn andre. Eksperter, synsere, og ikke minst medaljestatistikken er enige om årets favoritt. For med tre strake under beltet, og seriegull i 19 av de siste 26 sesongene, må Rosenborg kunne kalles soleklare favoritter til topplasseringen.

Last ned RiksTV-appen og få TV i lomma. Se Eliteserien der du er. 

Fjorårets mestere (med syv poeng) har den største troppen med kvalitet og spisskompetanse i alle ledd, de har rutinen og en enorm vinnerkultur.

Flere utfordrere

At Rosenborg har vunnet mye før betyr imidlertid at de må vinne igjen i år. Strømsgodset og Molde er to av ekspertenes heteste utfordrertips. Strømsgodset på grunn av deres spennende offensive spill, og Molde takket være trener Ole Gunnar Solskjær og klubbens prestasjoner de siste sesongene.

Som vanlig er det også mye diskusjon og forhåpninger rundt tradisjonsbærerne Vålerenga, Brann, Lillestrøm og Odd som gjerne vil være med å slåss om de gjeveste medaljene.

Det gjelder også fjorårets cupfinalist Sarpsborg 08, som overrasket mange i fjor. I tillegg knyttes det stor spenning til hvordan nykommerne Start, Ranheim og Bodø/Glimt vil slå fra seg.

To jublende Strømsgodset-spillere

Sterk vinter

Noe av det morsomste med norsk fotball er å se profilene det skaper. Rapportene fra vinterens treningskamper har allerede gitt oss noen tegn på hvem som kan bli de store profilene denne sesongen. Først og fremst rapporteres det at Rosenborgs Samuel Adeniyi Adegbenro har vært på hugget, og vil spille en stor rolle i årets serie.

Bli heller ikke overrasket hvis velkjente Nicklas Bendtner trøkker litt ekstra til på vårparten. Han er nemlig nødt til å levere varene for Rosenborg om han skal få seg plass på VM-flyet til Russland med danskene.

To overraskelser fra Bodø?

En annen spiller det er knyttet stor forventning til er den liberiske angrepsspilleren Sam Johnson, som Vålerenga signerte etter spill i Kina. Strømsgodsets Eirik Ulland Andersen, imponerte med 11 mål fra midtbanen i 2017, og mange forventer at han vil prege årets serie.

Sist, men ikke minst knyttes det store forhåpninger til Bodø/Glimt-paret Kristian Fardal Opseth (28 scoringer i OBOS-ligaen i fjor) og unggutten Jens Petter Hauge, som i følge ryktene har skapt interesse hos samtlige Eliteserieklubber denne vinteren.

Fire jublende Bodø/Glimt-spillere. En henger på ryggen til en annen.

Alle kampene i RiksPakken

En ting er i alle fall sikkert: Eliteserien 2018 vil by på mye god underholdning og spenning for de av oss som er glad i fotball. Gjennom 30 serierunder får vi følge samtlige 16 lag: Ett til seier, flere til nedrykk eller kvalik.

TV-rettighetene til Eliteserien 2018 eies av Discovery Networks Norway og kampene vises på TVNorge, MAX, Eurosport Norge og strømmekanalene til Eurosport. Disse  kanalene har du inkludert med RiksPakken.

Alle kamper på Eurosport Pluss 1, 2, 3, 4 og 5 krever at du kobler opp SMART-boksen din til internett. Slik kobler du opp boksen. 

Viktige datoer i Eliteserien

Søndag 11. mars (første serierunde):
Molde - Sandefjord kl. 18.00 /Eurosport Pluss 2
Odd - Haugesund kl. 18.00 /Eurosport Pluss 3
Strømsgodset - Stabæk kl. 18.00 /Eurosport Norge
Bodø/Glimt - Lillestrøm kl. 18.00 /Eurosport Pluss 1
Start - Tromsø kl. 18.00 /Eurosport Pluss 4
Sarpsborg 08 - Rosenborg kl. 20.00 /Eurosport Norge

Mandag 12. mars:
Kristiansund - Vålerenga kl. 19.00 /MAX

Onsdag 16. mai (fotballens festdag!):
Bodø/Glimt - Tromsø kl. 18.00 /VOX
Odd - Sandefjord kl. 18.00 /Eurosport Pluss 3
Sarpsborg 08 - Start kl. 18.00 /Eurosport Pluss 4
Vålerenga - Stabæk kl. 18.00 /Eurosport Pluss 5
Brann - Haugesund kl. 18.00 /Eurosport 1
Rosenborg - Lillestrøm kl. 18.00 /TVNorge
Kristiansund - Ranheim kl. 18.00 /Eurosport Pluss 1
Molde - Strømsgodset kl. 18.00 /Eurosport Pluss 2

25. november (siste serierunde, TV-oversikten ikke klar):
Brann - Odd kl. 18.00
Lillestrøm - Kristiansund kl. 18.00
Sandefjord - Molde kl. 18.00
Haugesund - Start kl. 18.00
Stabæk - Strømsgodset kl. 18.00
Rosenborg - Bodø/Glimt kl. 18.00
Tromsø - Sarpsborg 08 kl. 18.00
Vålerenga - Ranheim kl. 18.00

Gira på mer fotball, og sport forøvrig? Les mer om Viasats tilbud i mars, med høydepunkter som Formel 1, Champons League og FA-cupen!