• 73_rodolfo_still_jadstill_print

NORDISK FILM: Jag Älskar Dig: En Skilsmässokomedie

Filmtips til Valentine's Day

5 filmer som passer til kveldens Valentine's date

Valentine's Day er den perfekte unnskyldningen for å skape romantisk stemning i stuen med Filmleie fra RiksTV. Vi byr på flere filmtitler med rabatterte priser nettopp til deg. 

Å feire Valentinsdagen betyr noe forskjellig for oss alle, noen kjøper roser, noen tar en tur på favoritt restauranten eller nyter en bedre middag hjemme, noen lar barna sove over hos bestemor, har sin første date eller går en måneskinnstur med hunden, mens andre igjen inviterer venner over på film og taco.

Valentinsdagen minner oss på å skape slike små øyeblikk, som koster så lite, men gir så mye. Uansett tradisjon, så er det lite som matcher en sofakrok, kanskje med noe godt i glasset eller en skål smågodt, og å se en god film.

Koble opp SMART-boksen til internett og få de beste filmene direkte i Underholdningsportalen. 

En trettimeters reise (2014)

Komedie / Drama

Dette er absolutt en film for de eventyrlystne! Med den tradisjonelle, romantiske, franske kulturen er det ikke til å unngå å bli inspirert. Kanskje både til hvor man skal legge den neste ferieturen, eller kanskje man blir inspirert til litt romantisk hverdagsmagi?

En indisk familie flytter til en liten fransk by og starter sin indiske restaurant drøm. Det de ikke tok med i beregningen er at rett over gaten ligger Madam Mallory (Helen Mirren) sin restaurant, med en Michelin-stjerne for sin franske “haute-cuisine”, hvor de er ikke like enig i at “gata er stor nok for alle”.

Det skaper uventede konsekvenser for det unge indiske kokketalentet Hassan (Manish Dayal). Filmen oser av sjarm og sødme og er ikke redd for å levere en dose #foodporn.

Mitt store fete greske bryllup (2002)

Komedie

Denne filmen er en tradisjonell slager som passer godt for de gifteklare! Har dere vært forlovet en stund, men har ikke helt landet bryllupsdatoen og -planene? Denne filmen vil gi dere massevis av inspirasjon til bryllupet, samtidig som man lærer om forhold, familier og selvfølgelig; giftemål.

Den unge greske kvinnen Toula (Nia Vardalos) kan ikke hjelpe for å falle for sjarmerende Ian (John Corbett). Problemet er at han ikke er gresk, og på toppen av det hele er han, i følge faren hennes, av den verst tenkelige sorten; amerikaner.

Hun sliter med å få familien hennes til å akseptere ham, og man kan trygt si at Ian er helt uforberedt på hva forholdet med henne fører med seg. En fortelling om det å følge hjertet, med skarp humor, eksentriske karakterer og masse sjarm.

Chocolat (2000)

Komedie / Drama

Denne filmen passer for det verdensvante paret. Husk å inkludere den tradisjonelle sjokoladen på Valentine's Day - med denne filmen kan vi nesten garantere  søtsug som bivirkning. 

Den mystiske Vianne (Juliette Binoche) og hennes datter åpner en sjokoladebutikk i en liten tradisjonell landsby i Frankrike, rett før fasten skal til å starte. Vianne og sjokoladene hennes begynner å lokke beboerne inn, mens byens selvoppnevnte rettssystem, i form av Compte De Reynaud, gjør sitt beste for å holde innbyggerne på “den rette vei”.

Langt vekke fra kakao så god at djevelen klart må gjemme seg i den. En sjarmerende og munter film med sterke karakterer og mange overraskelser på lur.

Jag älskar dig - en skilsmässokomedi (2016)

Komedie

Med kjærlighet og giftemål er det også stor sannsynlighet for at temaet skilsmisse dukker opp. Dette er en film som passer for de fleste: enten man er midt i en skilsmisse eller lever i et godt ekteskap. Filmen tar opp det svært dagsaktuelle temaet skilsmisse, som så mange går i gjennom. Se den alene, med din ektefelle, din eks eller en god venn. 


Når Marianne (Christine Meltzer) sier hun vil ha en skilsmisse, forsøker ektemannen hennes å stoppe det ved å få henne til å godta en prøve-skilsmisse. Mens Marianne nyter singellivet, har Gustaf (Björn Kjellman) en identitetskrise, og sier opp jobben sin for å bli poet.

Samtidig forsøker han å finne ut hva som har skjedd mellom dem og hvordan han kan få sitt tidligere liv tilbake. En film som humoristisk tar opp viktige tema som identitet og viktigheten i det å ta vare på seg selv.

The Best of me (2014)

Drama

Et tradisjonelt kjærlighetsdrama slår aldri feil på Valentine's Day. Med denne filmen opplever man en episk fortelling som tar for seg flere sider av kjærligheten: både det sterke, ubrytelige båndet, men også den bunnløse sorgen som så ofte kan medfølge. Ta frem lommetørklet, kryp opp i armkroken på din utkårede og nyt. 

Nok en av Nicholas Sparks sine bøker som er filmatisert. Her møter vi Amanda (Michelle Monaghan) og Dawson (James Marsden) som ikke har sett hverandre på 20 år, da de delte en forelskelse som ingen av dem har klart å glemme.

De møtes igjen i hjembyen, og finner fort tilbake til hverandre, men innser snart at det som drev dem fra hverandre for 20 år siden, er et minst like stort problem fremdeles.

Disse og flere filmgodbiter finner du i Underholdningsportalen!