• Hovedbilde_wine_show

God smak for enhver på Matkanalen

Matkanalen har en blanding av egenproduserte norske programmer og kvalitetsprogrammer fra utlandet, og passer ypperlig for deg med matinteresser. 

Vi tok en prat med med Øivind Lindøe i Matkanalen for tips om publikumsfavoritter såvel som nye programmer som kommer nå og utover sommeren.

The Wine Show

Programlederne Matthew Rhys og Matthew Goode er kjent fra The Americans og Downton Abbey. I sesong 2, som begynner i juni, blir vi med dem til vindestinasjoner verden rundt. Første episode tar oss med til Provence, California og London.

- Dette er timelange programmer fra hele verden som veldig mange koser seg med, og mange har etterspurt nye episoder av, forteller Øivind Lindøe.

Matkanalen er inkludert i RiksPakken. Dette er en strømmekanal, derfor er du avhengig av å koble opp SMART-boks til internett. Slik kobler du opp.

Kulinariske fluefiskere

Tor og Thor er tilbake med sesong 2 av programmet der de reiser landet rundt med fluefiskeutstyret. Fluefiske er ikke ukjent fra norsk TV, men i dette programmet er tilberedningen et vel så viktig fokus.

- Mange setter nok også pris på å se at det finnes andre måter å tilberede ørreten ute på tur, enn å bare frese den i panna, sier Øivind.

- Dette er et nisjeprogram, om fluefisking og tilberedning av fangsten, men mange synes dette er fascinerende å lære mer om, også de som ikke selv driver med fluefiske, forteller Øivind.

Jonathan Phang’s Gourmet Trains

Jonathan Phang stående foran en av vognene til Orientekspressen

- Matkanalens slagord er “Å spise med øynene”. I denne serien får vi også reise med øynene, i 12 timelange programmer ombord på den sagnomsuste Orientekspressen, fra London til Istanbul. Det er nærmeste snakk om sakte-TV, dette, sier Øivind om serien som begynner i juni.

Matfest - De norske matfestivalene

Matfestivalene vokser i antall og popularitet. Som tidligere år er Matkanalen tilstede på de viktigste. Det begynner sånn smått nå på forsommeren, men topper seg på sensommeren, i august og september.

Sulten på en forsmak? Over ser du en hel episode fra Matfests besøk på Skalldyrfestivalen i Mandal i 2017 .

Få favorittene i lomma - der du er. Med RiksTV-appen kan du se favorittprogrammene dine på mobil, nettbrett og laptop. Last ned appen

KulTour - Flandern, Sør-Afrika og Mexico

To fiskere og en programmleder i dress står på en bred sandstrand i Flandern med to hester, kjerrer og garn.Garnfiske med hest og kjerre sier du? Hvordan fungerer det?

I en kommende episode av matreiseprogrammet KulTour får vi svaret, fra strendene i Flandern i Belgia. Foruten Flandern blir vi også med programleder Finn-Erik Rognan til Sør-Afrika og Mexico.